Sanayinin geleceği ele alındı

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 'Milli Teknoloji,  Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri' toplantısı yapıldı.

Tekirdağ 29.11.2018 14:24:00 0
Sanayinin geleceği ele alındı

Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Vali Aziz Yıldırım’ın başkanlığında yapılan toplantıya, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, TİM Başkanı İsmail Gülle Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık, Edirne TSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, , Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Saffet Üresin, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Trakya’nın ticaret ve sanayi odaları temsilcileri, ticaret borsası yetkilileri, organize sanayi bölgelerinin yetkilileri ile iş insanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. 

 

AÇILIŞ KONUŞMASINI VALİ YILDIRIM YAPTI

 

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Vali Aziz Yıldırım, “Ülkemizin ve Trakya’nın sorunlarının ele alınacağı bu toplantıda sizlerin değerli katkılarını bekliyoruz. Burada konuşacağımız sorunlar bütün Türkiye’ye şamil sorunlar. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca belirlenen 11 başlığı birazdan teker teker tartışacağız ve çözüm önerileri sunacağız. Üretimin içinde olan sizlerden sorunlarınızı bütün açıklığıyla dile getirmenizi bekliyorum. Bu çalışmanın hayırlara vesile olması diliyorum” dedi.

 

DETAYLI SUNUM YAPILDI  

 

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in Trakya’nın son yıllardaki ekonomik gelişim süreci hakkında bilgi vermesinin ardından  Trakya’nın sosyo-ekonomik göstergeleri, illerde öne çıkan kamu ve özel sektör yatırımları gibi başlıkları içeren detaylı bir sunum yapıldı. Toplantıda Trakya Kalkınma Ajansı yetkilileri tarafından yapılan “Sanayicimizin Geleceği, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” adlı sunumun ardından, Finansmana Erişim (İşletme ve Yatırım Sermayesi), Beşeri Sermaye, Kurumsal Yapılanma, Fiziki Altyapı,  Ulusal ve Uluslararası Pazara Erişim ve Tutunma, Üretim Maliyetleri, Devlet Destekleri, Kalite ve Markalaşma,  Profesyonel Danışmanlık Gereksinimi, Mevzuata Dair Sorunlar, Ekonomik Belirsizlik gibi gündem maddelerinin değerlendirilmesi, çözüm önerilerinin sunulması ve değerlendirilmesi konularının yer aldığı sunum gerçekleştirildi.

 

RAPOR SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI’NA SUNULACAK

 

Toplantı katılımcıların konuyla ilgili çözüm önerilerinin alınarak değerlendirilmesiyle sona erdi. 

 Etkinlikte görüşülen sorunlar ve çözüm önerilerinin, bir rapor halinde Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunulacağı kaydedildi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10