Ergene Havzası Derin Deniz Deşarj Hattı Projesi'ni anlattı

Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, muhtarlara ve vatandaşlara Ergene Havzası Derin Deniz Deşarj Hattı Projesinde gelinen son nokta hakkında bilgi vermek amacıyla saha çalışması düzenledi.

Ergene 14.11.2018 13:43:00 0
Ergene Havzası Derin Deniz Deşarj Hattı Projesi

Ergene Havzası’nın temizlenmesi, verimli topraklarının hak ettiği değere ulaşması için hazırlanan ve uygulamaya konan projenin nasıl yürütüldüğünü bu projenin bölge halkı ve sağlığı adına nasıl faydalar doğuracağı hakkında bilgiler veren Kızıltoprak, Önemsediğim bir çalışma. Göreve geldiğim andan bu yana mesaimin büyük bir kısmını adadım. Sonuçlarını almaya yakın bir zamanda başlayacağız. İşte o vakit Ergene hak ettiği değere ulaşmış olan bir Trakya İlçesi olarak popülaritesini arttıracak.

Ciddi anlamda büyük yatırımlar ve harcamalar yapıldı. Türkiye’nin en büyük çevre temizliği projesidir bu. Gelinen noktanın ne olduğunu sizlerin ve tüm vatandaşlarımın bilmesini istiyorum. Bu saha çalışmasını da o yüzden tertipledim. Biz işimizin başında sizler için, bölge için, Ergene için çalışıyoruz, emek veriyoruz, icraatlarda bulunuyoruz. Söylenebilir ki çok değil yakın bir zamanda Ergene Trakya’nın baş hat olabilecek bir ilçesi olacak. Bizim amacımızda o günlerin bir an önce gelmesine imkân sağlamaktır’’ dedi.

 

ATIK TÜNELİNİ GEZDİLER

 

Program bölge muhtarları ve vatandaşların Derin Deşarj Projesi hakkındaki soruların cevaplanmasının ardından atık tünelini gezmeleriyle son buldu.

Haber: Mayil SEYMEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10