Ulusal beste yarışması düzenlendi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bisanthe Gülsin Onay Piyano Günleri'nin ikinci gecesinde, ulusal beste yarışması düzenlendi. Yarışmada BİDB58 rumuzlu Doğaç

Süleymanpaşa 8.12.2018 16:55:00 0
Ulusal beste yarışması düzenlendi

Süleymanpaşa Belediyesi, bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Bisanthe Gülsin Onay Piyano Günleri’nin ikinci gecesinde, Ulusal Beste Yarışması’nın finaline ev sahipliği yaptı.

 

KATILIM YOĞUNDU

 

Bisanthe Gülsin Onay Ulusal Beste Yarışması final gecesine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve eşi Belgin Eşkinat’ın yanı sıra, Süleymanpaşa’nın kardeş şehri Pomorie Belediye Başkanı Ivan Alexiev Strassin ve beraberindeki heyet, finalist eser sahipleri ve aileleri ile çok sayıda klasik müziksever katıldı.

 

FİNALİSTLER YARIŞMAYA KATILDIKLARI RUMUZLARI İLE DUYURULDU

 

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez organize edilen ve yine dünyaca ünlü piyano sanatçısı Gülsin Onay’ın adı verilen ulusal beste yarışmasında finale kalan beş eser, piyano sanatçıları Mert Yeşil Menderes, Beste Tanağardıgil ve Eser Emin Öktem tarafından seslendirildi.  Seçici kurulun ve dinleyicilerin beğenisine sunulan eserin sahiplerinin isimleri birinci belli olana kadar açıklanmazken, finalistler yarışmaya katıldıkları rumuzları ile duyuruldu.

 

AKIN KİLİS, SEYİRCİ ÖZEL ÖDÜLÜ’NE LAYIK GÖRÜLDÜ

 

Yarışmada finalistleri bir yandan seçici kurul değerlendirirken bir yandan da final gecesini izlemeye gelen sanatseverler değerlendirdi.  Seyirci özel ödülünün verildiği final gecesini izlemeye gelen sanatseverlere finalistlerin rumuzlarının yazılı olduğu oy pusulaları dağıtıldı. Beş eserin seslendirilmesinin ardından verilen arada dinleyiciler, beğendikleri eser için oy vererek Seyirci Özel Ödülü’nün sahibini belirledi. ME10Dİ rumuzuyla yarışmaya katılan Akın Kilis, dinleyicilerin oyları ile Seyirci Özel Ödülü’ne layık görüldü. Beş finalist eserin seslendirilmesi sonrası seçici kurul değerlendirme için toplanırken, piyanistler Mert Yeşilmenderes ve Eser Emin Öktem, kısa birer resitalle final heyecanını son ana kadar canlı tuttu.

 

ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

 

Performansların ardından ödül törenine geçilirken, Gülsin Onay, Ayşegül Sarıca, Turgay Erdener, Serdar Yalçın, Hasan Uçarsu ve Emre Şen’den oluşan Seçici Kurul, beş finalist eserin aldıkları dereceleri açıkladı.

 

BİRİNCİ DOĞAÇ İŞBİLEN OLDU

 

Büyük heyecana sahne olan ödül töreninde, seçici kurulun rumuzlar üzerinden yaptığı değerlendirme ile belirlenen BİDB58 rumuzlu Doğaç İşbilen 10 bin TL ve birincilik ödülünün sahibi olurken, BDRHD4 rumuzlu Hüseyin Berkay Şirin 7 bin 500 TL ve ikincilik ödülünün sahibi oldu. PYC812 rumuzlu Deniz Sever ise 5 bin TL ve üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

 

MANSİYON ÖDÜLÜ VERİLDİ

 

İlk üç sırayı alan bestecilerin yanı sıra iki finalist beste de mansiyon ödülüne layık görüldü. Mansiyon ödülüne layık görülen isimler arasında ME10Dİ rumuzlu Akın Kilis ve 56Nİ29 rumuzlu Deniz Nizam Şensoy yer aldı. Mansiyon kazanan bestecilere 2 bin TL para ödülünün yanı sıra Mansiyon Ödülü verildi.

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Bestecilere ödülleri Seçici Kurul Üyeleri Gülsin Onay, Ayşegül Sarıca, Turgay Erdener, Serdar Yalçın, Hasan Uçarsu ve Emre Şen’in yanı sıra Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat tarafından verildi. Eşkinat ayrıca yarışma boyunca çalışmaları ile Bisanthe Gülsin Onay Ulusal Beste Yarışması’na katkıda bulunan Seçici Kurul üyelerine birer teşekkür plaketi takdim etti. Tören, finalist besteciler, Seçici Kurul ve protokol üyelerinin toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Haber: Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10