'2018 yılında ülkemizde 435 kadın öldürüldü'

İyi Parti Tekirdağ Sosyal Politikalar ve Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Halide Savaş, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla

Tekirdağ 25.11.2018 14:48:00 0

Eğitimli, eğitimsiz, kırsal alanda ya da şehirde yaşayan fark etmeksizin kadınlara psikolojik şiddet, ekonomik şiddet, fiziksel şiddet uygulandığını, bu şiddetin zaman zaman cinayetlere kadar vardığını kaydeden Savaş; “Bu davalarda hiçbir zaman adalet yerini bulmamakta, erkek egemen düşünce, şiddete tacize maruz kalan hatta cinayete kurban giden kadını suçlayacak bahaneler üreterek şiddet uygulayanları yeterince cezalandırmamaktadır” dedi.  Şiddet uygulayan erkeklerin gerektiğince ceza almaması, iyi hal ve iyi giyim indirimleri, hemen salıverilmeleri, şiddete meyilli insanları daha da cesaretlendirdiğini kaydeden Savaş; “Buna karşın kadınlar öldürülmemek için, tecavüzden kurtulmak için, bazen de çocuğunu korumak için yaralamak yada öldürmek zorunda kaldığında, nefsi müdafaa olgusu gözardı edilmekte, erkeklere uygulanan indirimler kadına uygulanmamaktadır” ifadelerini kullandı.

 

İDARİ VE CEZAİ YAPTIRIMLAR UYGULAYACAĞIZ

 

İYİ Parti olarak kadına şiddetin önüne geçeceklerini kaydeden Savaş, “Bu şiddeti kınıyor ve İyi Parti olarak iktidar olduğumuzda, parti programımızda yer verdiğimiz hususlarda olduğu gibi; şiddetin her çeşidiyle etkin mücadele edeceğimizi ifade ediyoruz. Kadına yönelik şiddetin, cinsel ve ekonomik istismarın önlenmesi ile muhtaç durumdaki kadınların desteklenmesi ve korunmasını en öncelikli sosyal politikamız yapacağız. Şiddetin toplum içinde azaltılması politikası çerçevesinde kurumsal ve sosyal medyada başta kadın ve çocuğa yönelik şiddet olmak üzere her türden şiddeti normalleştiren ve meşrulaştıran yayın ve mesajları oluşturan ve yayanlara karşı idari ve cezai yaptırımlar uygulayacağız” dedi.

 

“AİLE DANIŞMA MERKEZLERİ”Nİ KURACAĞIZ

 

Kadın ve çocukların şiddete uğradıklarında bilgi ve hukuki destek alabilecekleri, uzmanlaşmış personele sahip “Aile Danışma Merkezleri”ni kuracaklarını kaydeden Savaş; “Şiddet gören kadının, sığınma evlerine yerleştirilmesi ve böylece evden uzaklaştırılıp ikinci kez cezalandırılması yerine, şiddet uygulayan erkeğin, oluşturulacak Terapi Evlerinde tedavi görmesini sağlayacak bir uygulamayı hayata geçireceğiz. Aile içi şiddeti doğuran ve pekiştiren olumsuz tutum ve davranışların ortadan kaldırılması amacıyla, toplumumuzda zihniyet dönüşümünü sağlayacak tedbirler geliştireceğiz. Kadınlarımızın yaşam biçimine ve kıyafet seçimine müdahale edilmesinin önüne geçilmesi konusunda yasal tedbirleri arttıracağız. Kadınlarımızın her türlü şiddetten uzak, hak ettikleri eşit ve saygın hayatı yaşayabilmeleri için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.  

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10