O dereden numune alındı

Trakya'da kirliliği ile gündemden düşmeyen Ergene Nehri'nin kolu olan Çorlu Deresinin, Çerkezköy Veliköy Mahallesi kesiminden geçen bölümü önceki gün gri renkte akmıştı. Tekirdağ Çevre İl Ã??

Çerkezköy 27.11.2018 17:26:00 0
O dereden numune alındı

Geçtiğimiz ay kırmızı boyanmasıyla Türkiye gündemine oturan Çorlu deresi önceki gün griye boyanmıştı.

 

GEÇEN AY KIRMIZI AKMIŞTI

 

Çerkezköy’de daha önce kırmızı renkte akan Ergene Nehri’nin kolu Çorlu deresi fabrika atıkları nedeniyle önceki gün gri tonlarda akmış, çevre kirliliğini de bir kez daha gözler önüne sermişti.

Vatandaşlardan gelen ihbarların ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri dün sabah saatlerinde Çorlu deresinin Veliköy mahallesi kesiminden geçen bölümünde inceleme yaparak derenin gri akan bölümünden numune aldı.

 

“ANLIK BİR KİRLİLİĞİN GELDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

 

Öğlen saatlerinde derede yeniden incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak “ Dün akşam Müdürlüğümüze Çorlu deresinde renk değişimi meydana geldiği yönünde ihbar üzerine bugün denetim ekibi arkadaşlarımız derede numune alma çalışması yaptı. Dere boyunca bulunan fabrikalarda denetimlerimiz devam edeceğiz. Sabah aldığımız numunelerde parametlerde bir kirliliğe rastlanılmadı. Anlık bir kirliliğin geldiğini düşünüyoruz. Suyun renginde herhangi standartları aşan bir durumun olmadığını gördük. Olayla ilgili dere boyunca ekiplerimiz çalışmalarını sıklaştıracak.. Nereden geldiği konusunda kesin bir bilgi yok. laboratuvar sonuçları çıktıktan sonra sizler paylaşacağız” dedi.

 

“DERE NORMAL AKIYOR”

 

Geçtiğimiz aylarda Çorlu deresini kırmızıya bulanmasıyla ilgili son durumun ne olduğu sorulması üzerine konuşan Albayrak “ O işletmeye idari işlem uygulandı. Bazı analizler devam ediyor. Para cezası uygulandı” dedi. Derede incelemede yapan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ise “İhbar üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte derede incelemede bulunduk. Ekipler numune aldılar. Şuan dere normal akıyor” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10