"Yemen'e Umut Ol"

Tekirdağ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Yemen halkının içinde bulunduğu krizi teskin etmek, sıkıntıların hafifletilmesine katkıda bulunmak ve gerekli her türlü yardım ve d

Tekirdağ 20.12.2018 14:24:00 0

Yemen'de 2015 yılında şiddetlenen çatışmalarda bugüne kadar 29 milyonluk ülke nüfusunun 22 milyonu yardıma muhtaç duruma gelirken, Tekirdağ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Yemen'e Umut Ol" adlı yardım kampanyası başlatıldı.

 

KURUMLARA YAZI GÖNDERİLDİ

 

Yardım kampanyası kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Tekirdağ Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na, Çorlu Kaymakamlığı’na, Çerkezköy Kaymakamlığı’na, Süleymanpaşa Kaymakamlığı’na ve Hayrabolu Kaymakamlığı’na yazı gönderildi. 

 

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

 

Konuyla alakalı açıklamada bulunan Tekirdağ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri; "5 milyon çocuk yetersiz beslenme, temiz suya ulaşımın olmaması, ilaç ve tıbbi malzemelerdeki eksiklikler gibi nedenlerle kolera başta olmak üzere salgın hastalıklarla mücadele ediyor. Ülkede her 10 dakikada, 5 yaşından küçük bir çocuk, önlenebilir sebepler yüzünden, hayatını kaybediyor. Hiçbir çocuk açlıktan ölmemeli; ilaç bulunamadığı için annesiz kalmamalı. AFAD, Yemen'de vicdanları yaralayan bu insani krizin kurbanlarına destek olmak için bir yardım kampanyası başlattı” dedi.

 

“YEMEN YAZIP 1866'YA GÖNDER”

 

Vatandaşların 'Yemen' yazıp 1866'ya göndererek 10 TL katkıda bulunabileceklerini kaydeden yetkililer; “AFAD internet sitesi üzerinden bağış yapabilirsiniz. Şimdi Yemenli çocuklara ve Yemen'e umut olma vakti!” dedi.  Yardım kampanyasına katılmak isteyen vatandaşlar,  T.Vakıflar Bankası T.A.O. Tunalı Hilmi Şubesi, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş Balgat Şubesi, Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş Başkent Kurumsal Şubesi, T.C.Ziraat Katılım A.Ş Ankara Kurumsal Şubesi, T.C Ziraat Bankası A.Ş Ankara Kamu Şubesi,  Denizbank A.Ş Başkent Ticari Merkez Ve Kamu Finansmanı Şubesi, Vakıf Katılım Bankası A.Ş Ankara Kurumsal Şubesi, Türkiye İş Bankası A.Ş Başkent Şubesi, Akbank T.A.Ş. Başkent Kurumsal Şubesi, Türkiye Ekonomi Bankası A.Ş Çankaya Şubesi, T.Halk Bankası A.Ş. Bakanlıklar Şubesi, QNB Finansbank A.Ş Ümitköy Şubesi, Şekerbank T.A.Ş Ankara Şubesi’ndeki hesaplardan yardım edebilecek.

 

Haber: Esengül ÖZDEMİR


0282 726 91 91
0282 747 65 10