Tekirdağ'ı temsil edecekler

Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen First Lego Lig'de Tekirdağ'ı temsil edecek olan ve Teknopasha adını verdikleri ekipleri ile uzaya gidildiğinde neler yapılabileceği konusunda proje hazırlay

Süleymanpaşa 27.11.2018 13:46:00 0
Tekirdağ

Uzayda yaşam projelerinin detayları hakkında bilgi alan Eşkinat, “Onlar için boş zaman kavramı yok. Onlar için kötü alışkanlık, gereksiz uğraşlar söz konusu olamaz. Onlar çok şanslı; çünkü yolları, toplam öğrenci sayısı 2 bini aşan Süleymanpaşa Belediyesi kod akademisi ile kesişti. Atölyemizde düşünüp tasarlıyor ve üretiyorlar. Uzaya gidildiğinde neler yapılabileceği konusunda projelerini her geçen gün daha iyi bir noktaya getiriyorlar. Onlar Süleymanpaşa'nın çocukları, onlar farklı” şeklinde konuştu.

 

4 YIL ÖNCE KURULDU

 

10 Ekim 2016 tarihinde faaliyete başlayan Bilimin Eğlenceli Hali projesiyle kod akademi çocuk STEM laboratuarının kurulduğunu kaydeden yetkililer, şu an 2 bini aşmış öğrenci sayısıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti. Teknolojik kaynakların kullanımını değer yargılarıyla şekillendirerek üretim yapma olasılığı sunan atölyede  “öğrenerek, uygulayarak ve sonuçlarının çıktısını alarak” deneyimleme tekniklerinin kullanıldığını dile getiren yetkililer, Temelden başlayan eğitimlerimizle elektronik kaynak kullanımında “kodlamanın algıya yerleşmesi, kod yönetmesi, sonuç üretmesi” ile süreci başlatmaktadır” dedi.

 

ÇEŞİTLİ ATÖLYELER BULUNUYOR

 

STEM laboratuarı olmak için başlatılan süreç teknolojinin, bilimin, matematiğin ve mühendisliğin ihtiyacı olan ortak çalışma platformunun temelini oluşturduğunu belirten yetkililer,”Bu anlamda eğitim sürecine dâhil olan her çocuk matematiksel ve mantıksal işlem, geometri, analitik geometri konularıyla birlikte teknik İngilizce terimleri, temel elektrik, temel elektronik, dinamik ve kuvvet sistemleri, pnömatik ve hidrolik sistemlerle çalışmayı öğrenmekte, fiziksel kaynaklarla uygulayabilmektedir. Fiziksel kaynaklarımız bölümlendirilmiş atölyelerde bulunmaktadır. Atölyelerimiz; 3D yazıcı atölyesi, Oyun yazma laboratuarı, Elektrik devreleri atölyesi, Make block atölyesi, Araç tasarım atölyesi, Pnömatik atölyesi, Robotik atölyesi ve Arduino atölyesidir” dedi.

 

TEMEL DUYGULARIMIZI YENİ NESİLLERE AŞILAMAYI HEDEFLİYORUZ

 

Üretim laboratuarlarının çocuklar için olan bölümlerinin her zaman manevi değer taşıması gerektiği bilincinde olduklarını kaydeden yetkililer,”Atölyemizin teknolojiden ve teknik bilgiden ibaret olmadığı düşüncesiyle, önem arz eden asıl eğitimin destekleyici eğitim olduğu kanaatindeyiz. Bu bağlamda çocukların öncelikli olarak özgür düşünceleri, özgüvenleri, yaratıcılıkları, empati duyguları, değer yargıları, varoluş sebepleri ve bunun anlamlandırılması, ben değil biz olmak için benlik sorgulaması bilincini destekliyoruz. Bu şekilde hayatı kolaylaştırmak için kişilerin sosyal ve yaşamsal varoluşlarına saygı duymayı öğrenmiş oluyoruz. Aslında bizi biz yapacak olan temel duygularımızı yeni nesillere aşılamayı hedefliyoruz” dedi.

 

ÜCRETSİZ OLANAK SAĞLIYOR

 

Süleymanpaşa Belediyesi’nin çocuklar için hazırladığı kod atölyesinde, eğitim çalışmalarına katılma imkânının ücretsiz olarak sunduğunu ifade eden yetkililer, “Başvurularınız ve öğrenmek istediğiniz konular için atölyemize gelebilir ya da telefonla bilgi alabilirsiniz. Atölyemize ziyaretleriniz bekliyoruz. Telefon 0 850 459 59 59 dâhili 3336’dan ulaşabilirsiniz” dedi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10