Kardeşlik fidanlarını diktiler

Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanlığı, Şehircilik günleri kapsamında 'İkimiz Bir Fidanız' etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Türkiye Beyazay Derneği Marmara Bölge BaÅ?

Tekirdağ 9.11.2018 17:30:00 0
Kardeşlik fidanlarını diktiler

Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanlığı, Şehircilik günleri kapsamında engelli ve engelsiz öğrenciler için kardeşlik fidan dikme töreni düzenlendi.

 

KİMLER KATILDI? 

 

Çerkezköy Ambardere mevkiinde bulunan Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesinin Ormanı’nda 10:30-12:30 saatleri arasında düzenlenen törene Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Çerkezköy Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Volkan Torun, geçtiğimiz günlerde Kapaklı İlçe milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan İrfan Danışmaz, Çerkezköy Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Çerkezköy Orman İşletme Şefi Ayşegül Demircan ,Türkiye Beyazay Derneği Marmara Bölge Başkanı Yelda Şimşir ,Tekirdağ Beyazay Şube Başkanı Fevzi Durmuş ve dernek yönetimi, Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr Ayhan Arslan, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Ülger, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcıları Kadir As, Murat Yürük, Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatih İlker, Çerkezköy’e Gönülverenler Derneği Başkanı Murat Akay, Çerkezköylü hayırsever Müjgan- Serkan Karagöz çifti ile birlikte engelli engelsiz öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

 

“BU PROJE ZEYNEP TABUR ARKADAŞIMIZIN PROJESİDİR”

 

Programın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ  Beyazay Şube Başkanı Fevzi Durmuş “Çevremiz Şehircilik Gibi Etkindir münasebetiyle burada bulunuyoruz. Burada engelli engelsiz öğrencilerimizin birlikte fidan dikecekleri bir tören organizasyonu içerisindeyiz. İkimiz Bir Fidanız etkinliğini şuan hastanede tedavi görmekte olan Çekmeköy Şubemizdeki Zeynep Tebur arkadaşımızın bir projesidir. Onu da burada anmak istedim. Bu fidanların sevabını ona da intikal edeceği düşüncesindeyiz. Etkinliğimizin temel felsefesi birçok insan birçok konuda birlikte hareket edebiliyor fakat konu engeliler olunca işin rengi ve yüzü biraz değişiyor. Engelli kardeşlerimizin de biz bu hayatta birçok şeyi başarabildiğini gördük. En son Ampute Milli Takımımızın dünya ikincisi olması münasebeti ile büyük bir milli gurur yaşadık. Demek ki imkan verilirse bu kardeşlerimizde dezavantajını avantaja çevirebiliyor. Dolayısıyla engelli bireylerin toplumsal faaliyetlerini ve toplumun içerisinde yer aldığı bir çok etkinlik planladık. Bu da onlardan biri. Çerkezköy’ümüzde Sayın Kaymakamımızın bizlere göstermiş olduğu bu teveccühle biz daha başarılı projelere adım atacağımıza eminiz” dedi.

 

ÜLKE GENELİNDE 81 ŞUBEMİZ, YURT DIŞINDA DA 9 ŞUBEMİZ VAR

 

Durmuş’un ardından konuşan Türkiye Beyazay Derneği Marmara Bölge Başkanı Yelda Şimşir, “İyi insan kimdir diye düşündüğümüzde iyi insan başkalarına zarar vermeyen faydalı olan insandır. Ama erdemli insan, örnek insan sadece kendine faydalı  değil topluma hatta dünyaya faydalı olan insandır . Bugün bizde böyle toplamda faydaya yönelik bir çalışma yapacağız. Türkiye Beyazay Derneği bugüne kadar yaptığı bütün çalışmalarda toplamda faydaya yönelik çalışmıştır. Bireysel olarak engelliye yönelik değil toplamda bütün engelliler için çok büyük bir can ve yol arkadaşı olmuştur. Türkiye genelinde yaklaşık 81 şubemiz, yurt dışında da 9 tane şubemiz var. 3 yıl önce Cumhurbaşkanlığı himayesinde açmak için Hareket Projesi adı altında bir projemiz başladı. Bugünde halen çok güzel örneklerle devam ediyor. Aşmak için hareketin amacı engelli ve engelsizlerin birlikte uyum içinde bir çok şeyi çok güzel yapabileceğini göstermektedir. Bunun için çok güzel örnekler sunuldu bu projede bunlardan biri. Bu zaman kadar çok fazla fidan tükettik ama şimdi artık aldıklarımı geri verme zamanı.  Bunun  bir fidanla başlamasını ve daha fazlasıyla devam etmesini diliyorum” dedi. Mart ayında yaptıkları etkinliği sonbahara taşıdıklarını dile getiren Çerkezköy Orman İşletme Şefi Ayşegül Demircan’da ,“Sonbaharda yine fidanlarımız gençlerimizle büyüyecek. Gerekli çalışmaları yaptık. Umarım sevabına hepimiz nail oluruz.”diye konuştu

 

“EĞİTİMDE FEDA EDİLECEK BİREY YOK”

 

Programda son konuşmayı yapan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban,”Bu güzel Çerkezköy sabahında hepimiz hayırlı bir iş için buradayız. Bugün fidan dikeceğiz. Tabi ki devletimiz kendi imkanlarıyla pek çok faaliyetler yürütüyor. Orman ağaçlandırma sahaları temin ediliyor. Ormanlarımız gençleştiriliyor. Yanan ormanlarımız yerine daha fazla fidan dikiliyor. Ancak tabi ki sivil toplum örgütlerinin bu tür faaliyetleri de bizim için çok önemli. Eğitimde Feda edilecek birey yoktur. Bugün burada engelli arkadaşlarımız var. Onlar da burada fidan dikecekler ve onlarında artık dikili bir ağacı olacak. Bu benim için büyük bir sevinç kaynağını oldu” ifadelerine yer verdi. Kaymakam Abban’ın konuşmasının ardından 150 çam fidanı protokol ve öğrenciler tarafından toprakla buluşturuldu.
 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10