Yatırım fırsatları değerlendirildi

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Makedonya Radoviş Belediye Meclis Başkanı Kole Charakchiev'i makamında ağırladı. Ziyarette Ergene Belediye meclis üyeleri ve Ergene Beledi

Çorlu 13.11.2018 13:25:00 0
Yatırım fırsatları değerlendirildi

Türkiye ile Makedonya arasındaki tarihi ve kültürel bağların iki ülke ilişkilerinde olumlu rol oynadığını kaydeden Volkan; ‘’İki ülke arasında karşılıklı olarak gerçekleştirilen birçok üst düzey ziyaret ve bu ziyaretler vesilesiyle imzalanan çeşitli işbirliği anlaşmaları başta tarım, sağlık, güvenlik ve eğitim olmak üzere, birçok alanda iki ülke ilişkilerinin gelişmesi için önemli zemin hazırladı” dedi.

 

ÜSKÜP’TE BÜYÜKELÇİLİK AÇAN İLK ÜLKE

 

Üyelere özellikle ihracat noktasında katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Volkan; ‘’Makedonya ile olan akrabalık ilişkilerimizi de göz önünde bulundurursak, balkan ülkelerinin Türk yatırımları için stratejik öneme sahip olduğunu düşünüyoruz’’dedi.  Firmalarının Makedonya'daki yatırımlarının 2 milyar dolara yaklaştığını belirten Volkan; ‘’Şu an 400 milyon dolarlık Makedonya- Türkiye ticari ilişkilerini ilk etapta 1 milyar dolara çıkarmak için ülke olarak çaba gösteriyoruz. Ülkemiz, Balkanlar’da yakın bir dost ve güvenilir bir işbirliği ortağı olarak gördüğü Makedonya’yı anayasal ismi ve ulusal kimliğiyle tanıyan ve Üsküp’te büyükelçilik açan ilk ülke. Makedonya’nın Avrupa-Atlantik kurumlarıyla entegrasyonunu güçlü biçimde destekleyen Türkiye, farklı etnik ve dini grupların barış içinde bir arada yaşadığı Makedonya’yı Balkanlar’da kalıcı barış ve istikrarın vazgeçilmez unsuru olarak görmektedir. Türkiye ve Makedonya arasında, başka bir ülkeyle örneği olmayan 100'ün üzerinde anlaşmamız mevcut’’ dedi.

 

HEM TURİZM HEM DE YATIRIM AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİ

 

Makedonya’nın ekonomisi, ticareti ve yatırım fırsatlarıyla ilgili bilgiler veren Makedonya Radoviş Belediye Meclis Başkanı Kole Charakchiev, Makedonya, geçmişten bugüne tarım ülkesi olma özelliğini korumaktadır. Ülkenin en önemli ihracat ürünleri; yiyecek, içecek, tütün, tekstil ürünleri, kimyasallar, demir, çelik, çimento, enerji ve ecza ürünleridir.  Ülkemize seyahat edecek olan Türk vatandaşlarından 90 güne kadar vize istenmemesi hem turizm hem de yatırım açısından son derece önemli” dedi.

 

Haber: Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10