Kapaklı'dan Çerkezköy'e pasaport ile gireceğiz

Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü'nün

Çerkezköy 27.11.2018 15:51:00 0
Kapaklı

Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ve S.S. 41 Nolu Kapaklı Halk Minibüsleri Kooperatifi eski Başkanı Hasan Dükanlı dün basın açıklaması gerçekleştirerek UKOME’nin Kapaklı minibüslerinin Çerkezköy giriş-çıkışları için çizdiği güzergahları eleştirdi.

 

“KANAYAN YARA OLARAK GÖRÜYORUZ”

 

Dün saat 11.00’de basın açıklaması gerçekleştiren Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar  Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı“ Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan randevu alamıyoruz. Çerkezköy bizim ilçemizdir. Son dönemlerde Kapaklı ve Çerkezköy’ü düşman gibi bir duruma getirdiler. Suriyelilerin bile rahatça gezdiği ülkemizde Kapaklı’dan Çerkezköy’e gitmek için işkence yaşıyoruz. Çerkezköy esnafımızın durumu, Kapaklı halkımız için böyle bir açıklamayı yapma gereği duydum. Güzergah sıkıntısını büyük bir kanayan yara olarak görüyoruz” diye konuştu.

 

“BİR TÜRLÜ SORUNLARI ÇÖZEMEDİK”

 

Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte UKOME’nin kurulduğunu kaydeden Dükanlı“ Türkiye’nin her yerinde UKOME gibi birimler kuruldu. Birçok ilde de örnekleri var. Ancak Tekirdağ’da bu güzergah sorunlarını bir türlü çözemedik. UKOME Daire Başkanlığına araç değişikliği için gidiyor. Normal illerde yarım saat süren plaka takma işlemleri, UKOME’de ise 15-20 gün sürüyor” dedi.

 

“PASAPORT İLE GİRECEĞİZ”

 

S.S. 41 Nolu Kapaklı Halk Minibüslerinin Çerkezköy güzergahını basın mensuplarıyla paylaşan Dükanlı“ Hepimizin çoluk çocuğu var. Şu an gösterdiğim haritada kim nereden inip gidecek. Atatürk Caddesi esnafın yoğun olduğu caddelerden birisidir. Vatandaşların Kapaklı’dan Çerkezköy’e alışveriş yapmak için Atatürk Caddesi’nde inip, Öztrak Caddesi’nden Kapaklı’ya geri dönmesi çok mu zor ? Sarı minibüslerin trafiği aksattıklarını söylüyorlar. Çerkezköy’deki trafiği düşünüyorsanız, Kuşbahçe’den giriş çıkış yaptığınız zaman Çerkezköy’de trafik sorunu kalmayacaktır. UKOME ve Tekirdağ Büyükşehir Başkanı Kadir Albayrak Yıldızkent Kavşağı’ndaki yoğunluğa bakmadan oraya iki minibüs güzergahını aynı yere sokuyor. Kapaklı ve Çerkezköy kardeş belediyedir. Çerkezköy’de yıllardır çalışan arkadaşlarımız var ve Çerkezköy’de alışveriş kültürümüz var. Kapaklı’dan Çerkezköy’e pasaport ile gireceğiz” açıklamasında bulundu.

 

“HALK BUNUN FATURASINI KESER”

 

Dükanlı“ Geçtiğimiz günlerde UKOME Daire Başkanı geldiğinde bizi dinledi. Kendisi ‘Böyle olması gerekiyor. Benim yapabileceğim bir şey yok’ dedi. Eskiden trafik komisyonu vardı ve Çerkezköy’ün haklarını savunuyordu. UKOME Daire Başkanı Trakya’da düzeni kurması gerekiyor. Rahat düzen bu mudur? Kapaklı’dan Çerkezköy’e gitmek için vatandaşlar nerelerden geçiyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak bu durumu hep öteliyor. Seçimi bekliyorlar. Bu seçimden önce düzeltilmezse, Kapaklı vatandaşı bunun cezasını ve faturasını keserler” dedi.

 

“50 DAKİKADA GİDİYORLAR”

 

Vatandaşların Pınarça’dan Çerkezköy’e 3 kilometrelik yolu 50 dakikada gittiğini kaydeden Dükanlı“ Pınarça’dan kalkan minibüs Kapaklı’da gittikten sonra Çerkezköy’e ulaşıyor. Vatandaş oraya direkt gitmesi varken Kapaklı’da bekleyip 50 dakikada Çerkezköy’e gidiyor. Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şenol Turan güzergahlara bakmadan kararlara imza atıyor. Kapaklı’da 350 şoför esnafı var. Bunu düşünmek için de dönüş hattını cezaevinden çıkıp Trakya İplik’in bağlanan hattı düz yapıp çözmüşler. Bu süreyi ise 47 dakikaya düşürmüşler. Bu rant mı nedir? Böyle terbiyesizlik olmaz. 3 kilometre yolu 50 dakika gidiyorlar. 15 kilometre yolu gezdirmeye kimin hakkı var. Vatandaşı da düşünmeniz gerekiyor” açıklamasında bulundu.

 

“MECLİS ÜYELERİ NE İŞ YAPIYOR”

 

Dükanlı“ Şoför esnafımız 5 bin TL’ye araçlarını satıp 200 bin TL’ye araç aldılar. 25-41 nolu kooperatifleri birleştirelim dedik. Tuttular on yıllık araba verdiler. Çerkezköy’ün 26, Kapaklı’nın ise araçları 17 kişiliktir. Nüfus bazında dağılım yapalım dedik o da çözüm olmadı. Saray ve Kapaklı’nın belediye meclis üyeleri ne iş yapıyor. Bu kadar vatandaşın işkence çekerken, kimsenin sesi çıkmıyor. Komisyonda değiştireceğiz dediler bir yıl oldu. S, J, T, M plakalar 31 Mart’ta gereken cevabı sandıkta verir. 12-0 diyerek kazandık dediğiniz Tekirdağ’da insanlara ayrımcılık yapıyor” dedi.

 

“KİMSE GURUR YAPMASIN”

 

Güzergah sorunu Kapaklı ve Çerkezköy’ün meselesi olduğunu kaydeden Dükanlı“ Tepe emlak konutlarında gidiş dönüş yolu yapmaları gerekiyor. Bu konuda partiler ayrım yapmaması gerekiyor. Trabzon’da 14 kilometre tünel yapan devletiz. Çerkezköy Tepe Emlak konutlarında giriş-çıkış yolu yapamayacak kadar aciz bir devlet değiliz. Kimse gurur yapmasın. Partililerin bu konuda birbirlerine tavır yapmalarını da anlamıyorum. Bu sorun esnafın, minibüsçünün ve vatandaşın sorunudur. Kadir Albayrak tekrar aday olursa insanların karşısına nasıl çıkacak. Belediye Başkanları minibüsçüleri çağırır, birleşmezseniz size en kötü güzergahı veririm diyebilir. Ardından ise dört güzergahı çizer böyle çalışırsınız da diyebilir” diye konuştu.

 

“OTOGARA ARAÇLAR GİRMİYOR”

 

Bu güzergah talebinin bir an önce düzeltilmesi talebinde bulduklarını kaydeden Dükanlı“ Bu sorunun düzeltilmesini aylardır bekliyoruz. Bu kadar zor mu? Toplu taşıma aracı hiçbir zaman trafiğin engeli değildir. Ne kadar toplu taşıma aracı geçerse özel arabalar o kadar azalır. Belediyelerin bir araya gelerek bu sorunu düzeltmeleri gerekiyor. Bir güzergah değişiyor diye iki kooperatif kavga ediyor. Çerkezköy Devlet hastanesine araçlar pasaport ile mi girsin. Çerkezköy otogarına da Kapaklı minibüslerinin girişleri yasaklandı. Bir ilçenin otogarına girip çıkmak neden engeldir. Bu konuda Çerkezköy esnafının da neden sessiz kaldığına da anlam veremiyorum.

 

 

 

“ORTAK NOKTADA BULUŞULABİLİR”

 

Kooperatiflerin birleşmesi konusunda sorular soruya cevap veren Dükanlı“ Bu işi çözelim dedik. İsterseniz nüfus bazında yatıkları havuz yapalım dedik. Büyükşehir Belediye Başkanı ve üç belediye başkanı çağırır kooperatiflerin birleşmesini isteyebilir. Biz vatandaşların tek araçla istediği yere gitmesini itiyoruz. O yüzden bu işin tek sıkıntısı sayı ve koltuk adetidir. Biz sayı az Çerkezköy’de ise sayı çoktur. Buna büyüklerimiz öncü olsunlar. Gerekiyorsa kendileri güzergahları çizsinler. Ortak bir yerde buluşup önce vatandaş sonra esnafı düşünmeleri gerekiyor. Bunu da yapacak belediye başkanlarıdır” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10