"Altyapıyı tamamladık, sırada üst yapı var"

Ayın 5'inde TESKİ Genel Müdürlüğü görevinden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi'nden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Dr. Şafak Başa, gazetemizi ziyaret ederek Gazeteci Å

Çerkezköy 23.11.2018 18:39:00 0

5 Kasım’da memuriyetten ayrıldığını, 6 Kasım’da da TESKİ’ye veda ettiğini söyleyen Şafak Başa “Dün aday adaylığı başvuru dosyamızı il başkanlığına teslim ettim. İnsanlar TESKİ Genel Müdürü olarak Şafak Başa’yı biliyorlar ama Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olarak Şafak Başa’yı bilmiyorlar. Kendimizi tanıtmak, teşkilatlarımızı ziyaret etmek için ilçeleri dolaşıyoruz. Gittiğim her ilçede basın mensuplarını da ziyaret ediyorum. Görev yaptığım 44 aylık süre boyunca TESKİ’ye gösterdiğiniz ilgi alakadan dolayı teşekkür ediyorum. TESKİ olarak basını yakından takip ettik. Çıkan hiçbir habere duyarsız kalmadık” dedi.

 

“TEKİRDAĞ SAĞLIKLI İÇME SUYUNA KAVUŞTU”

 

TESKİ Genel Müdürü olarak 44 ayda yapabileceklerini yaptığını söyleyen Başa, “Bir kurum devraldık. Ve 44 ayda iyi bir yere getirdik. TESKİ artık kurumsallaştı. Altyapıda çok mesafe kat ettik. 2 bin 510 kilometre altyapı, bin 80 kilometre içme suyu hattı yaptık. TESKİ, bütçesinin yarısından fazlasını yatırıma ayırdı. Tekirdağ sağlıklı içme suyunda 81 il içerisinde ilk 5’te. Tekirdağ sağlıklı içme suyuna kavuştu. 400 noktada numune alma istasyonumuz var. Biz göreve geldiğimizde kanalizasyon kötüydü. Nüfusun kanalizasyona ulaşım oranı yüzde 65-70’ti. Şimdi yüzde 92” dedi.

 

“SU FİYATLARINI STABİL NOKTADA TUTTUK”

 

Su fiyatlarını stabil noktada tuttuklarını dile getiren Başa “Su ücretlerinde 30 büyükşehir arasında 19’uncu sıradayız. Bizim su ve atık su bedelimiz 1 metreküp için 3.68 lira. Mayıs’ta suya yüzde 8 indirim yaptık. Su fiyatları Türkiye’de ortalama 3.73 lira. Bizde ise 3.68. 30 büyükşehir ‘in su ücretleri genel ortalaması 3.73 lira. CHP’li büyükşehir belediyelerinin su ücreti ortalaması 3.82 lira. AK Partili büyükşehir belediyelerinin su ücreti ortalaması 3.87, MHP’li büyükşehir belediyelerinin ise 4.12 lira” dedi.

 

“SIRADA YOLLAR VAR”

 

TESKİ’nin Çerkezköy’e yaptığı yatırım miktarının 90 milyonu geçtiğini dile getiren Başa, “Trakya’da su kaynakları çok sınırlı. Nüfus artıyor, suyu tasarruflu kullanmalıyız. Hem su kalitemiz hem de abone sayımız arttı. 370 bin abone devraldık. Şuan ise abone sayımız 653 bin. Ben geldiğimde TESKİ’nin bütçesi 75 milyondu, şimdi ise 525 milyon oldu. Yer altını hallettik. Şimdi sırada yollar var” dedi. Halkın yolla ilgili beklentilerinin çok büyük olduğunu kaydeden Başa “Başkan olursak yol sorununu çözeceğiz. Vatandaşların beklentilerine baktığımızda ikinci sırada ulaşım ve trafik var. 3’üncü sırada da çevre yer alıyor” dedi. Göreve gelirse Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı bir şube müdürlüğü olan Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nü daire başkanlığı yapacağını söyleyen Başa “Bulabildiğimiz her yeri yeşil alana çevireceğiz. 26 yıllık birikimimi Tekirdağ halkına verebilmek için bu yola çıktım” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10