Kaplan: Trakya'yı zehirletmeyeceğim

Kapaklı ve Çerkezköy arasında Pınarça Mahallesi'ne yapılması planlanan kömürlü termik santral, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından, teknik nedenler gerekçe gösterilerek iptal edildi. Ä?

Tekirdağ 18.12.2018 15:52:00 0
Kaplan: Trakya

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, çevre kanun teklifi ile ilgili meclis genel kurulunda yaptığı konuşmadan Kapaklı ve Çerkezköy arasında Pınarça Mahallesi’ne yapılması planlanan kömürlü termik santral, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından iptal edilmesi kararı hakkında değerlendirmede bulundu.

 

"EY OĞUL, İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN"

 

Ergene'de yaşanan facia yetmezmiş gibi Tekirdağ ve Kırklareli sınırlarında termik santral kurulmaya çalışılıyor hem de binlerce dönümlük verimli tarla ve orman alanları betonlaştırılarak ifadelerini kullanan Kaplan; “Anlaşılıyor ki Ergene yatağı boyunca canlıları yok edip insanların ölmesini seyredenler bunlarla yetinmiyorlar” dedi. Ergene için hiçbir çözüm üretmeyenlerin, Trakya'nın ekosistemini yerle yeksan edecek projelerle Trakya'da yaşayan vatandaşları da gözden çıkardıklarını ileri süren Kaplan; “Oysa Şeyh Edebali, Osman Gazi'ye "Ey oğul, insanı yaşat ki devlet yaşasın." demiştir. Çevreyi yaşatmayanlar insanı yaşatamazlar. Ergene ve termik santraller insanlığı da hedef almadan hep birlikte bir şey yapmalıyız diyoruz arkadaşlar” dedi.

 

“KARAR, BÖLGE HALKI TARAFINDAN SEVİNÇLE KARŞILANDI”

 

TBMM’de Trakya’ya kurulmak istenen termik santrallerle ilgili soru önergesi verdiğini ve genel kurulda zaman zaman bunu konuyu gündeme getirdiğini dile getiren Kaplan, Karar, bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Son günlerde sürekli Tekirdağ kamuoyunu meşgul eden Çerkezköy ile Kapaklı ilçeleri sınırları içerisindeki Pınarçamevkisinde yapılması planlanan kömürlü termik santral ile ilgili olarak; Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop, Tekirdağ Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Yel ve Tekirdağ Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK ve MYK Üyesi Çiğdem Koncagül'ün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile görüşmeleri neticesinde teknik nedenlerden dolayı termik santralin yapımından vazgeçildiği bildirilmiştir” dedi.

 

BİR ERGENE OLAYI DAHA TRAKYA’MIZDA YAŞANMASIN İSTİYORUZ

 

Kaplan, İYİ Parti’nin çevre konusundaki ısrarının sonuç getirdiğini ifade ederek; “Hemşerilerimiz rahat olsun. Onların sağlığını tehdit eden unsurların hep karşısında olacağız. Trakya’yı zehirlettirmeyeceğim. Trakya’yı çevre katliam merkezine asla ve asla dönüştürmeyeceğiz. Ergene Nehri’nde 30 yıl önce başlayan kirlilik bugün hat safhaya ulaştı. Bir Ergene olayı daha Trakya’mızda yaşanmasın istiyoruz.” dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10