''Tek amacımız Tekirdağ'a hizmet etmek''

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Muş Valiliği'nden Tekirdağ Valiliği'ne atanan Aziz Yıldırım dün göreve başladı.

Tekirdağ 5.11.2018 16:17:00 0

Tekirdağ Vali Vekili Tayyar Şaşmaz, vali yardımcıları, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ile ilçe kaymakamları ve kurum müdürleri tarafından valilik önünde karşılanan Vali Aziz Yıldırım, “ Yeni görev yerinin herkes için hayırlı olması temennisinde bulunarak, cennet vatanın bir ilinden başka bir iline Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle atanmış bulunuyoruz. İnşallah hepimize hayırlı uğurlu olur. Muş'ta tarım ve hayvancılık fazlaydı, burada da sanayi ile tarımın fazla olduğunu biliyoruz. İnşallah burada da hizmetlerimize hep birlikte devam edeceğiz. Gerek daire amirlerimiz gerek basınımız gerek sivil toplum kuruluşlarımız gerek vatandaşımız ve belediyelerimizle birlikte çalışma gayretinde olacağız. Tek amacımız var, Tekirdağ'a, Tekirdağlıya ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına hizmet etmek’’ şeklinde konuştu

 

ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI

 

Vali Yıldırım konuşmasının ardından valilik makamına geçerek şeref defterini imzalayarak, vali yardımcıları ve kaymakamlarla bir araya geldi.

 

VALİ AZİZ YILDIRIM KİMDİR?

 

Aslen Trabzon ili Şalpazarı ilçesinden olan Vali  Aziz Yıldırım, Düzce nüfusuna kayıtlı olmakla birlikte, 1963 yılında Eskişehir-Sivrihisar'da dünyaya geldi. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olduktan sonra, 1986 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Master Programına katılmış ve 1988 yılında Kamu Yönetimi Uzmanı olarak mezun oldu. Kaymakamlık mesleğine Afyon Kaymakam Adayı olarak başlayan Vali Aziz Yıldırım, daha sonra Adana-Saimbeyli Kaymakamlığı, Yozgat-Saraykent Kaymakamlığı, Elazığ- Kovancılar Kaymakamlığı, Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğü, Aksaray Vali Yardımcılığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerini yürüttükten sonra Afyonkarahisar ve Muş Valiliği görevlerinde bulundu. Muş Valisi olarak görev yapmaktayken 26 Ekim 2018 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Tekirdağ Valiliği görevine atanan Vali Aziz Yıldırım 5 Kasım  pazartesi günü Tekirdağ Valiliği  görevine başladı. İngilizce bilen Vali Yıldırım, evli ve iki çocuk babası.

Haber: Sevay KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10