Çerkezköy'de ortaokullar arası bilgi yarışması başladı

Çerkezköy'de ortaokullar arasında düzenlenen bilgi yarışması bugün saat 09.30'da Özel Gülerçin Koleji Konferans Salonu'nda başladı.  14 okulun katıldığı yarışmada final yar

Çerkezköy 6.12.2018 16:27:00 0
Çerkezköy

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan bilgi yarışmasında açılış konuşmasını yapan Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü, yarışmanın iki aşamalı olduğunu belirterek,  “Bugün yapılacak olan 2. Tur yarışmalarının ardından büyük finalimiz 10 Aralık Pazartesi günü yapılacak. Final sonrasında kazanan öğrencilerimizi açıklayacağız. Burada yarışan, katılan tüm öğrenciler bizler için birincidir. Onlar için bu yarışma güzel bir hayat tecrübesi olacak. Bu anlamda yarışmaya katılan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.

 

YARIŞMADA HER KATEGORİDEN 5 SORU

 

Özel Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü’nün konuşmalarının ardından Türkçe, Sosyal Bilgiler, Matematik, Fen ve Teknoloji, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorular soruldu. Her kategoriden 5 sorunun sorulduğu yarışmada öğrencilere cevaplaması için 60 saniye(bir dakika) süre verildi. Yarışmanın ilk turunda Raif Dinçkök Ortaokulu, Tepe ortaokulu,125. Yıl Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve Nurullah Narin Ortaokulu yarıştı. Oldukça çekişmeli geçen yarışmanın ilk kazananı Nurullah Narin Ortaokulu oldu. Nurullah Narin Ortaokulu öğrencileri, 10 Aralık Pazartesi günü yapılacak olan büyük finalde yarışacak. Yarışmada tur müsabakaları devam ederken, büyük finalde yarışacak diğer okullar da yapılan yarışmalar sonunda belli olacak.

 

YARIŞMA ÜÇ GRUPTA YAPILIYOR

 

3 grupta yapılan Çerkezköy ortaokullar bilgi yarışmasında birinci grupta: Raif Dinçkök Ortaokulu, Tepe Ortaokulu, 125.Yıl Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Nurullah Narin Ortaokulu, ikinci grupta; Hacı Fahri Zümbül İmam Hatip Ortaokulu, Çerkezköy İmam Hatip ortaokulu,75. Yıl Ortaokulu, Özel Çerkezköy Uğur Okulları  Ortaokulu, Şehit Ömer Halis Demir İmam Hatip Ortaokulu, üçüncü grupta; Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Paşa Ortaokulu, Mevlana Ortaokulu, Metin Seçkin Ortaokulu ve Veliköy Belediyesi Ortaokulu yer alıyor. Yarışmaya katılan okulların müdürleri de yarışmada hazır bulundu.

 

YARIŞMANIN JÜRİSİNDE ŞU ÖĞRETMENLER YER ALDI

 

Özel Gülerçin Koleji ev sahipliğinde yapılan ortaokullar arası Bilgi yarışması jüri olarak  Simay Esen, Mehmet Melih Özden, Çiğdem Erdağ, Sercan Osmanoğlu, Saadet Barıkçı ve Zeynep Özay yer alıyor. Yarışmaya katılan okullardan da öğrenciler yarışmada yer alarak yarışan arkadaşlarının heyecanına ortak oldu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10