Terzi: Pazarcılar olarak pazar yerimizden memnunuz

Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Hasan Terzi, Kapalı Pazar Yeri'nin faaliyete geçmesiyle birlikte pazar esnafının rahatladığını belirtti. Terzi, Belediye Başkanı Vahap Akay'a Çerkezköyâ??

Çerkezköy 1.11.2018 20:18:00 0
 Terzi: Pazarcılar olarak pazar yerimizden memnunuz

Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Hasan Terzi, pazarcılar olarak kapalı pazar yerinden memnun olduklarını belirterek, “Kapalı Pazar yeri biz Pazar esnafı için çok iyi oldu yaz aylarında sıcaktan kış aylarında soğuk ve yağışlı havalarda hem korunma acısından hem de malımızın zarar görmemesi acısından  ve aynı zamanda pazara bir düzen gelmiş olması bakımından çok iyi oldu.  Pazara alış verişe gelen vatandaşlarımız içinde çok iyi olduğu gibi burada her esnaf tezgahı yerli yerinde ve alış verişe gelen vatandaşlarımız pazarda devamlı alış veriş yaptıkları esnafı aynı yerinde rahatlıkla buluyor. Başkanımız Vahap Akay’a  ilçemize böyle güzel bir kapalı pazar yeri kazandırdığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

KAPALI PAZAR YERİMİZİN EKSİĞİ YÜZDE 90 TAMAMLANDI

Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Hasan Terzi şöyle devam etti, "Kapalı Pazar yerinin yüzde doksan eksikliği tamamlandı ve yüzde onluk yapılacak iş kaldı o da kısa zaman içerisinde tamamlanacak. Kapalı pazar yerimiz gerçekten Trakya’da tek. Böyle bir kapalı pazar yeri bölgemizde yok. Pazar yerimizin içinde bir zabıta odası, bir lokanta ve bir de çay ocağı bulunuyor. Balıkçılar için dış bölümde ayrı bir balıkçılar çarşısı var. Ayrıca erkek ve bayan tuvaleti var. Su var aydınlatma var. Daha ne olsun. Kapalı Pazar yerimiz Sanayi kenti olan ilçemiz Çerkezköy’e yakışan bir Pazar yeri oldu. Pazarcılar Derneği olarak bizim belediye başkanımızdan bir talebimiz var oda pazar yerinin boş olan bir alanına en az beş metre karelik bir Dernek Odası yapılması. Bu konuda belediye başkanımızla da görüşmelerimiz oldu. Yaparız demişti. Bizde bir an önce yapılmasını kendisinden talep ediyoruz" diye konuştu.

EKONOMİK DURUM ESNAFIMIZI ETKİLEDİ

Hasan Terzi ekonomik durumun pazar esnafını da etkilediğini belirterek, "Son aylarda ülke genelinde yaşadığımız ekonomik durum her kesimi etkilediği gibi biz Pazar esnafını da etkiledi ve aylar önce yaptığımız satışlar son aylarda hiç yok. Vatandaşlarımızda ekonomik sıkıntı içinde olması nedeniyle pazara gelen azaldı ve gelenlerin bir çoğu alacakları ne ise yarım kilo alıp gidiyor kimi ise fiyatlara bakıyor  en çok ne ihtiyacı varsa onu alıyor. Temennimiz  bu sıkıntıyı ülkemiz kısa sürede atlatır ve herkes rahatlar" ifadelerini kullandı.

MİNİBÜS DURAKLARININ YAPILMASI ÇOK İYİ OLDU

Terzi, "Çerkezköy Belediyesi tarafından kısa bir süre önce Kapalı Pazar yeri ne yaptığı yolcu duraklarının vatandaşlar için çok iyi olduğunu da belirterek, “Pazara alış verişe gelen vatandaşlarımız daha önce gidecekleri yere gitmek için Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafında açıkta olan geçici yolcu durağına elindeki pazarlıklarla gidiyordu. Kapalı Pazar yerinin hemen yanına yapılan yolcu durakları sayesinde vatandaşlar ellerinde fazla yük taşımadan hemen durakta otobüse binerek gidecekleri semt yada mahallelere daha rahat bir şekilde gitme olanağına kavuştu. Dolayısıyla yolcu duraklarının yapılması çok iyi oldu ve bunun içinde Belediye Başkanımız Vahap Akay’a teşekkür ediyoruz" dedi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10