Kapaklı Atasını özlemle andı

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anma etkinlikleri tüm ülke genelinde olduğu gibi Kapaklı'da da büyük bir katılımla gerçekleşti. Atatürk Anıtı'nda ba?

Kapaklı 10.11.2018 14:44:00 0
Kapaklı Atasını özlemle andı

Kapaklı’da 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri, Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve partilerin çelenk sunumu ile başladı.

 

2 DAKİKA HAYAT DURDU

 

Çelenk törenine Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu,  siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Düzenlenen törende sırasıyla Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve siyasi parti temsilcileri de anıta çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından tören 2 dakikalık saygı duruşu ile devam etti. 2 dakika boyunca ilçede adeta hayat dururken, vatandaşlar ve sürücüler saygı duruşunda bulundu.  Belediye meydanındaki tören İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi. 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri, Kapaklı Anadolu Lisesindedevam etti. 

 

GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN KONUŞMA YAPILDI

 

Saat 10.00’da başlayan program saygı duruşu ve akabinde okunan istiklal marşının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Kapaklı Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Türk gerçekleştirdi. Türk “ ‘İki Mustafa Kemal vardır; biri ben et ve kemik geçici Mustafa Kemal. İkinci Mustafa Kemal, onu “ Ben” kelimesiyle ifade edemem. O ben değil bizdir. O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve muvaffak olması gereken Mustafa Kemal odur” diye konuştu.

 

“EVRENSEL BİR KİŞİDİR”

 

Türk ulusunu bağımsızlığa kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 80’inci yılında saygıyla andıklarını kaydeden Türk “ Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı; görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslar arası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişidir. Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise, sevgi ve saygı uyandırarak Türk milletini çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yönelmiştir” dedi.

 

“SONSUZA KADAR KORUYACAK VE YAŞATACAĞIZ”

 

Türk “ Mustafa Kemal Atatürk kimdir? Atatürk uluslararası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir inkılapçı, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışın öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı göstermeyen eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusudur. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, aydınlık Türkiye’nin simgesi, büyük devrimci ve düşünce adamı Atatürk’ün kalbimizdeki erişilmez yeri, hiçbir zaman değişmeyecektir. Atatürk’ün büyük eserim dediği laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyetini ülkesi ve ulusuyla bölünmez bir bütün olarak sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız. Asırların pek nadir olarak yetiştirdiği dâhilerden olan Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80.yılında rahmet ve şükran ile anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.

 

ÖDÜLLER VERİLDİ

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından ’10 Kasım’ temalı şiir yarışmasında üçüncü olan Hatice Top’a ödülünü Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, ikinci olan Ali Cengiz Gül’e Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, birinci olan Melek Akyapı’ya ise ödülünü Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy verdi. Anma programı Edebiyat,Müzik ve Beden Eğitimi öğretmenlerinin katkılarıyla hazırlanan ‘Sinevizyon gösterisi’ ve öğrencilerin ‘Atatürk’ adlı oratoryosu ile sona erdi. Öğrencilerin sahnelediği oratoryo duygusal anlar yaşatırken, programın ardından protokol üyeleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi önünde öğrenciler ile birlikte fotoğraf çektirdiler.

Haber/Faik Onur KAYA 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10