''Mücadelemiz Türkiye'nin istikbali mücadelesidir''

Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinlikler kapsamında Atatürk meydanında düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından c

Çorlu 1.11.2018 20:23:00 0

Çorlu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yıl dönümü dolayısıyla Atatürk meydanında saat 09:30’da çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Cafer Sarılı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Enes Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, resmi kurum ve siyasi parti temsilcileri, gaziler, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarkurt tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile çelenk sunma töreni son buldu.  

CUMHURİYET MEYDANI'NDA YAPILAN ETKİNLİKLER İLE DEVAM ETTİ

1 Kasım Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü kutlamaları daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan etkinlikler ile devam etti. Saat 10:00’da yapılan etkinliklere Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Tekirdağ Milletvekili Enes Kaplan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, resmi kurum ve siyasi parti temsilcileri, gaziler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

İLERİCİ CUMHURİYETİMİZİ İLELEBET YAŞATMAK ÜLKÜSÜ BİZLERİN ÖDEVİDİR

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarkurt; ‘’Bugün Çorlu’muzun kurtuluşunun 96’ncı yıl dönümünü kutluyoruz. Yine 1 Kasım sabahında mutlu ve gururluyuz. Ne mutlu bizlere ki emperyalist güçler tarafından tarihten silinmek istenen özgürlüğüne tutkun bir ulusun vatansever evlatları her karışını mübarek kanlarıyla sulayarak hayatlarını feda ederek düşmanlarda geri aldıkları kutsal topraklarda bugün dünden de mutlu gururlu ve onurlu bir şekilde yaşıyoruz. Çorlu’muz 3 kıtaya yayılan Osmanlı Devleti’nin Rumeli’de fethettiği ilk şehirlerdendir. 1. Dünya Savaşı sonrasında yok olma sürecine giren Osmanlı Devleti’nin en güçsüz zamanında vatanın birçok köşesinde olduğu gibi işgale uğrayan çorlu Kurtuluş Savaşı’nda kazanılan zaferin ardından düşman ordularının işgalinden kurtarılmıştır. İnönü Muharebeleri, Sakarya Meydan Savaşı, ve Büyük Taarruz’da büyük zaferler kazanan Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları Lozan Antlaşması’nın imzalanmasıyla birlikte düşman ordularını vatanımızdan atmış ve ülkemiz için büyük bir öneme sahip olan devrimleri hayata geçirmiştir. Hak ve hürriyetten yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillerle düşen en önemli görev destansı mücadeleler sonucunda bize emanet edilen Türkiye cumhuriyetinin ülkesiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, iç ve dış düşmanlara karşı uyanık olmaktır. Atalarımızın bize emanet ettiği tam bağımsız, ilerici cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ülküsü bizlerin ödevidir’’ dedi.

ZİRA MÜCADELEMİZ TÜRKİYE’NİN İSTİKBALİ MÜCADELESİDİR

Zaferlerin savaş meydanlarında askeri güç ve taktiklerle kazanıldığını ifade eden Sarıkurt; ‘’Kazanılan zaferlerin kalıcı olmasını sağlayabilmek ise çok daha büyük bir mücadeleyi gerektirir. Bu da ilim ve irfan mücadelesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel yapı taşlarını oluşturan Atatürk ilke ve devrimlerini yaşatabilmek için geri kalmışlığa, cehalete karşı büyük savaş vermemiz gerekmektedir. Zira mücadelemiz Türkiye’nin istikbali mücadelesidir. Yolumuz gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına bağlı, çağdaş ve medeni Türkiye Cumhuriyeti’nin yoludur’’ dedi.  

DÜŞMANLARA KARŞI MÜCADELESİNİ DEVAM ETTİRMEKTEDİR

Ulu Önder Atatürk’ün5 Ağustos 1929’da Eskişehir’deki sözlerini hatırlatmak isteyen Sarıkurt; ‘’Türk ulusunun sosyal nizamını bozmaya yönelik  didinmeler boğulmaya mahkumdur. Türk ulusu kendinin ve yurdunun yüksek menfaatleri aleyhinde çalışmak isteyen bozguncu, sefil, vatan haini, vatansız ve milletsiz, akılsız kişilerin gizli ve kirli emellerini anlayacak ve onlara müsaama göstererek bir millet değiliz. Türkiye Cumhuriyeti 1923’ten beri Atatürk’ün hedef gösterdiği şekilde hem içte hem de dıştaki düşmanlara karşı mücadelesini devam ettirmektedir. Birkaç gün önce 95. yılını kutladığımız cumhuriyet bayramının akabinde yaşadığımız kurtuluş günümüzde cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz diyen bize bu mutlu günleri hazırlayan ve armağan eden Büyük Kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum. Yurttaşı yücelten bir aydınlanma devrimi olan cumhuriyetin ve Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin savunucusu olan kahraman Türk ordusu ve onun komutanlarını ebedi ruhlarına çorlulu hemşehrilerim adına saygı ve şükranlarımı sunuyorum’’ dedi.

ŞİİRLER OKUNDU

Sarıkurt’un konuşmasının ardından Hanife Şefik Celep İlkokulu öğrencilerinden anasınıfı öğrencisi 'Eren Öngör Atatürk' adlı şiirini, Irmak Çalık 'Kurtuluş Günü' adlı şiirini Doruk Tabakoğlu ise 'Bağımsızlık' adlı şiirini okudu. Şiirlerin okunmasının ardından Özel İdare İlkokulu 4/C Sınıfı öğrencilerinin Sınıf öğretmenleri Osman Ayaz'ın yazdığı şiir ve marşları canlandırmasının akabinde Çorlulu Çanakkale şehidi torunu Hüseyin Çarıkçı kendi yazmış olduğu şiiri okudu. Çorlu Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu hazırladığı gösterinin sunumu ile kutlama programı sona erdi.

KONSER VERİLDİ

Kutlama etkinlikleri kapsamında 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı Bandosu, Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü münasebetiyle Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde konser verdi.  Konserin bitiminde Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Bando Şefi Bnd. Yb. Hakan Çetin ve Solistler Bnd. Bçvş. Mehmet Binakuran ve Fatma Kılıç Ergül'e çiçek takdim etti.

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10