BAL'da liderlik el değiştirdi

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta 10 hafta oynanan yedi karşılaşmanın ardından tamamlandı. Haftaya lider durumda giren Modafenspor evinde Bigaspor'a mağlup olurken, evinde İstasyonspor'u gole boğan Edirnespor

28.11.2018 16:25:00 0
BAL

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta Tekirdağ temsilcileri haftayı bir galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgi ile tamamladı.

 

BİGA DEPLASMANINDAN BİR PUAN İLE DÖNDÜK

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 10.hafta karşılaşmasında 1911 Çerkezköy Doğanspor deplasmanda Biga Adaspor’a konuk oldu. Pazar günü Biga’da oynanan karşılaşmaya her iki takımda galibiyet parolası ile başladı. İlerleyen bölümlere doğru ataklarını sıklaştıran 1911 Çerkezköy Doğanspor 20’inci dakikada Kadir’in golüyle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Gelen golle birlikte moral bulan 1911 Çerkezköy Doğanspor karşısında konuk ekip Biga Adaspor beraberlik için yüklendi. İlk devrenin ilerleyen bölümlerine doğru Biga Adaspor bulduğu golle skoru eşitledi. Her iki takımında atak bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmanın ilk devresinin sonlarına doğru 1911 Çerkezköy Doğanspor Utku ile bir gol daha bularak ilk devreyi 2-1 önde tamamladı.

 

8 PUANLA HAFTAYI KAPATTI

 

İlk devreyi önde tamamlayan 1911 Çerkezköy Doğanspor karşılaşmanın ikinci devresinde de kontrollü futbolunu sürdürdü. İlerleyen bölümlere doğru ev sahibi ekip Biga Adaspor bulduğu golle tekrar karşılaşmada beraberliği yakaladı. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 2-2 tamamlandı. Bu sezon deplasmanda ilk kez puanla tanışan 1911 Çerkezköy Doğanspor puanını 8 yaparak moral bulurken, Biga Adaspor ise 15 puana yükseldi.

 

EDİRNESPOR LİDERLİĞE YÜKSELDİ

 

Edirnespor, BAL'ın 10. haftasında İstasyonspor'u 7-0'lık skorla gol yağmuruna tutarken, Kartalspor deplasmanda Yeşilköy'ü 1-0, Bigaspor da deplasmanda Modefen Spor'u 2-1 yenince liderliğe yükseldi. Rakibi karşısında ilk devre tek kale bir futbol ortaya koyan Edirnespor ilk devrenin uzatma dakikalarında Uğur ile bulduğu golle ilk devreyi önde tamamladı. İkinci yarıda Edirnespor rakibi karşısında fırtına gibi esti. 50’inci dakikada Uğur ve 53’ünücü dakikada Cihan ile goller bulan Edirnespor farkı üçe çıkardı. Oyun disiplininden kopan İstasponspor karşısında çok rahat bir oyun ortaya koyan Edirnespor 66. dakikada Atakan Serin, 72. dakikada bir kez daha kaptan Uğur, 76. dakikada Uğurcan Köse ve 77. dakikada Atakan Serin ile bulduğu gollerle rakibini de 7-0 mağlup etti.

Edirnespor bu galibiyet ile puanını 21'e çıkarırken, rakiplerinin puan kaybı yaşadığı haftada liderlik koltuğuna oturdu.

 

KARTAL LİDERİ DEVİRDİ

 

10.hafta karşılaşmasında Kartalsopr deplasmanda Yeşilköyspor’u tek golle geçerek puanını 20’e yükseldi. Bakırköy Belediyesi Sahasında oynanan karşılaşmayı Yusuf Alper Abalı, Mustafa Burak Kış ve Buğur Han Güler hakem triosu yönetti. Maça etkili başlayan ev sahibi ekip ilk dakikalardan itibaren rakip kalede gol aradı. Kontrolü elinden bırakmayan Kartalspor ise karşılaşmanın 31.dakikasında golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Azem Yavuz sert ve düzgün bir vuruş gerçekleştirerek Kartalspor’u karşılaşmada öne geçirdi. İlk devreyi Kartalspor’un tek gollü üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde ev sahibi ekip Yeşilköyspor beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Kartalspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

 

ÇORLUSPOR’DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

 

Alt sıralardan kurtulmaya çalışan iki ekip Kavaklıspor ile Çorluspor 1947 Lüleburgaz’da karşı karşıya geldi. İki takımında üç puan parolası ile başladığı karşılaşmada konuk ekip Çorluspor 1947 galibiyet golünü bulmak istedi. Ev sahibi ekip Kavaklıspor ise rakibinin üstüne geldiği dakikalarda kontra ataklarla etkili oldu. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde tek kale top oynayan Çorluspor 1947 son dakikalarda Rıza ile galibiyet golünü buldu. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca karşılaşmada Çorluspor 1947’nin 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

 

LİDERİ MAĞLUP ETTİ

 

Bölgesel Amatör Lig 11.’inci grupta mücadele eden Bigaspor ligin 10.’uncu haftasında 25 Kasım Pazar günü saat 14:00’de deplasmanda Alemdağ Stadında lider Modafenspor ile karşılaştı.

Bigaspor maça hızlı başlayınca 10.’uncu dakikada Kubilay’ın attığı golle 1-0 öne geçti. Modafenspor maçın 25.’inci dakikasında attığı golle maça dengeyi getirdi. Maçın ilk yarısı 1-1 berabere bitti. Maçın ikinci yarısında Bigaspor Affa ve Sefa ile gol pozisyonuna girdi. Affa’nın vurduğu top dışarı çıkarken, Sefa’nın vuruşunda top direkten döndü. Maçın 54.’üncü dakikasında Kubilay’ın attığı gol maçın sonucunu belirlemiş oldu. Bigaspor deplasmanda Modafenspor’u 2-1 mağlup etti.Modafenspor bu mağlubiyet ile 19 puanda kalıp dördüncü sıraya gerilirken, Bigaspor ise puanını 17 yaparak beşinci sıraya yükseldi.

 

TEKİRDAĞSPOR EVİNDE KAYIP

 

Bu sezon istediği sonuçları alamayan Tekirdağspor ise evinde Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’yi konuk etti. Güzel bir havada oynanan karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile başlarken, Tekirdağspor ise taraftarının desteği ile ileri uçta gol aradı. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş atak geliştirerek gol aradı. Tekirdağspor’un yüklendiği dakikalarda ise konuk ekip Çengelköy Futbol Yatırımları bulduğu golle avantajı kaptı. Tekirdağspor ise kalan dakikalarda beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Her iki takımında gol girişimleri sonuç vermeyince karşılaşmada Çengelköy Futbol Yatırımları’nın 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Çengelköy Futbol Yatırımları puanını 16 yaparken, Tekirdağspor ise on puanda kaldı.

 

UZUNKÖPRÜSPOR’DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

 

Haftanın bir diğer zorlu karşılaşmasında Çanakkale Dardanelspor evinde Uzunköprüspor’u konuk etti. Müthiş çekişmenin yaşandığı karşılaşmada her iki takımda karşılıklı goller buldu. İlk devresi beraberlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde daha az hata yapan konuk ekip Uzunköprüspor son dakikalarda galibiyet golünü bularak karşılaşmadan da 3-2 galip ayrılmasını bildi. Deplasmandan önemli bir üç puan alan Uzunköprüspor puanını 15 yaparak sekizinci sıraya yükselirken, Çanakkale Dardanelspor ise üçüncü mağlubiyetini alarak 11 puanla onuncu sıraya geriledi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10