Sabret öğretmenin adı Kapaklı'da yaşatılacak

Kapaklı Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçede görev yapan öğretmenlere yönelik kutlama gecesi düzenlendi. Gecede günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kapa

Kapaklı 26.11.2018 16:04:00 0
Sabret öğretmenin adı Kapaklı

Kapaklı Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçede görev yapan öğretmenlere yönelik kutlama gecesi düzenlendi.

 

KATILIM YOĞUNDU

 

Hawthorn Suites ByWyndham Otel’de düzenlenen kutlama gecesine, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Emekli öğretmen Sabret Arıcı ve yüzlerce öğretmen aileleriyle birlikte katıldı.

 

VİDEO GÖSTERİMİ SUNULDU

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama gecesi Kapaklı’nın emektar öğretmeni Sabret Arıcı’nın öyküsünü konu alan video gösteriminin sunulmasıyla devam etti.

 

ÜZERİMİZDEKİ HAKKINIZI ANLATMAYA KELİMELER KİFAYETSİZ KALIR

 

Video gösterimi günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, birlikte olmaktan mutluluk ve heyecan duyduğunu ifade etmek ederek,“Değerli Öğretmenlerim; Annesinin kucağından ilk kez ayrılıp, emanet gelen çocuklarımızı şefkatinizle kucaklayıp, hayat denizinde yelken açtıran, karşılarına çıkacak çetin yolları nasıl yürüyeceğini gösteren, karanlık dehlizlerde önünü aydınlatacak meşaleleri yakan,milyonlarca çocuğun gelişmesinde,benliğini bulmasında,yarınlara hazırlanmasında sonsuz emek harcayan siz değerli öğretmenlerimiz; üzerimizdeki hakkınızı anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır.” dedi.

 

TÜRK MİLLETİ’NE YAKIŞIR BİRER EVLAT HALİNE GELEBİLMESİ İÇİN SİZLERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

 

Başkan Mandalı, konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk,’ün sözü ile devam ederek, “Kıymetli öğretmenlerim; Baş Öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk,’ün dediği gibi‘Türkiye’nin geleceği öğretmenlerin elindedir’.Geleceğimizin şekillenmesi gençlerimizin, çocuklarımızın daha erdemli ve Türk Milleti’ne yakışır birer evlat haline gelebilmesi için sizlere çok iş düşüyor. Şunu özellikle ifade etmek isterim ki Sadece öğretmenler gününde değil her zaman yanınızdayız. Sevgili öğretmenlerim; Sizlerin de yakından tanıdığı, Kapaklımızda 60 yıllık eğitim ve öğretim hayatı boyunca nesiller yetiştiren ve şu an aramızda olan kıymetli Sabret öğretmenimin, ellerinden öpüyorum.” dedi.

 

“SABRET ÖĞRETMENİMİZİN ADINI KAPAKLIDA YAŞATACAĞIZ”

 

Sabret öğretmenin adını Kapaklı’da ilelebet yaşatacaklarını ve gelecek nesillere taşıyacaklarını kaydeden Başkan Mandalı; “Ülkemizi, insanımızı aydınlık bir geleceğe taşımak gibi yüksek ideallere sahip, güç şartlar altında Anadolu'nun her köşesinde görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışan, özveri, sabır, ve emekle çocuklarımızın geleceklerini şekillendiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Başta Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, sözlerimi şu mısralarla bitirmek istiyorum. Türk olup, Türk yaşamayı, Atatürk olup, Hür yaşatmayı, Gülmeyi, Ağlamayı, Belki yine evlat olmayı, Öğrenmeyi ve öğretmeyi, Sizden öğrendim öğretmenim” şeklinde konuştu.

 

PLAKET TAKDİMİNDE BULUNULDU

 

Mandalı’nın konuşmasının ardından emekli öğretmenlere plaket takdiminde bulunuldu. Plaket takdimi sonrasında müzikli eğlenceye geçilirken, Sanatçı Özgür Kanat’ın geceye renk kattı.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10