Sarıkurt: Park sayısı 100'ü geçti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz Mart ayında Çorlu'da 1'inci etabı hizmete açılan Zübeyde Hanım Parkı'nın 2'nci etabı da vatandaşların hizmetine sunuldu. Törende açılÄ

Çorlu 9.11.2018 22:40:00 0
Sarıkurt: Park sayısı 100

Zübeyde Hanım Parkı 2'nci Etabı'nın açılış törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün, TESKİ Genel Müdür Vekili İbrahim İçöz, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Tek Park Genel Müdürü Ali Osman Yaşar, Çorlu eski Belediye Başkanı Ünal Baysan, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

SAYISI 100’Ü GEÇEN PARKIMIZ SİZ KIYMETLİ VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDE

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; ‘’Parklar, doğal yaşam alanları; biz kentlilerin hızlı ve yoğun geçen hayatında mola verebilecekleri, dinlenebilecekleri, aileleriyle keyifli vakit geçirebilecekleri önemli alanlardır. Bir kentin güzelliğini ortaya çıkaran, o kentteki yaşam standartlarını yükselten en önemli alanlar; parklar, bahçeler, doğal yaşam alanlarıdır. İşte biz de bu düşünceden yola çıkarak Çorlu’muzu parklarla, doğal yaşam alanlarıyla donatmaya, mahallelerimize farklı konseptlerde parklar yapmaya son derece özen gösteriyoruz. 10 yıla yaklaşan görev süremizce güzel Çorlu’muzun tüm mahallelerinde çocuklarımızın rahatça oynayabileceği, ailelerin keyifli vakit geçirebilecekleri pek çok parkı hayata geçirdik ve hizmete sunduk. Bugün 26 mahallemizde sayısı 100’ü geçen parkımız siz kıymetli vatandaşlarımızın hizmetinde. Bir taraftan mevcut parklarımızı iyileştirme çalışmalarımız sürerken bir yandan da 7 yeni parkımızı da hizmete açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün burada sizlerle bir arada olmamıza vesile olan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye’mizin Çorlu’muzda hizmete açacağı Büyükşehir Zübeyde Hanım Parkı da şehrimizdeki en güzel parklardan biri olacak. Vatandaşlarımızın spor yapabileceği geniş alanları, oyun grupları ve peyzajıyla örnek gösterilebilecek bir park olan Büyükşehir Zübeyde Hanım Parkı güzel şehrimiz Çorlu’muza çok yakışacak’’ dedi.

 

ZÜBEYDE HANIM'IN ADINI VERDİK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da; ‘’En büyük ilçemiz olan Çorlu'da bir büyük projemizin açılış töreninde yeniden bir aradayız. Büyükşehir Belediyesi olarak en büyük yeşil alan projelerimizden birini Çorlu ilçemizde hayata geçirdik ve hizmete sunmuş olduğumuz bu güzel parka Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın adını verdik. Zübeyde Hanım Parkı'nın 1'inci etabının açılışını hep beraber gerçekleştirdik" dedi.

 

 SOSYAL YAŞAM ALANI HALİNE GELDİ

 

1'inci etabın ardından 2'nci etabın açılış törenini gerçekleştirdiklerini dile getiren Albayrak, "Geçtiğimiz günlerde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı büyük bir coşku içerisinde kutladık. İki gün sonra ise Yurdumuzun Kurtarıcısı ve Cumhuriyet'imizin kurucusu Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 80. yıl dönümünde anacağız. Ata'mızın mirasına sahip çıkarken, annesi Zübeyde Hanım'ın ismini ve hatırasını da bu güzel parkımızda yaşatacağız. Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, onu dünyaya getiren, yetiştiren, elleri öpülesi annesi Zübeyde Hanım'ın adını yaşatmak için hizmete sunduğumuz bu park, Çorluların vakit geçirdikleri bir sosyal yaşam alanı haline geldi. Vatandaşlarımız burada yürüyüş ve spor yapıyor. Ayrıca bisiklet sürüşü için de çok güzel bir parkurumuz var. En büyük yeşil alan projelerimizden birini Çorlu ilçemizde gerçekleştirmiş olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasına ve Cumhuriyet değerlerimize sahip çıkarken, Zübeyde Hanım'ın hatırasını da burada yaşatacak olmanın gurur ve mutluluğunu siz değerli halkımızla paylaşmak istiyorum. Elbette bu başarının gerçek mimarı bizleri bu göreve getiren halkımızdır; yani sizlersiniz. Tekirdağ'ımızda daha nice güzel ve anlamlı projeleri hayata geçirdiğimiz günleri hep beraber göreceğiz" dedi.

 

KURDELEYİ KESTİLER

 

Başkan Kadir Albayrak'ın açılış konuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek Çorlu Zübeyde Hanım Parkı 2'nci etabının açılışı yapıldı.

 

ÇORLU ZÜBEYDE HANIM PARKI

 

2'nci etabı da tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulan Zübeyde Hanım Parkı, toplam 52 bin 700 metrekare alana sahip. 33 bin 700 metrekarelik 1'inci etapta 14 bin metrekare çimlendirme çalışması yapıldı. 170 adet ağaç dikildi. 13 adet dikdörtgen şeklinde pergola, 12 adet yarım daire şeklinde pergola, 5 adet kamelya, 23 adet bank, 13 bin 250 metrekare sert zemin taşa döşeme, 160 araçlık otopark alanı, bin 270 metre bisiklet yolu yapıldı. 4 adet bisiklet parkı, 97 adet dekoratif aydınlatma direği, 5 adet döküm çeşme, 2 adet fitness grubu ve 1 adet direkli dekoratif meydan saatinin kurulumu gerçekleştirildi. Ayrıca park alanında Zübeyde Hanım'ın mermerden yapılmış bir büstü bulunuyor. Zübeyde Hanım Parkı'nın 2'nci etabında ise basketbol sahası, tenis kortu ve çocuk oyun alanı yer alıyor.

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10