Tekirdağ 6. Kuş Festivali 18 Kasım'da

Tekirdağ Profesyonel Güvercin Yetiştiricileri Derneği tarafından  bu yıl 6'ncısı düzenlenecek olan  Geleneksel  Tekirdağ Kuş Festivali 18 Kasım pazar günü Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapÄ

Tekirdağ 5.11.2018 13:34:00 0
 Tekirdağ 6. Kuş Festivali 18 Kasım

Tekirdağ Profesyonel Güvercin Yetiştiricileri Derneği Başkanı Hasan Yıldız önceki gün festivale davet etmek amacıyla Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği’nde bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda Tekirdağ Profesyonel Güvercin Yetiştiricileri Dernek Başkanı Hasan Yıldız’ın yanı sıra Tekirdağ Profesyonel Güvercin Yetiştiricileri Derneği Başkan Yardımcısı Özgür Umut, Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği Başkanı Hasan Erişken, dernek yönetim kurulu üyeleri Tayfun Akar, Aydın Aybal, Nuri Marangoz, Ramazan Balta ve Şeref Altınay hazır bulundu.

 

5 BİN ADET KUŞUN YER ALACAĞINI UMUT EDİYORUZ

 

Tekirdağ Profesyonel Güvercin Yetiştiricileri Derneği Başkanı Hasan Yıldız yaptığı konuşmada Tekirdağ Güvercin Festivali’nde Trakya başta olmak üzere diğer illerden de kuşçuların katılımıyla festivalde 5 bin kuşun yer alacağını belirterek, "Festivalimize katılım her yıl bir önceki yıldan daha fazla olduğu gibi kuş adedi de aynı şekilde çok oluyor. Dolayısıyla bu yıl da festivalimizde  5 bin adet kuşun yer alacağını umut ediyoruz" dedi.

 

FESTİVALDE YARIŞMA DA YAPILACAK

 

Tekirdağ’da bu yıl Tekirdağ Profesyonel Güvercin Yetiştiricileri Derneği'nin düzenleyeceği 6. Tekirdağ Güvercin Festivali’nde çeşitli kuş cinsleri arasında yarışmalar da düzenleneceğini belirten Hasan Yıldız, "Festival kapsamında 60 kuş, cinsi kategorilerinde düzenlenecek yarışmada yarışacak. Yarışmalarda dereceye giren birincilere kupa, ikinci ve üçüncülere de madalya verilerek ödüllendirilecekler. Festival 18 Kasım pazar günü Tekirdağ Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda sabah saat 08.00'de başlayacak ve saat 15.00'te son bulacak" diye bilgi verdi.

 

HER ZAMAN YANININZDAYIZ

 

Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği Başkanı Hasan Erişken de , " Trakya Bölgesi’nde faaliyet gösteren kuşçu dernekleri olarak bizler her zaman birbirimize imkanlarımız ölçüsünde katkı ve destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Bu Yıl Tekirdağ'da 6’ncısı düzenlenecek olan geleneksel  Tekirdağ Güvercin Festivali önceki festivaller gibi büyük ilgi göreceğine inanıyoruz. Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği olarak biz bu yıl da Tekirdağ Güvercin Festivali’ne çok sayıda üyemizle ve 200 güvercin çeşidi ile katılım sağlayacağız." dedi.

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10