Allah'tan korkmuyorsanız kuldan utanın

AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları arasında yer aldığı günden beri muhalifi Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı eleştirdiği kadar AK Parti'de kendisi gibi aday adayı olan

Çerkezköy 8.12.2018 19:16:00 0
Allah

Adaylık süreci başladığı günden bu yana Süleyman Kozuva ile 2 kez konuştuğunu ifade eden Erkılınç, 2014 seçimlerinde Çerkezköy’ün kaybedilmesindeki baş aktörlerden birinin Ali Ertem, bir diğerinin Süleyman Kozuva ve dönemin milletvekili Ayşe Doğan olduğunu söyleyerek, 6 aydır sahalarda olduğunu, Çerkezköy ile ilgili kaygılarını anlatmak için kozmik odayı aşamadığını, İl Başkanı Cüneyt Yüksel ve Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ile birlikte AK Parti’nin Tekirdağ’daki en ağır topu Mustafa Şentop’un da kozmik odalarda bazı isimlerle buluşarak makam, mevki ve para gücüne göre tabanın sesine kulak vermeden, halktan uzak adaylar belirlediğini iddia etti.

 

“BİR KEZ DAHA GÖRECEKLER”

 

AK Parti’nin aday belirleme sürecinin adil olmadığını dile getiren Erkılınç, “Bu isimlerde biraz Allah korkusu olsa, biraz vicdan olsa, AK Parti’nin ve kıymetli reisimizin ismiyle açtıkları kapalı kapıları ve burada yapılan pazarlıkları partimize yapılan bir ihanet olarak görüyorum. Ne Süleyman Kozuva, ne de Kozuva’nın arkasında durduğu bazı aday adayları maalesef sizler burada bu işi başaramayacaksınız. Gelin el birliğiyle hesabı olmayan, kapalı kapılar ardında örtülü pazarlıklar yapmayan, halktan biri olarak samimiyetle hesapsız ve önyargısız bu yola çıkmış Yılmaz Erkılınç’ın etrafında geç olmadan birleşin. Çerkezköy’deki bu realiteyi reisimize iletecek 3 isime sesleniyorum. Bunun vebali yarın sizinle olmasın. Sizi Ankara’ya milletvekili yapan partimize Çerkezköy’de kaybettiren bu isimler değildir, kimsesizlerin kimi olduğuna inanarak reisimize oy vermiş, siz vekillik yolu vermiş mazlum halktır. Mazlumun ahının kimden nasıl çıktığını hepimiz iyi biliriz. Birileri Çerkezköy’ü babasının merası olarak görüyor, birileri AK Parti’mizi babasının işletmesi gibi yönetiyor. Oysa ki ne Çerkezköy birinin merası ne AK Partimiz birilerinin şahsi şirketidir. Bunu bugün anlayıp önlem almasalar dahi 1 Nisan sabahı bunların şaka olmadığını, 1 Nisan’da kazandığını zannedip özünde kaybedenler, yine bir yıl sonra 1 Nisan’da bir kez daha kaybedeceklerini göreceklerdir. Ama burada asıl kaybeden maalesef partimiz ve bu partiye gönül veren, ömür veren, karşılıksız rey veren ve hatta 15 Temmuz gecesi şehit Ömer Halisdemir’in yaptığı gibi can verenler kaybetmemelidirler. Dün fetö’nün Çerkezköy’deki derneğinde söz sahibi olanlar, himmet belirleyenler; maalesef bugün partimizde halen kıymet belirlemektedir” dedi.

 

“AMACIM BELDEN AŞAĞI VURMAK DEĞİL”

 

Amacının kimseyi belden aşağı vurarak yukarıya çıkmak olmadığını kaydeden Erkılınç “Burada aday olan herkes şahsından önce partimizi, çıkarından önce ülkemizi, makamından önce Çerkezköy’ü düşünmek zorundadır. Ben bu düşüncelerle kimseyi belden aşağı vurmadan hain darbe girişiminde darbenin seyrini değiştiren Şehit Ömer Halisdemir’in Çerkezköy’de yaşayan onurlu bir hemşehrisi olarak bu uğurda bizler Çerkezköy’de malımızla, canımızla reisimiz ve ülkemiz uğruna her daim can vermeye hazırız. Sayın Kozuva’ya buradan bir kez daha sesleniyorum. 2014 seçiminde güç elinizdeyken kozmik odalarda yaptığınız yanlış işler sonucu belediyenin anahtarlarını esnaf düşmanı Vahap Akay’a emanet ettiniz. Yine benzer yöntemle kozmik odalardan ilçe başkanı atama girişimlerinde olduğunuzu biliyorum. İstifa etmiş olduğunuz odayı yanınızdaki zatla bugün dahi nasıl idare ettiğinizi, partinin bir kısım işlerini ilçe teşkilatımız dışında ÇTSO’dan yönetmeye kalktığınızı da biliyoruz. Gelin yol yakınken bu yanlıştan dönün. Zira 1 Nisan 2018’de zar zor kazanmış olduğunuz ÇTSO seçimlerini 1 Nisan 2019’da mumla arayacaksınız. Yüreğiniz yetiyorsa bugünden çıkın Çerkezköy halkına bir söz verin. Adaylığı kaybettiğim takdirde ÇTSO başkanlığına bir daha dönmeyeceğim deyin ki insanlar sizin samimiyetinize inansın.  Siz bunu diyemezsiniz. Bunu biliyorum. En azından samimiyetinizi ortaya koyarak reisimize olan vefa borcunuzu belki bu şekilde öder, vicdanınızın sızlamasını bu şekilde önlersiniz” diyerek son dakikada AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığına müracaat eden Süleyman Kozuva’yı eleştirileriyle uyardı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10