"Yatırımcılar artık Çerkezköy'de gönül rahatlığıyla yatırım yapabilir"

AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri tarafından Çerkezköy ve Kapaklı arasında yapılması planlanan kömürlü termik santralin iptal edildiği duyurusunun yapılmasının ardından konu ile ilgili görüşlerini

Çerkezköy 14.12.2018 17:35:00 0

Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan,  “Çerkezköy ve Kapaklı ilçeleri arasına kurulması planlanan kömürlü termik santral gündeme geldiği günden bu yana ilçede gayrimenkul sektöründe işler durdu. Birçok müteahhit de daire satamadı. Nedeni ise vatandaş gibi gayrimenkul yatırımı yapan ve de büyük işletme kuracak olan yatırımcıların da bu konuda tedirginliği vardı. Ben de ilçemizde yayımlanan gazetelerden edindiğim bilgiye göre bu bölgeye yapılması planlanan kömürlü termik santral iptal olmuş. İnşallah bu bir seçim yatırımı değildir.  Kömürlü termik santral inşallah hiç yapılmaz, gündeme de gelmez. Termik santralin yapılmayacak olmasından bir yerde memnunluk duyduk. Bölgemizde termik santral yapılması gündeme geldiği günden bu güne kadar gayri menkul piyasası Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde durakladı. Bundan böyle gerek arsa gerekse ev alacaklar artık termik santral kabusu sona ermiş olması dolayısıyla gönül rahatlığıyla yatırım yapabilirler” dedi.

 

KABUS BİTTİ

 

Kömürlü termik santralin yapılmasının iptal edilmiş olmasının, öncelikle Çerkezköy ve Kapaklı ve bölge halkını sevindirdiğini kaydeden Daimi Tavan; “Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde faaliyet gösteren yüzlerce sanayi kuruluşunda ekmek parasını kazanan insanlarımız kadar yıllardır emlak gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren iş kolumuzun da uzun bir süredir durgun olan işlerimiz hareket kazanacak. Artık yatırımcılar buraya gönül rahatlığıyla gelebilir ve kabus bitti. Konut alacak vatandaşlarımızın da artık endişelenmesine gerek yok” dedi.

 

İNŞALLAH BİRDAHA SÖZ KONUSU OLMAZ

 

Eksper Emlak Sahibi Orçun Yaman da, “İlçemize kömürlü termik santral yapımının iptal edilmiş olmasına sevindik sevinmedik dersek yalan olur. İnşallah  bir daha bu söz konusu dahi edilmez. Özellikle bölgemizde termik santral kurulması konuşulmaya başladığı günden itibaren işkolumuzda da işler durdu. Sektörümüzde birçok arkadaşımız da iş yapamamaktan kapattı. Zaten çevremizde yeterince sanayi kuruluşu var. Bazıları yeterince çevreyi kirletiyor. Bir de kömürlü termik santral yapılmış olsa idi inanın bu bölge yaşanmaz bir hal alacaktı. Bundan herkesim de zarar görecekti. Termik santralin iptal edilmesi ile çevremiz, tarım başta olmak üzere hayvan yetiştiricilerimizde rahat bir nefes almış olduğunu düşünüyorum. İnşallah 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçim yatırımı olmaz ve hiç yapılmaz” dedi.

 

HALKIMIZIN TEDİRLİNLİĞİ SON BULDU

 

Yenen Emlak Gayrimenkul İşyeri Müşteri Temsilcisi Ahmet Memiş ise, “Ben de Çerkezköy’e kömürlü termik santral yapılmasının iptal edildiğini gazetelerden okudum. Eğer kurulsaydı bu bölgemiz için büyük bir sıkıntı olacaktı. İptal edilmiş olmasıyla birlikte bu sıkıntı da ortadan kalmış olduğu gibi bölge halkımızın da tedirginliği artık son buldu diye düşünüyorum. Bundan böyle arsa ya da konut ihtiyacı olan vatandaşlarımız ihtiyaçlarını karşılamaya başlarlar. Emlak sektöründe canlanma olur diye temenni ediyoruz.”dedi.

 

İPTAL EDİLMİŞ OLMASINA SEVİNDİK

 

Koçoğlu Gayrimenkul ve Emlak  Firması Müdürü Uğur Kalkan da, “Çerkezköy ve Kapaklı sınırları içine kömürlü termik santral yapılmasının iptal edilmiş olması yani yapılmayacak olması bizler kadar olduğu gibi bu bölgede yaşayan herkesim için sevindirici bir haber. Ancak bu durum bizim sektörümüzde canlılık kazandırır mı  kazandırmaz mı bunu zaman gösterecek. Temennimiz canlılık kazandırması yönünde. Termik santralin iptal edilmiş olması memnuniyet verici bir haber bölgemize hayırlı olsun” dedi.

 

TRAKYAMIZ VE BÖLGEMİZ İÇİN HAYIRLI OLDU

 

Melis İnşaat Gayrimenkul Firması ortaklarından Mehmet Çalgıcı da, “Termik santralin iptal edilmiş olması hem bölge insanlarımız için hem de doğamız için, tarımımız için, hayvancılığımız için tehlikenin kalkmış olması bakımından çok iyi oldu. A rtık termik santral  kabusunu rüyalarımızdan çıkacak. Yaklaşık iki yıldır termik santral yapılacak söylentisi bölge insanlarımızı çok etkilemişti ve bu bölgeye yatırım yapacak yatırımcılar da yatırımlarından geri adım atmıştı.Termik santralin iptal olması  iş kolumuza yansıması olur mu dersek mutlaka olacaktır. Bölgemizde uzun süre durgun olan emlak sektörü de canlılık kazanacağına inanıyorum ve yatırımcıların da artık geleceğine inanıyorum. Zaten bölge halkımızda kömürlü termik santral kurulmasını istemiyordu. Trakya’mız ve bölgemiz için hayırlı olmuş.”diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10