Süper ligde lider değişti

Tekirdağ Süper Amatör Ligde beşinci hafta oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı. Haftaya lider durumda giren Kapaklıspor Malkara deplasmanından puansız dönerken, evinde Çorluspor'u iki golle maÄ?

1.11.2018 12:53:00 0
Süper ligde lider değişti

Tekirdağ Süper Amatör Ligde hafta sonunda oynanan altı karşılaşmada fileler toplam 20 kez havalandırıldı.

 

KAPAKLISPOR İLK MAĞLUBİYETİNİ ALDI

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde Kapaklıspor hafta sonunda deplasmanda konuk olduğu Malkara 14 Kasımspor karşısında şok bir yenilgi aldı. Pazar günü Malkara Sahası’nda oynanan karşılaşmada ilk dakikalardan itibaren rakibi karşısında atak bir futbol ortaya koyan Kapaklıspor arzuladığı golü bir türlü bulamadı. Kötü bir zeminde oynanan karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde Kapaklıspor golcü oyuncusu Emre Kaymaz’ın şık golüyle karşılaşmada öne geçti. Çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın ilk devresinin ilerleyen bölümlerinde her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol sesi çıkmayınca ilk devre Kapaklıspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresinin hemen başında Kapaklıspor önemli bir fırsatı değerlendiremezken pozisyonun devamında ise ev sahibi ekip Malkara 14 Kasımspor beraberlik sayısını buldu. Ev sahibi ekip bulduğu moral ile golden beş dakika sonra galibiyet golünü buldu. Yedi dakikada kalesinde gördüğü iki golle mağlup duruma düşen Kapaklıspor kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. Rakip kaleyi abluka altına alan Kapaklıspor arzuladığı golü bir türlü bulamadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Malkara 14 Kasımspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Ligde ilk yenilgisini alan Kapaklıspor 12 puanda kalarak liderliği Marmararereğlisi Belediyespor’a devretti.

 

LİDER DEĞİŞTİ

 

Kapaklıspor’u takibini sürdüren Marmaraereğlisi Belediyespor ise evinde Çorluspor’u konuk etti. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Marmaraereğlisi Belediyespor ilk dakikalardan itibaren geliştirdiği ataklarda istediğini elde edemedi. İlerleyen bölümlere doğru Süleyman’ın ayağından gol bulan Marmaraereğlisi Belediyespor karşılaşmanın ilk devresini de önde tamamlamış oldu. İkinci devreye de etkili başlayan Marmaraereğlisi Belediyespor Mert Geleş ile bir gol bularak farkı ikiye çıkardı. Çorluspor ise kalan dakikalarda beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Marmaraereğlisi Belediyespor’un 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Marmaraereğlisi Belediyespor bu galibiyet ile puanını 15’e yükseltirken, Çorluspor ise üç puanda kaldı.

 

KÜLTÜR TAKİBİNİ SÜRDÜRÜYOR

 

Zirve takibini sürdüren Çorlu Kültürspor ise evinde Sağlamtaşspor’u konuk etti. Rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koyan Çorlu Kültürspor ilk dakikalarda bulduğu golle öne geçti. Üstünlüğünü devam ettiren Çorlu Kültürspor karşısında Sağlamtaşspor ise varlık gösteremedi. Kalan dakikalarda üst üste goller bulmaya devam eden Çorlu Kültürspor karşılaşmadan da 5-1 galip ayrılıp puanını 12’ye yükseltti. Sağlamtaşspor ise dördüncü yenilgisini alarak üç puanda kaldı.

 

YONCALISPOR ÜÇ PUANLA AYRILDI 

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 5. hafta mücadelesinde Büyükyoncalıspor Pazar evinde Ergenegücü Ulaşspor ile karşılaştı. Mücadelenin ilk yarısı daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Karşılaşmanın 44. dakikasında Büyükyoncalıspor Olcay’ın attığı golle 1-0 öne geçti. İlk ayrı bu skorla tamamlanacak derken, konuk takım uzatma dakikalarında beraberlik golünü buldu(1-1). İlk devrede başka gol sesi çıkamayınca takımlar soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gitti. Mücadelenin ikinci yarısına oldukça etkili başlayan Büyükyoncalıspor 55. Dakikada Seçkin’in golüyle 2-1 öne geçti. Rakip kaledeki baskısını sürekli artıran ev sahibi ekip 70. Dakikada Sinan’ın golüyle farkı 2’ye çıkardı(3-1). Büyükyoncalıspor mücadelenin son bölümünde kalesinde bir gol görünce skor 3-2’ye geldi. Maçın son bölümünde başka gol sesi çıkmayınca Büyükyoncalıspor sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrılan taraf oldu. Büyükyoncalıspor bu galibiyet ile puanını yedi yaparken, Ergenegücü Ulaşspor ise puanını dokuz yaptı.

 

SARAY BİR PUANI UZATMALARDA KURTARDI

 

Süper Amatör Ligin 5. Hafta mücadelesinde 100. Yılspor ile Saray Belediyespor karşı karşıya geldi.

İlk yarısından gol sesi çıkmayan mücadelede ev sahibi takım 100.Yılspor 70. Dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Maçı izlemeye gelen taraftarlar karşılaşama tam bu skorla sonuçlanacak derken, Saray Belediyespor’dan Türker sahneye çıktığı. 90+3’te attığı golle maçta 1-1’lik dengeyi sağlayan Türker, Saray Belediyespor’a 1 puanı kazandıran isim oldu. Bu sonuçla puanını 10’a yükselten Saray Belediyespor, 4. Sıraya gerilerken, 100.Yılspor ise puanını yedi yaptı.

 

SİTESPOR KENDİNE GELDİ

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 5.hafta karşılaşmasında alt sıralardan kurtulamaya çalışan Kapaklı Sitespor hafta sonunda evinde 1461 Karadenizspor’u konuk etti. Taraftarının desteği ile maça etkili başlayan Kapaklı Sitespor golü erken buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Mert’in pası ile hareketlenen Cem topla buluştu. Cem’in şık pasıyla topla buluşan Serkan Akyüz düzgün bir vuruş gerçekleştirerek Kapaklı Sitespor’u karşılaşmada öne geçti. Erken gelen golle birlikte büyük moral bulan Kapaklı Sitespor kalan dakikalarda ikinci gol için yüklendi. 1461 Karadenizspor ise beraberlik için ataklar geliştirse de Kapaklı Sitespor savunmasını geçmekte zorlandı. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre ev sahibi ekip Kapaklı Sitespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresinde 1461 Karadenizspor beraberlik golü ararken, Kapaklı Sitespor ise ikinci golü bulup rahatlamak istedi. Rakibi karşısında sağlı sollu ataklar geliştirerek rahat bir oyun ortaya koyan Kapaklı Sitespor’da sahneye bir kez daha çıkan Serkan Akyüz 66’ıncı dakikada farkı ikiye çıkardı. Gelen golle birlikte Kapaklı Sitespor oyuncuları büyük sevinç yaşarken, 1461 Karadenizspor ise oyun disiplinden koptu. Uzatma dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Kapaklı Sitespor’un 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Kapaklı Sitespor bu galibiyet ile birlikte puanını altı yaparken, 1461 Karadenizspor ise puansız son sırada yer aldı.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10