Kapaklı meclisi ilk oturumu tamamladı

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Aralık Ayı Olağan Toplantısı bugün saat 14:00'da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirildi.

Kapaklı 6.12.2018 16:10:00 0
Kapaklı meclisi ilk oturumu tamamladı

Kapaklı Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısını bugün Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirirken, toplantıya mazeret bildiren Bakser Öztürk ve Mustafa Çetin katılmadı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Gündem maddelerine geçilmeden önce kısa bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı hafta sonunda Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği tarafından ‘Yılın Çevre Dostu Belediye Başkanı’ ödülünü almaya hak kazandığı plaketi meclis üyeleriyle paylaştı. Mandalı “ Güzel bir organizasyonda bu ödüle layık görüldük. Bu ödülü almamızda katkısı olan meclis üyelerimize, personelimize ve herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

15 GÜN İÇİNDE FAALİYETE GEÇECEK

 

Rüzgar gülünün 15 gün içinde faaliyete geçeceğini kaydeden Mandalı “ Rüzgar gülünün aylık 125-200 bin TL civarında aylık ücret getireceğine inanıyorum. Bizim hesaplarımıza göre ise 7 yıl içinde kendi kendisini tamamlayacaktır. Bunun için iller bankasından kredi talebinde bulunduk ama bize sıcak bakmadı. Kredi için iller bankasına takıldık. Önümüzdeki günlerde özel bankadan kredimizi alarak rüzgar enerjisinin üretime katkı sağlaması için çalışacağız” dedi.

 

İKİ ÜYE SEÇİLDİ

 

Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda gündeme ek dört madde oy birliği ile eklendi. Gündemin üçüncü maddesinde tarife komisyonuna Bülent Çiftçi, dördüncü gündem maddesinde ise İmar Komisyonuna Sevgi Aksoy oy birliği ile seçildi. Bir sonraki gündem maddesinde Pınarça 237 ada 5 parsel üzerinde 295 metrekarelik belediye hissesinin satışı oy birliği ile kabul edilirken, Zabıta Müdürlüğünün özel güvenlik hizmeti konulu yazısı ise plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.Boş kadro değişikliği konulu yazı ve sözleşmeli personel konulu yazının oy birliği ile kabul edildiği toplantıda 128232/4667 sayılı 1/1000 ölçekli Uygulama imar Plan Değişikliği konulu yazı,122626/4668 sayılı 1/1000 ölçekli Uygulama imar Plan Değişikliği konulu yazı ve 128348/4669 sayılı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan  ve Plan Notu Değişikliği yazı oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

Gündemin 12’inci maddesinde Çerkezköy Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun ihtiyaç talebi konulu yazı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği Değişikliği konulu yazısı ve Kapaklı Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği konulu yazısı görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Karaağaç Mahallesi 1999 ada 2 parselde bulunan arsanın satışı plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken, Fatih mahallesi 745 ada 7 nolu parseldeki 1200 metrekarelik arsadaki 3 metrekarelik belediye hissesinin satışı ise oy birliği ile kabul edildi. Kapaklı’da devam eden Kültür merkezinin Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi meclisine sunulması oy birliği ile kabul edilirken, ilçede ismi bulunmayan park ve bahçelere isimlerin verilmesi ise imar komisyonuna havale edildi.

 

İKİNCİ OTURUM PAZARTESİ GÜNÜ

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis komisyonlara havale edilen gündem maddelerini ise 10 Aralık Pazartesi günü saat 16.00’da ikinci oturumda karara bağlayacak.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10