BAL'da yeni lider Modafenspor

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 11 grupta zirve mücadelesi kızıştı. Edirnespor'un evinde Kartalspor'a yenilmesiyle zirvede sıralama değişti.  Modefenspor'un liderlik koltuğuna oturduğu grupta Kartalspor ik

12.12.2018 16:24:00 0
BAL

BAL 11. grupta evinde Çorluspor 1947 ekibini 3-0 yenen Modefenspor, haftayı 25 puanla lider olarak  tamamladı. Kartalspor 24 puanla ikinci sıraya çıkarken aynı puana sahip Edirnespor 3. sırada yer aldı.

 

SON DÖRT HAFTADA ÜÇÜNCÜ GALİBİYET

 

Son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor deplasmanda puansız İstasyonspor’a konuk oldu. Lüleburgaz 8 Kasım Stadyumunda Pazar günü oynanan karşılaşmaya her iki takımda galibiyet parolası ile çıktı. İlerleyen bölümlere doğru oyunda hakimiyeti eline alan 1911 Çerkezköy Doğanspor karşılaşmanın 14’üncü dakikasında Uğurkan ile golü bularak skoru 1-0 yaptı. İlk dakikalarda bulduğu golle büyük moral bulan 1911 Çerkezköy Doğanspor kalan dakikalarda ikinci gol için yüklendi. Ev sahibi ekip İstasyonspor ise beraberlik için ataklar geliştirse de 1911 Çerkezköy Doğanspor savunmasını geçmekte zorlandı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre 1911 Çerkezköy Doğanspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresinde de rahat oyununu sürdüren 1911 Çerkezköy Doğanspor karşılaşmanın 48’inci dakikasında penaltı kazandı. Topun başına geçen Hakan Tice düzgün bir vuruş gerçekleştirerek farkı ikiye çıkardı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 1911 Çerkezköy Doğanspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Ligde son oynadığı dört karşılaşmada 10’uncu puanını alan 1911 Çerkezköy Doğanspor 14 puanla 11’inci sıraya çıktı.

 

EDİRNESPOR EVİNDE KAYIP

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 11.grupta lider Edirnespor evinde Kartalspor’u konuk etti. Taraftarı önünde rakibi Kartalspor karşısında öne geçen Edirnespor ilerleyen bölümlerde kalesinde üç gol görerek karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrıldı. Haftaya lider giren Edirnespor bu sonuçla ligde üçüncü sıraya kadar geriledi.  Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Edirnespor karşılaşmanın 15’inci dakikasında penaltı kazındı. Penaltıyı gole çeviren Ali Rıza Gündüz Edirnespor’u karşılaşmada öne geçirdi. Bu dakikadan sonra skoru eşitlemek isteyen Kartalspor ataklarını sıklaştırdı. Kartalspor'un beraberlik golü 30'uncu dakikada geldi. Skorun eşitlenmesiyle birlikte maçta heyecan artarken konuk ekip Kartalspor organize atakta bulduğu golle skoru 2-1 yaptı. Karşılaşmada öne geçmesine rağmen ilerleyen bölümlerde kalesinde iki gol gören Edirnespor beraberlik için yüklendiği dakikalarda kalesinde üçüncü golü gördü. Organize gelişen Kartalspor atağında top ağlarla buluşunca Kartalspor karşılaşmada 3-1 öne geçti. İlk devresi Kartalspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kaldı. Maçın ikinci yarısında durumu eşitlemeye çalışan Edirnespor ataklardan sonuç alamayınca maç 3-1 Kartalspor'un lehine sonuçlandı. Edirnespor bu skorla lider çıktığı karşılaşmadan üçüncü olarak ayrılırken. Kartalspor ise bu galibiyet ile ligde ikinciliğe yükseldi.

 

ÇORLUSPOR’DA KÖTÜ GİDİŞAT SÜRÜYOR

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta alt sıralardan kurtulmaya çalışan Çorluspor 1947 deplasmanda Modafenspor’a konuk oldu. İstanbul’da oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip Modafenspor etkili başladı. İlerleyen bölümlere doğru oyunda hakimiyeti eline alan ev sahibi ekip 30’uncu dakikada Erberk Kaygusuz’un golüyle karşılaşmada öne geçti. Rakibi karşısında mağlup duruma düşen Çorluspor 1947 kalan dakikalarda beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi.  Karşılaşmanın ilk devresini önde tamamlayan ev sahibi ekip Modafenspor ikinci devre de üstünlüğünü sürdürdü. Gol arayan Çorluspor 1947 karşısında organize ataklar geliştiren ev sahibi ekip 70’inci dakikada Emre ile farkı ikiye çıkardı. İkinci golün ardından rahatlayan ev sahibi ekip 88’inci dakikada Enes Yıldırım ile farka uçarak karşılaşmadan 3-0 galip ayrılmasını bildi.  Puanını 25' e yükselten Modafenspor zirve koltuğuna otururken, ligde istediği sonuçları alamayan Çorluspor 1947 10 puanda kaldı.

 

ÇANAKKALE DARDANEL TEK GOLLE GÜLDÜ

 

Bölgesel Amatör Lig 11.grupta Çanakkale Dardanelspor, sahasında konuk ettiği Kavaklıspor’u 1-0 mağlup ederek ligde üst üste ikinci galibiyetini aldı.Rakibini 1-0 mağlup eden kırmızı-beyazlıların galibiyet golünü 25. dakikada Furkan Polat kaydetti. Bu sonuçla birlikte ligde üst üste ikinci galibiyetini alan Çanakkale Dardanelspor puanını 17’ye yükseltti.12’nci maçında 9’uncu kez sahadan yenik ayrılan Kavaklıspor ise 9 puanda kaldı.

 

UZUNKÖPRÜSPOR’DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

 

Bölgesel Amatör Lig 11. Grup 12. hafta karşılaşmasında Yeşilköyspor sahasında konuk ettiği Uzunköprüspor’a 2-1 mağlup oldu. Bakırköy Bld. 1 Nolu Sahada oynanan mücadelede 31. dakikada Melih Küçük konuk takımı öne geçirdi. Devre bu golle sona ererken ikinci yarıda 60. dakikada Oğuzhan Korkmaz ikinci sarı karttan ihraç edildi. Bu karttan 3 dakika sonra bu kez Yeşilköyspor 10 kişi kaldı. Yeşilköyspor’da Yusuf Furkan Coşkun da ihraç edildi. 75. dakikada Eyüp Yanmış penaltı golü ile skoru eşitlerken, 78. dakikada Kadir Köse Edirne temsilcisini öne geçirdi. Maç bu golle sona ererken Uzunköprüspor maçı 2-1 galip tamamladı. Yeşilköyspor 20 puanda kalırken, Uzunköprüspor 18 puana yükseldi.

 

TEKİRDAĞSPOR BİGASPOR’U MAĞLUP ETTİ

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligin 12.’inci haftasında Bigaspor hafta sonunda deplasmanda Tekirdağspor’a konuk odu. Karşılaşmanın 15 . dakikasında Gökhan Arslan’un orta şut karşımı vuruşu direkten döndü. Bu dakikadan sonra Tekirdağspor oyunu tamamen kontrol altına aldı. Maçın 20. Dakikasında Murat Yılmaz’ın sol kanattan verdiği pas ile Mehmet Tosun 6 pas üzerinde Bigaspor kalecisi Tamer Tamince ile karşı karşıya kaldı. Tosun’un yakın mesafeden vuruşu auta gitti.
İlk yarının son dakikalarında Tekirdağspor dalga dalga geldi. Maçın 39. Dakikasında Murat Yılmaz ceza sahasında topla buluştu. Yılmaz sağ arka direkte daha müsait dudumda olan Enes Çiçek’i gördü. Enes Çiçek’in şutu defans çarparak kornere gitti. 42’inci dakikada Bigaspor ceza sahasında içinde oluşan karambolde top bir anda Mehmet Tosun’un önünde kaldı. Tosun’un sert şutu ile Tekirdağspor 1-0 öne geçti. 49’uncu dakikada ise Bigaspor beraberliği yakaladı. Sol kanattan Emrah Duman’ın korner atışında Gökhan Aslan arka direkte kafa vuruşu ile skora dengeyi getirdi.Karşılaşmanın 77’inci dakikasında ise eve sahibi ekip Tekirdağspor tekrar öne geçti. Gökhan Dönmez’in sol kanttan yaptığı ortada arka direkte topa iyi yükselen Yekta Berk Kahraman, kafa vuruşu ile Tekirdağspor’u tekrar öne geçirdi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Tekirdağspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Tekirdağspor puanını 16 yaparken, Bigaspor ise 20 puanda kaldı.

 

ADASPOR EVİNDE KAYIP

 

Haftanın bir diğer önemli karşılaşmasında Biga Adaspor evinde Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş.’yi konuk etti. Karşılaşmaya konuk ekip Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş etkili başladı. 18’inci dakikada gol pozisyonunu çok iyi değerlendiren Uğur Can konuk ekibi deplasmanda öne geçiren golü kaydetti. Rakibi karşısında mağlup duruma düşen ev sahibi ekip kalan dakikalarda beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. İlk devresi konuk ekibin üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde Yemen Taş Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’nin ikinci golünü kaydetti. Karşılaşmanın 64’üncü dakikasında ev sahibi ekip Adaspor penaltı kazandı. Topun başına geçen Ömer Kaplan farkı bire indirdi. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada konuk ekibin 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş puanını 19 yaparken, Adaspor ise 18 puanda kaldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10