Ayten - Orhan Balkan Anaokulu törenle açıldı

Malkara Belediyesi'nin katkılarıyla Hayırsever vatandaşlar tarafından Camiatik Mahallesi Dilek Sokak'ta yapılan Ayten - Orhan Balkan Anaokulu törenle açıldı. Törende konuşan Malkara Belediye Başkanı

Malkara 1.11.2018 12:02:00 0
Ayten - Orhan Balkan Anaokulu törenle açıldı

Ayten Orhan Balkan Anaokulu’nun açılış törenine, Tekirdağ Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman, Malkara İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Murat Kızıltan, İlçe Emniyet Müdürü Özge Serkan Topkaya, siyasi parti başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, belediye başkan yardımcıları, STK Başkanları, daire müdürleri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler, basın mensupları, Hayırsever vatandaşın ailesi ve yakınları ile birlikte vatandaşlar katıldı.

 

"AMACIMIZ GENÇLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLAMAK"

 

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını Hayırsever Serkan Yazıcıoğlu yaptı. Açılış konuşmasının ardından Hüseyin Köse İlkokulu öğrencisi Bengi Su Dursun Okulumda Mutluyum adlı şiirini okudu. Malkara'da yaşayan her bir çocuğun kendi çocuğu kadar kıymetli olduğunu belirten Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "Malkara’da yaşayan her bir çocuk kendi çocuğumuz kadar kıymetli. Geleceğimizin ışıltısı göz nurumuz bizim hayatımızın pırlantası. Bizler 4 buçuk senedir yönettiğimiz Belediyede bütün hemşerilerimizin çocuklarına bu gözle baktık bu gözle anlamaya çalıştık. Malkara Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden beri yaklaşık 1 buçuk milyonluk Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlara yatırım harcaması gerçekleştirdik. Amacımız çocuklarımızın gençlerimizin hem fiziksel hem ruhen geleceğe hazırlık, aydınlık Türkiye’ye hazır, aydınlık Türkiye’ye hizmet edecek insanlar olmasını sağlamaktı" dedi.

 

"VİCDANLARI HÜR FİKİRLERİ HÜR NESİLLER OLARAK YETİŞECEKLER"

 

Sözlerine devam eden Yurdakul, "Biz biliyoruz ki bugün inşaatı yapılan fabrikaların içinde çalışacak mühendislerin bu okullardan çıkacak ve Malkara’da özellikle çocuklarımızın fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak için her anlamda onları hayata hazırlamak için yine bir Belediye Akademisi inşa ettik. Belediye Akademisinde bugün 700’e yakın kursiyerimiz var. Yine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte arsası Malkara Belediyesi tarafından verilen inşaatı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 21 derslikli bir ortaokul var. Orhan Öztrak Ortaokulunu Malkaramıza görev süremizde kazandırdık. Gerçekten ben tekrar sizin huzurlarınızda Ayça Hanım ve Serkan Bey’e teşekkür etmek istiyorum. İlk bu fikri duyduğumda heyecanlanmıştım. Malkara’nın ciddi ihtiyacı olan bir kurumdu. Gelecek adına inşa edilen gelecek adına yapılan bir yatırımdı. İnanın Milli Eğitime, geleceğe gençlere yapılan yatırımlar Belediyenin belki bugün yaptığı Kombina Et Tesisi’nden de, Çok Amaçlı Kapalı Pazar Yeri’nden de, Otogarından da diğer yatırımlarından da çok daha önemli çok daha anlamlı bizler için. Yıllarca eğitim camiasında onurla görev yapan Orhan Balkan ve Ayten Balkan çiftine de teşekkür ediyorum. Bizim için ciddi anlamda güzel bir yatırım oldu. İnanıyorum ki burada yetişecek çocuklar bugün 95. yılını bitirdiğimiz 96. yılının içinde olduğumuz Türkiye Cumhuriyetinin değerlerine, Atatürk İlkelerine Mustafa Kemal Atatürk tarafından gerçekleştirilen Cumhuriyet devrimlerine bağlı kalacaklar. Vicdanları hür fikirleri hür nesiller olarak yetişecekler ve ülkelerine çok faydalı evlatlar olacaklar” dedi.

 

AÇILIŞ KURDELESİNİ KESTİLER

 

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un konuşmasının ardından Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve Tekirdağ Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan konuşma yaptı. Nurten Hüsnü Pullukçu İlkokulu Halk Oyunları Grubu ekibi programa katılanlara gösteri sundu. Programda Halk Oyunları gösteriminin ardından Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’a Ayten - Orhan Balkan Anaokulu’nun Malkara'ya kazandırılmasında yaptığı desteklerden dolayı teşekkür plaketini takdim etti. Malkara Müftüsü Safi Çınar’ın yaptığı açılış duası ile birlikte Ayten - Orhan Balkan Anaokulu’nun açılış kurdelesi kesildi. Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve beraberindeki protokol üyeleri, Ayten - Orhan Balkan Anaokulu’nun sınıflarını gezerek, öğrencilerle sohbet ederek, hediye takdim etti.

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10