"Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracatını açıklayacağız"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası meclisini ziyaret etti. Sanayici ve ticaretle uğraşan firmaların yaşadığı sorunlar ve çözüm öneril

Çorlu 30.11.2018 11:06:00 0

Düzenledikleri ziyaretler ve toplantılarla sanayicinin ve ihracatçıların sorunlarına değindiklerini ifade eden TİM Başkanı İsmail Gülle; “Türkiye’nin ihracat oranı yükselirse döviz girer bu da ekonomik anlamda pozitif bir etki sağlar. Cumhuriyet tarihinin en yüksek ay ihracatını 15,7 milyar dolarla ekim ayında açıkladık. Allah nasip ederse bu ay cumhuriyet tarihinin en yüksek kasım ayı ihracatını açıklayacağız. Sene sonunda cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracatını açıklayacağız” dedi.

 

TÜRKİYE'NİN 72 BİN 500 İHRACATÇISI VAR

 

Türkiye'nin kalkınması ve hedeflerini tutturması için ihracatın en önemli iş olduğunu bir kez daha fark ettiklerini kaydeden  TİM Başkanı İsmail Gülle; Türkiye'nin 72 bin 500 ihracatçısı olduğuna dikkat çekerek, ihracatçıların ülke adına, Türkiye'nin her tarafında 27 sektörde üretimi gerçekleştirdiğini ve bunu da yurt dışına ulaştırdığını belirtti.

 

LOJİSTİK HER ZAMAN ÖNEMLİ

 

Gülle, lojistiğin eskiden beri önemli olduğuna işaret ederek, "Çin'den Avrupa'ya uzanan İpek Yolu tren projesi, limanlarda ve havayollarındaki gelişmeler, bütün bu mücadeleler üretilen malı bir an önce satılan noktaya teslim etmek için çünkü erken teslim edenin malı tercih ediliyor. Lojistik her zaman önemliydi ama çağımızın rekabet koşullarının getirdiği noktada artık lojistik hayatımızın olmazsa olmazı" dedi.

 

ÇORLU TRAKYA’NIN EN ÖNEMLİ KENTLERİNDEN BİR TANESİ

 

Çorlu Trakya’nın en önemli kentlerinden bir tanesidir diyen Gülle; “Çorlu TSO bu lokasyon içerisinde lokomotif görevi görerek  gerek üye sayısı gerekse sanayici üyesi ve ticaret erbabıyla Çorlu ve Bölge’nin kalkınmasında aktif rol oynamaktadır” dedi. Gülle konuşmasının ardından meclis üyeleriyle birlikte talep ve önerileri masaya yatırdı.

 

Haber: Esengül ÖZDEMİR


0282 726 91 91
0282 747 65 10