Piyano Günleri muhteşem konserle başladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Bisanthe Gülsin Onay Piyano Günleri'nin bu yıl dördüncüsü düzenlendi. Muhteşem bir konserle başlayan ilk akşamın konukları dünyaca ünlü piyano sanatçısı G

Süleymanpaşa 7.12.2018 17:20:00 0
Piyano Günleri muhteşem konserle başladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bisanthe Gülsin Onay Piyano Günleri başladı. Açılış gecesi, dünyaca ünlü piyanist ve etkinliğe adı verilen Gülsin Onay ve dünyanın yaşayan en büyük keman virtüözlerinden biri olarak kabul edilen Alexander Markov’un muhteşem performansına ev sahipliği yaptı.

 

3 ÜNLÜ BESTECİNİN ESERLERİ SESLENDİRİLDİ

 

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen konserde salon, Tekirdağlı klasik müzik hayranları tarafından hıncahınç dolduruldu. Dinleyiciler konser boyunca alkışları ile beğenilerini sık sık gösterdiler. Onay ve Markov, Amerikalı klasik müzik ve caz bestecisi George Gershwin’in 120. doğum yılı dolayısıyla Gershwin’e ithaf ettikleri konserin ilk bölümünde üç ünlü bestecinin eserlerinden bölümler seslendirdi. Bu eserler; Wolfgang Amadeus Mozart – Keman Sonatı, si bemol majör K. 378/317d ve Rondeau, Ludwig van Beethoven – Keman Sonatı No. 5, Op. 24 “İlkbahar”, Scherzo ve Rondo ve Niccolo Paganini – Op. 1 Kaprislerden seçmeler olarak yer aldı. Konserin ikinci bölümüne Ravel’in ünlü eseri Gaspard de la Nuit’den Ondine ile başlayan ikili, repertuvarlarında Ahmed Adnan Saygun’un Süit, Op. 33 (1956) isimli eserinin ilk iki bölümü olan Prelude ve Horon, son olarak ise Alexander Markov’un George Gershwin anısına bestelediği Porgy Rhapsody after George Gershwin isimli eserlerine yer verdi.

 

2 SAAT SÜREN MUHTEŞEM PERFORMANS

 

Yaklaşık 2 saat süren performans, dinleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanırken, konseri izleyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da konser sonunda sahneye gelerek sanatçılara teşekkür etti ve çiçek takdim etti. Konser sonunda konuşan Başkan Eşkinat, "Dört yılda Süleymanpaşa’da sanat anlamında aldığımız yol ortada. Bundan sonra ulaşacağımız noktayı siz düşünün. Her iki sanatçımıza da teşekkür ediyorum. Sayın Markov, çok büyük bir sanatçı ve bu akşam çok özel bir performans sergiledi. Gülsin Hanım’a fahri hemşehrimiz olduğu ve her yıl gelip bizlere konser verdiği için ayrıca teşekkür ediyorum. Bu akşam bu salonu dolduran sanatseverlere de özel bir teşekkür etmeliyiz. Özellikle genç dinleyicilerin sayısının bu kadar yüksek olması ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bize bir kez daha hatırlattı. Sizlere daha iyisini sunmak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

 

GÜLSİN ONAY TEKRAR SAHNEYE ÇIKTI

 

Başkan Eşkinat’ın konuşmasının ardından Gülsin Onay da salonu dolduran yüzlerce sanatsevere teşekkür etti ve sanatçılar sahneden ayrıldı. Ancak dinleyicilerin yoğun alkışları dinmeyince Gülsin Onay yeniden sahneye gelerek bir eser daha icra etti. Konser sonrası Gülsin Onay fuayede hayranları ile fotoğraf çektirdi ve albümlerini imzaladı. Bisanthe 4. Gülsin Onay Piyano Günleri kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binası Konferans Salonu’nda düzenlenecek diğer konserlerin programında, 7 Aralık Cuma günü Gülsin Onay Beste Yarışması Finali saat 20:30, 8 Aralık Cumartesi günü Burçin Büke saat 20:30, 9 Aralık Pazar Pierre Reach saat 20:30, 10 Aralık Pazartesi günü Gökhan Aybulus saat 20:30, 11 Aralık Salı günü Sofja Badamova saat 21:30'da sahne alacak.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10