Olağanüstü toplanan meclis iki maddeyi görüştü

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında yıkım kararı ile

Kapaklı 16.11.2018 17:31:00 0
Olağanüstü toplanan meclis iki maddeyi görüştü

Dün saat 12.00’da gerçekleştirilen toplantıya meclis üyeleri Halil İbrahim Erkan ve Bahtiyar Büyükbüce katılmadı. Olağanüstü toplanan meclis ilk gündem maddesinde gayrimenkul satış komisyonu üye seçimini gerçekleştirdi. İlgili gündem maddesiyle alakalı konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı; “ Bugün bu olağanüstü toplantıyı yapmasaydık yıl atlayacaktı. O yüzde bu yerin satışında bir yıl süre kaybolacaktı. Bu nedenle olağanüstü toplantı kararı alındı” dedi.

 

YIKIM TALEBİ GELDİ

 

Mandalı; “ Gündemde iki maddeyi görüşüp karara bağlayacağız. Çorlu, Çerkezköy, Edirne, Vize gibi yerlerde yıkımlar yapılıyor. Bu yıkımlar nedeniyle askeriyelerden belediyemize resmi talepler geldi” diye konuştu.

 

KEMAL KENAR SEÇİLDİ

 

Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan gayrimenkul satış komisyonu üye seçimi yapıldı. Yapılan bilgilendirmede ise “ Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün 6 Kasım 2018 tarih 6234 sayılı yazısı ile  12 Aralık 2018 Çarşamba günü açık arttırma usulü ile gayrimenkul satışı yapılacak. Gayrimenkul satış  komisyonunda görev yapmak üzere bir üyenin bildirilmesi isteniyor” ifadeleri kullanıldı. Yapılan oylama sonucu Gayrimenkul Komisyonu asil üyeliğine Kemal Kenar, yedek üyeliğe ise Mustafa Serat seçildi.

 

YIKIM KARARI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Gündemin ikinci ve son gündem maddesinde ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan 13/11/2018 tarih ve 4487 sayılı yıkım işlemi konulu yazı görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede ise “

Hava Kuvvetleri Komutanlığı 15. Füze Üst Komutanlığı’nın Avrupa yakasında konuşlu olan Fener Tepe Garnizonunda bulunan 43 binanın yıkımı için 5393 sayılı Belediye Kanununun 75. maddesi hükümleri doğrultusundan protokol düzenlenmesi için belediye başkanına yetki verilmesi gerekiyor’ ifadeleri kullanıldı. İlgili gündem maddesi ise oy birliği ile kabul edildi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10