Öğrenciler turnikeli sistemle güvende

Çerkezköy 75.Yıl Ortaokulu'na öğrenci velilerinin katkılarıyla 60 bin lira maliyetli akıllı turnike sistemi yapıldı. Sistem sayesinde okulda eğitim gören 860 öğrencinin okul dışına kontrolsü

Çerkezköy 22.11.2018 17:25:00 0
Öğrenciler turnikeli sistemle güvende

Çerkezköy 75.Yıl Ortaokulunda öğrenci velilerinin katkılarıyla yaklaşık 60 bin TL maliyetle "Akıllı Turnike Geçiş Sistemi" yapıldı. Sistem sayesinde okula giriş yapmayan öğrenciler otomatik olarak tespit edilip, velilerine SMS ile bildirimde bulunuluyor. 

 

KART OKUTUYORLAR

 

Çerkezköy 75.Yıl Ortaokulu girişinde öğrenci ile öğretmeni ders programına göre takip eden ve ilgililere anında uyarı mesajı gönderebilen elektronik turnike sistemi oluşturuldu. Turnike sistemi ile öğrenciler okul giriş çıkışlarında kart okutuyor, okula geç kalan veya o gün gelmeyen öğrenci, velilerine gönderilen mesajla bildiriliyor. Okula giriş çıkışları tamamen kontrol altına alan velilere anlık geri dönüş sağlayan bu turnikeli geçiş sistemini gerçekleştirmek için mesai kavramı gözetmeksizin çalıştıklarını ifade eden Okul Müdürü Alparslan Çakar “ Artık çocuklarımız okulda güvende, velilerimizin gönülleri de rahat. Biz de bu projeyi hayata geçirmeyi başarabildiğimiz için de çok mutluyuz. Bu süreçte her zaman özveriyle çalışan müdür yardımcılarıma, öğretmen arkadaşıma, bizimle iş birliği yaparak destekte bulunan tüm velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

DEVAMSIZLIK ÖNLENECEK

 

Turnike sisteminin tüm masraflarının veliler tarafından karşılandığına dikkat çeken Çakar “ Geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen uygulama inşallah faydalı olur. Bu projeyi Okul Aile Birliği bütçesiyle bir aydan fazla zaman içinde gerçekleştirdik.  Projemizin amacı devamsızlıkları önlemek, ailelerin çocuklarını güvenli bir şekilde okula bırakıp gözleri arkasından kalmadan çocuklarını okula göndermek, okula ne zaman girip çıktıklarını öğrenebilmelerini sağlamaktır. Zaten disiplin olmayan bir yerde başarı olamaz. Sistemimizi tamamen bütün olumsuzlukları düşünerek online bir şekilde tasarlattık. Yani elektrikler gitti, bilgisayar bozuldu sorunu hiçbir şekilde yaşanmayacak. Telefondan bilgisayardan laptoptan,tablet gibi çok sayıda cihazdan takibini yapabileceğiz” dedi.

 

VELİLERDE MEMNUN

 

Çerkezköy’de ilk kez uygulanan ve Trakya genelinde ilk olduğu öğrenilen turnikeli sistem veliler tarafından da memnuniyet ile karşılandı. Veliler “ Okulumuzu beş yıldızlı koleje değişmeyiz. Okul müdürümüz çok başarılı bir çalışma yaptı. Çocuklarımızı emin ellere rahat bir şekilde teslim ediyoruz. Çocuklarımızın okul giriş ve çıkışlarını mesajla takip ediyoruz. Bu sistemden çok memnunuz. Bu çalışmayı yapan okul müdürümüz ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” dediler.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10