''Esnafı yaşat ki Süleymanpaşa yaşasın''

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, yaptığı basın açıklamasında CHP'li belediyelerin 4.5 senede Tekirdağ'ı yaşanmaz hale getirdiğini ileri sürdü. Süleymanpaşa'

Süleymanpaşa 4.11.2018 16:00:00 0

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya yaptığı basın açıklamasıyla CHP’li belediyelere sert eleştirilerde bulundu.

 

BU YÖNTEM DE ÇÖZÜM OLMAYACAK

 

 Alkaya, belediyelerin plansız çalışmaları nedeniyle esnafın zor günler geçirdiğini ifade ederek; “CHP’li belediye Tekirdağ’ı yaz boz tahtasına çevirdi. Bir hükümet caddesi projeleri var evlere şenlik. Resmen esnafımıza 2 sene boyunca eziyet çektirdiler. Şimdi karar almışlar tek yöne çeviriyorlar. Buradan İYİ Parti il başkanı olarak söylüyorum. Çözüm bu değil. Siz yolu daraltınız şimdi dar yolu gidiş geliş yapmak istiyorsunuz. Buradan büyükşehir ve Süleymanpaşa Belediye başkanlarını uyarıyorum. Bu yöntem de çözüm olmayacak” dedi.

 

HÜKÜMET CADDESİ’NİN TRAFİĞE KAPATACAĞIZ

 

Caddeyi trafiğe kapatacaklarını kaydeden Alkaya, “Çözüm çok basit. Caddeyi Yapı Kredi Kavşağı’dan ile Köprübaşı’na kadar trafiğe kapatmak. Bu alanı acilen yayalaştırın. Süleymanpaşa esnafı bitti. Belki bu şekilde bir cansuyu verirsiniz. Kapatın araç trafiğine olsun bitsin. İnsanlar bu alanda gezsin dolaşsın alış veriş yapsın” diye konuştu.

 

ESNAFI YAŞAT Kİ SÜLEYMANPAŞA YAŞASIN

 

Aklaya, esnafın bayram edeceğini belirterek, “Buradan Süleymanpaşalı kardeşlerime söz veriyorum. Süleymanpaşa Belediyesi’nin kazandığımızda ilk 100 günlük icraatımız Hükümet Caddesi’nin trafiğe kapatıp yayalaştırmak olacak. Esnafı yaşat ki Süleymanpaşa yaşasın. Bunlar beceremedi biz becereceğiz. Esnafı bezdirdiler. Esnaf siftah yapamadan dükkan kapatır hale geldi. Beceriksizliğin faturasını Süleymanpaşa’lı kardeşlerim ödemesin. Yeter çekilin milletin önünden” ifadelerini kullandı. Caddenin iki başına 2 büyük otoparkla trafiği çözecekleri bilgisini veren Alkaya, “Bununla da yetinmeyeceğiz. Şuanda eski belediye binası yerinde devam eden otoparkı büyüteceğiz. Bir katlı otoparkta Tekira çevresine yapacağız. İnsanlar buralara araçlarını park ederek Hükümet Caddesi’nde işleri halledebilecek. Yine bu otoparkların üstlerine semt Pazar yerleri yapacağız. Edirne Saraçlar Caddesi örneği önümüzde duruyor” dedi.

 

BU ŞEHRE SEVDAMIZ VAR

 

Süleymanpaşa’daki Hükümet Caddesi için bir projeleri daha olduğunu kaydeden Alkaya; ‘’Trafiğe kapatılan bu alana Cumhuriyet Meydanı’ndan Köprübaşı’na kadar nostajiktramvay hattı koyacağız. Yürümekte güçlük çeken vatandaşlarımız bu hattı kullanacak. Esnafımız ise belli saatlerde mal indirip bindirebilecek. Hayallerimiz var. Bu şehre sevdamız var. İlçelerimizi kentlerimizi İyi belediyecilik ile tanıştıracağız’’ açıklamasında bulundu.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10