Akay, görev süresince yaptıklarını anlattı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, dernek ziyaretleri kapsamında Kızılpınar Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Veliköy Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Çerkezköy 8.11.2018 12:55:00 0
Akay, görev süresince yaptıklarını anlattı

Kızılpınar Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Koçak ve Veliköy Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tunay Arslan tarafından karşılanan Akay, mahallelilerin sorunlarını da dinledi. 

 

GÖREV SÜRESİ BOYUNCA YAPTIĞI ÇALIŞMALARI ANLATTI

 

Ziyarette 4.5 yıllık görev süresi boyunca yaptığı çalışmaları anlatan Akay, Kızılpınar Mahallesi’nde yıllarca görmezden gelinen altyapı sorununu ortadan kaldırdıklarını kaydetti. 80 kilometre kanalizasyon, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşediklerini belirten Akay, Akabinde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yol ve kaldırım yapım çalışmalarına başladık. Bugüne kadar 17 cadde ve 205 sokağın üstyapısı tamamlandı. Meskun mahalde kalan 35 sokağın üstyapısı da en kısa sürede tamamlanacak” dedi. Veliköy Mahallesi’nde TESKİ tarafından Atıksu Arıtma Tesisi yapıldığını belirten Akay, artık, Çerkezköy’ün atık sularının derelere akmadığını ifade ederek, ‘’Kolektör hatları ile toplanan bu tesiste arıtılıyor“ dedi.

 

ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINDA %85’LER SEVİYESİNE GELDİK.

 

İçme suyu hattı, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yatırımları nedeni ile 2012 yılından beri Kızılpınar Mahallesi’nin yaşadığı sıkıntıları bildiklerini ifade eden Akay, ‘’Üstyapı çalışmalarında %85’ler seviyesine geldik. Yakın bir zamanda yerleşim yeri içerisindeki tüm sokaklarda üstyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra, Kızılpınar Mahallemizde park, yeşil alan düzenlemeleri gerçekleştireceğiz” dedi. Veliköy’de yaptıkları düğün salonunun örnek bir düğün salonu olduğunu ifade eden Akay, ‘’Normal olarak diğer mahallelerimizde oturan vatandaşlarımızda böyle bir düğün salonunun kendi mahallelerine yapılmasını istemeye başladı” dedi.  Veliköy Mahallesi içerisinde halı saha, basketbol sahası ve çocuk oyun alanı ile piknik alanı olan bir yaşam alanı kazandırmak için başlattıkları çalışmanın artık sonuna geldiklerini kaydeden Akay, yakın bir zamanda hizmete açacağız’’ dedi. 

 

5-10 YILI PLANLAYARAK YATIRIM YAPILMALI, PROJELER GELİŞTİRİLMELİ

 

Akay,Belediye Başkanı olduğumda 30 Mart 2014 yılında Çerkezköy nüfusunun 112 bin iken 2019 yılı başında ise tabelada bu rakam 168-170 bin civarında olmasını bekliyoruz. Çerkezköy, Tekirdağ’ın nüfus olarak 3’üncü, seçmen sayısı bakımından ise 2’nci büyük ilçesidir. Türkiye ve Tekirdağ’da nüfus ortalama artış hızı %3 civarında iken Çerkezköy’de bu %9 civarındadır. Bu nedenle Çerkezköy’ün kaybedecek, boşa geçirecek zamanı yok. Çerkezköy’e gerek devlet yatırımları gerekse yerel yönetim yatırımları gelecek planlanarak, artarak devam etmesi gerekir. Devlet yatırımlarının, yerel yönetim yatırımlarının hız kesmemesi, durmaması lazım. Çünkü Çerkezköy nüfusu her yıl Türkiye ortalamasının üzerinde artan bir ilçe. 45-50 kişilik sınıf mevcutlarının 25-30 kişiye düşmesi lazım. Çerkezköy’ün zaman kaybına tahammülü yok. Günü kurtarmak yerine önümüzdeki 5-10 yılı planlayarak yatırım yapılmalı, projeler geliştirilmeli” dedi. 

 

ÇORLU DERESİ’Nİ DSİ ISLAH EDECEK

 

Yaklaşık 5 yıl önce meydanlarda vatandaşlara ne söz verdiyse yerine getirme gayreti içerisinde olduğunu belirten Akay, seçim beyannamesinin %85 oranında gerçekleştiğini kaydetti.  Akay, Çerkezköy İçme Suyu Hattı yenilenmesi ve Bağlık Viyadüğü Projesi gibi bazı projelerinin de temellerinin kısa sürede atılarak çalışmaların başlayacağını ifade etti. 2014 yılında göreve başladığında Çorlu Suyu taşkını tehdidi ile karşı karşıya kaldıklarını hatırlatan Akay, “ 2 yıl uğraşmadan sonra Hükümet Caddesi’ndeki köprüyü DSİ yeniden yaptı. Biz de Pazar Yeri’nin arkasında bulunan dere yatağı ile Pınarça Deresi arasında olan 2.5 metre kod farkını ortadan kaldırdık. Şimdi Çorlu Deresi’ni DSİ ıslah edecek, yatırım programına alındı” dedi. 

28-30 kilogram yağışlarla İmar Sitesi, Sayar Sokak, Kahraman Sokak, Cefa Sokak, Küçük Sanayi Sitesi gibi noktaların sular altında kaldığını anımsatan Akay, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 7 milyon TL’lik altyapı yatırımları ile bu sorunun ortadan kalktığını kaydetti.  Çerkezköy’ün içme suyu hatlarının yaklaşık yüzde 50’sinin asbest boru olduğunu ve bu boruların ekonomik ömrünü tamamladığını belirten Akay,  ‘’Son zamanlarda günde ortalama 25 su patlağı meydana geliyor. Asbest boru kullanımında Çerkezköy Tekirdağ’da yüzde  50 ile 1’inci sıradayken, 2’nci sıradaki Çorlu’da asbest boru kullanım oranı yüzde 7’dir. Çerkezköy İçme Suyu Hattı Projesi’ni TESKİ projelendirdi, İller Bankası’na bugün yarın teslim edilecek ve çalışmalar 2019 yılında başlayacak” dedi. 

 

YAŞAM ALANI HALİNE GETİRİLECEK

 

Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin en büyük sorununun Kavak Dere’nin kirliliği olduğunu ifade eden Vahap Akay, “ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaklaşık 11,5 milyon TL’lik bir yatırımla Kavak Dere’yi ıslah ettiklerini kaydetti. Dereye kaçak yapılan onlarca kaçak kanalizasyon ve OSB tarafından da 7 kaçak fabrika atığı deşarjı tespit ederek ortadan kaldırdıklarını belirten Akay, dereden artık kokusuz temiz su akar hale geldiğini dile getirdi.  Kumlu Geçit Mevkii’ne yaklaşık 14 dönümlük alanda yeşil alan ve park çalışması yaptıklarını kaydeden Akay, ıslah çalışması yapılan Kavak Dere’nin etrafının önümüzdeki günlerde yürüyüş yolları, spor alanları ile yaşam alanı haline getirileceğini belirtti.

 

ÇERKEZKÖYLÜLERİN HİZMETİNE AÇILACAK

 

Akay, Cumhuriyet Mahallesi içerisinde bulunan Kartaltepe Piknik Alanı sözleşmesinin 2014 yılında bittiğini ve kendilerinin göreve geldiğinde bu alanın özel işletmeye kiraya verilmek üzere olduğunu kaydederek, Orman Bölge Müdürlüğü ile görüşerek burayı tekrar Çerkezköy Belediyesi’ne kazandırdık. Eskiden ailelerin girmekten imtina ettiği, korktuğu karanlık mekanları yeniden düzenleyerek Çerkezköy halkının nefes alabildiği alanlar haline getirdik’’ dedi. Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nın 17 hektarlık bir alan olduğunu ve Orman bölge Müdürlüğü’nden bu alanın yanındaki 23 ve 33 hektarlık iki alanı daha istediklerini belirten Akay, bu alanların eninde sonunda Çerkezköylülerin hizmetine açılacağını dile getirdi. 

 

ÇERKEZKÖY’E KAZANDIRACAĞIZ

 

Çerkezköy’de  işletme mantığında olan parkları revize ederek halkın kullanımına kazandırdıklarını kaydeden Akay, Tepe Piknik Alanı’nda Trakya’nın en büyük çocuk oyun parkını yaptıklarını adını da 23 Nisan Çocuk Oyun Parkı koyduklarını kaydetti. Çerkezköy genelinde bugüne kadar 118 noktada yeşil alan düzenleme ve park yapım çalışması gerçekleştirildiğini Akay, düzenledikleri ve yeni yaptıkları parkların neredeyse tamamında mini futbol sahası, mini basketbol sahası gibi spor alanları oluşturduklarını kaydetti. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temelini attıklarını anımsatan Akay, 10 milyon TL’lik bu yatırımı yılsonu itibari ile Çerkezköy’e kazandıracaklarını kaydetti. 

 

4 YILDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATILDI

 

Sosyal Belediyecilik anlamında son 4 yılda önemli çalışmalara imza atıldığını belirten Akay, İlkini Veliköy Mahallesi’nde açtıkları Mahalle Evi projesine daha sonra sırasıyla Kızılpınar ve Bağlık Mahallesi’nde devam ettiklerini kaydederek, bir sonraki mahalle evinin Fatih Mahallesi’nde açılacağını kaydetti.  Çerkezköy-Kızılpınar Yolu’nu ışıklandırdıklarını ve modern bir görünüme kavuşturduklarını kaydeden Akay, “Eğitim ve öğretim noktasında da Çerkezköy Belediyesi olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını kaydetti. 
 

Haber: Sevay KARDEŞ


 


0282 726 91 91
0282 747 65 10