"Çerkezköy'ü yönetmeye talibim"

31 Mart 2019 yerel seçimlerde AK Parti'den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı olan Orhan Aras, düzenlediği kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yaptığı konuşmasında iddialı

Çerkezköy 11.12.2018 16:51:00 0

Bugün saat 10:30’da Pera Pastanesi’nde düzenlenen kahvaltı programına Çerkezköy’de görev yapan basın mensupları katılım gösterdi. Kahvaltı öncesi yaptığı konuşmada programın ana temasının kendisini anlatmak olduğunu belirten AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Orhan Aras; “Aslında ben kendimi anlatmanın gayreti içerisindeyim. Ben 1968 Kars doğumluyum. İlk-orta ve lise öğrenimimi Kars’ta tamamladım. Orada Anadolu Sigorta’nın bölge temsilciliği, bir dönem vekil öğretmenlik, akabinde kamu görevine başladım. 1990 itibariyle, 2012 yılına kadar kamu görevim devam etti. Kamu görevimde Terörle mücadele ekibi içerisinde yer aldım. 2004 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Karaağaç belde belediye başkan adayı oldum. Orada seçimi kaybettim. 2009 yine bir seçim deneyimimiz oldu. Nasip olmayınca da olmuyor. 2012 yılında emekli olduktan otomotiv firması olan AKIA firmasında resmi danışmanlık görevinde bulundum. 2015 yılının hemen başında Bursa’da Yıldırım İlçemizde 1 yıl uzman danışmanlık hizmeti, 2 yıl da belediye başkan yardımcılığı yaptım. Yıldırım İlçemiz 750 bin nüfuslu bir ilçemizdir. 150 bin de Suriyeli vatandaşı barındıran bir ilçemizdir. Yıldırım İlçesi ile Çerkezköy birbirine çok benzeşmektedir. Nedeni şu, orada da göç almış bir ilçe söz konusu. Ekmeği derdinde ben de onlardan biriyim. 92 yılında ailesi ile birlikte Kars’tan göç edip daha iyi bir gelecek, yavrularımıza daha iyi bir yaşam koşulu sunmak üzere Çerkezköy’e geldik. Ailemin bir kısmı Karaağaç’ta oturmakta, bir kısma tepede, Gaziosmanpaşa’da ve muhtelif yerlerde ikamet etmektedirler” şeklinde konuştu.

 

“SAMİMİYETLE BU YOLA ÇIKTIK”

 

Çerkezköy’ü düşünmesindeki ana nedenin 2 yıl aktif belediye başkan yardımcılığı görevimde edinmiş olduğutecrübeyi, bilgiyi, birikimi Çerkezköy’de gerçekleştirebilmek ve  ciddi şekilde ülke ekonomisine katkı sağlayan Çerkezköy’ü hak ettiği yere gelmesine vesile olmak olduğunu kaydeden Aras; “Biz bu gayretle buraya geldik. Tabii buraya geldiğimizde ciddi bir teveccüh, kanaat önderlerinin talebi, belirli örgütlerin bize daveti bizi cesaretlendirmiştir. Biz bu cesaretle bu samimiyetle bu yola çıktık” dedi. 

 

“ARAS SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ”

 

Süleyman Kozuva ve Abdullah Öğe’nin aday adaylığı başvurusunun ardından süreci değerlendiren Aras” 2 adaydan sonra oluşan bir algıdan sonra düşünmemiz biraz enteresan gelmiş olabilir.  9 aday adayı arkadaşımın yarıştığı bu işe gönül verip medeni cesaretlerini ortaya koyup bu yarışın içerisinde birlikte bulunduk. Çok seviyeli çok güzel, ahenkli, uyumlu, birbiriyle tartışmayan, daha çok Çerkezköy’ü tartışan, Çerkezköy’ün mevcut durumun, daha iyisini nasıl yapabiliriz, Çerkezköy’de var olan sorunların üstesinde nasıl gelebiliriz, biz bununla meşgulken kıymetli ilçe başkanı böyle bir yarışın içine girmiş oldu.  Ve kendisiyle daha önce görüşme imkanı bulduğumuz diğer arkadaşımız hiçbir şart altında aday olmayacağını söylüyordu. Yalnız şöyle bir ayrıntıyı koyuyordu. Ancak Cumhurbaşkanımız derse adayım. Ben ona şöyle demiştim. Ben AK Parti’yi 2002’den beri bilen sayın Cumhurbaşkanının da bu konudaki duruşunu ferasetini bilen bir insan olarak söylüyorum ki böyle bir şey yok. Bu tamamen yalan, tamamen kendisinde olmayan bir şeyi var etme gayretidir. Ben bu konudan dolayı hem ilçe teşkilatının hem il teşkilatının hem de bölge milletvekillerimizin de rahatsız olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

“AK PARTİ’YE MÜNHASIR BİR SİYASET ŞEKLİ DEĞİL”

 

Siyaset mühendislerinin yapacakları bu çalışmanın onların istediği gibi gelişmeyeceğini ifade eden Aras,“Nedeni şu, kendine güvenen insanlar projelerini anlatır, yapacaklarını anlatır, yapabileceklerini taahhüt eder. Ama özgüveni olmayan, halkla kopuk olanlar ancak ve ancak birilerinin ismiyle bir yerlere ulaşmaya çalışırlar. Bu da mümkün olmayacak. Çünkü Çerkezköy sanayi şehri. Evet belirli bir makamın sahibi olabilirler. Buna hiç itirazım yok. Ama yönetmek ayrı bir sanat. Bir ilçeyi gerçekten derdiyle dert edinmek,onun sorunlarına geçici değil kesin çözümler bulmak çok kolay iş değil. Bunu yapmak ekip işidir. Bunu yapmak vizyondur. Bunu yapmak tecrübedir, ferasettir, dirayettir. Bunların tamamının bir araya gelmesi gerekir. Şimdi birilerinin itelemesiyle, birilerinin mühendislik yapıp piyasaya bir şeyler pompalamasıyla bu işlerin başarılı olacağından düşünenlerden değilim. Kaldı ki bu duruş bu siyaset şekli AK Parti’ye münhasır bir siyaset şekli değil” dedi.

 

“BURADA BİR BAŞKASININ NE YAPTIĞI BENİ İLGİLENDİRMİYOR”

 

AK Parti’nin siyaset şeklinin meşru zeminde doğru yerde, doğru insanlarla, projeleriyle, ilkeleriyle birlikte olan bir siyaset şekli olduğunu kaydeden Aras; “Burada böyle gizemli, çok farklı niyetler, çok farklı ilişkilerle olmuyor, olamayacak da. Benim bu konudaki inancım tamdır. Nedeni şudur, öncelikle bölge milletvekillerimiz ardında partimizin yetkili kurulları, bu konuların tamamını değerlendirecek, bu konuyla alakalı Çerkezköy’ün vizyonunu daha iyi kim getirebilir, onun üzerine karar kılacağını düşünüyorum. Ben bu samimiyetle bu işi devam ettiriyorum. Ve Çerkezköy’e ilk gün geldiğim o şevki, heyecanı bugün aynı şekilde yaşıyorum. Burada bir başkasının ne yaptığı beni ilgilendirmiyor” dedi.

 

“VAR OLANI MAKYAJLAYARAK ÇÖZEMEYİZ”

 

Çerkezköy’de sadece halkın elini sıkıp yüzüne tebessümle bakarak sorunların çözülemeyeceğini ifade eden Aras;“Belki kısa bir zaman içerinde toplumda hoş bir algı oluşturabiliriz. Ancak Çerkezköy’ün en büyük sorunlarını öteleyemeyiz. 30 bin insana göre düşünülen kanalizasyon sorununu 200 bin nüfusa dayanmış bir Çerkezköy’ün şu anda kaldırmadığı gerçeğini tebessümümüzle veya camileri gezerek, çorbalar dağıtarak çözemeyiz. Demek ki biz gönül belediyeciliği yapacağız. İnsanlara o samimiyeti, o dokunuşu, o birlikteliği yaşayacağız. Ama sorunları da çözeceğiz. Var olanı makyajlayarak çözemeyiz. Sorunları ortadan kaldıramayız” dedi.

 

TEMEL HEDEFİM ÇERKEZKÖY’Ü 500 BİN NÜFUSA GÖRE DİZAYN ETMEK

 

Temel hedefinin Çerkezköy’ü 200 binlere değil 500 bin nüfusa göre dizayn etmek olduğunu kaydeden Aras; “Ona göre bir alt yapı oluşturacağız. Bakın bütün çalışanların oluşturduğu Çerkezköy’de gideceği bir tiyatro salonu yok. Dar gelirli orta kesimin gidip eğlenebileceği, ailesiyle hakikaten huzurlu bir şekilde zaman geçireceği bir yer yok. Biz bunları nasıl var edebiliriz, biz bununla ilgili nasıl bir çalışma yapabiliriz, hava kirliliğinin önüne nasıl geçebiliriz, trafik faciasının önüne nasıl geçebiliriz?Her taraf otopark. Sokaklarımızın tamamı araçlarla dolmuş. Biz bunu nasıl çözebiliriz? Aslında biz bunları konuşmamız lazım. Biz aslında bunlarla ilgili projelerimizi ortaya koymamız lazım” dedi.

 

“İDDİALI BİR ŞEKİLDE BU YOLA ÇIKTIM”

 

İddialı bir şekilde bu yola çıktığını belirten Aras “Benim hiçbir şekilde hedefimde kimsenin yanında yardımcı veya meclis üyeliği değil. Ben Çerkezköy’ü yönetmeye talibim. Ben onun için bugün buradayım. Ha diyeceksiniz ki siz bunları söylüyorsunuz da toplumun içindeki algı. Emin olun köpükle oluşturulan bu algı sadece ufak bir rüzgara bakar. Başka hiçbir şeye gerek yok. Bu herkes için geçerli. Mevcut için de geçerli, bu işe artık bitti ben bu işi çözdüm işte bak ekibimle eğlenmeye gidiyorum demek de bu işi çözmüyor. Benim birbirinden kıymetli belediye aday adayı arkadaşlarımla ilgili bugüne kadar hiçbir şart altında olumsuz bir konuşmam olmamıştır. Ancak bugün sadece siz sorduğunuz için var olan suni algının ortadan kaldırılması için bu sorunuza cevap verdim. Ben inanıyorum ki ekibimle birlikte çok ciddi bir şekilde Çerkezköy’ümüzün sorunlarını çok kısa sürede çözebiliriz. Hep birlikte Çerkezköy’ümüzün bütün dünyaya markasını hissettirebiliriz. Çünkü bütün dünyaya şu anda Çerkezköy’de üretilen katma değeri yüksek ürünleri bütün dünyaya satıyoruz. Ama bütün dünyanın değil bir kısmının bile Çerkezköy’den haberi yok. Biz Çerkezköy’de var olan bütün imkanların Çerkezköy’ün geleceği için seferber edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çerkezköy’ün güzellikleriyle, Çerkezköy’ün Trakya Bölgesi’nin liderliğiyle farklılığıyla kültür siyasal bütün alanlarda güzellikleriyle, yenilikleriyle anılacağı bir Çerkezköy’ü nasıl inşa ederiz ben bunun üzerinde çalışıyorum. Yoksa ben diğer işlerle çok ilgilenmiyorum. Ve umursamıyorum da. Onun için biz bu konuda inşallah yakın bir zamanda başta ana kademe il, bölge milletvekillerimiz onların üzerindeki komisyonlar ve en son sayın cumhurbaşkanımızın bu konuda Çerkezköy’ü en iyi yönetmeye kimin ehliyet liyakat sahibi olduğu, kimin şaibesiz, kimin doğru olduğunu kanaatine varıp ona göre bir karar verecektir. Ben ömrümü bu ülkenin hizmetine adamış kamu görevini yürütürken evet bugüne kadar hamdolsun üzerime düşeni eksiksiz yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Ayrıca yerel yönetimlerin ana kademesi olan belediyecilikte de ciddi bir deneyim ciddi bir tecrübe edindiğimi ve layığıyla yaptığımı yüce Allah biliyor” dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10