Murat Akay İYİ Parti aday adaylığından çekildi

31 Mart yerel seçimleri için İyi Parti'de aday adaylığı başvuru süresi bugün sona erdi. İYİ Parti'den aday adayı olması beklenen Murat Akay, bugün yapmış olduğu açıklamada aday adaylÄ

Çerkezköy 21.12.2018 12:40:00 0
 Murat Akay İYİ Parti aday adaylığından çekildi

Pera Villa Pastaneleri’nde bugün saat 14:15’te basın toplantısı düzenleyen Murat Akay, İYİ Parti’den belediye başkan aday adayı olduğunu açıklamasının ardından yapılan anket çalışmalarında halk arasında belediye başkanı görmek istenen isimler arasında 4. sırada yer aldığını belirtti. Akay, “İlçemizde 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti’den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı olarak  halk ile iç içe olmak, sadece eleştirmeyip projeleri ve çözümleri ortaya koymak, Çerkezköy Belediyesi’nin bütçesini verimli ve etkin bir şekilde kullanmak ve şu anki verilen hizmetin bu bütçe ile en az 3 katını halkımıza sunmak için yola çıkmıştım. Görevden alınan Çerkezköy İYİ Parti Teşkilatı ile beraber çok kısa sürede halkımızla görüşmelerimizde olumlu ve destekleyici bir tepki gördük. Bu olumlu hava halkın her kesiminde etkin bir şekilde hissedildi. Başka bir partinin yetkili kişilerinden aldığım bilgiye istinaden yapılan anket çalışmalarında, ‘Çerkezköy’de kimi belediye başkanı görmek istersiniz?’ sorusunda ilk 4 aday içinde olduğumu öğrendim” dedi.

 

SİYASET YAPMAK KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR

 

Akay, “Kısa sürede aday adaylığımı basın ve sosyal medyada açıklamama rağmen bu kadar etkili bir sonuç almamız Cemalettin Turlin ve yönetim kurulunun katkıları ve destekleri ile ortaya çıkmıştır. Siyaset yapmaktaki amacım hiçbir şekilde birilerini aşağı çekmek veya önünün kesilmesini sağlamak değildir. Her türk vatandaşı gibi bir siyasi partiden aday adayı veya aday olmaya herkes gibi benimde  hakkım vardır. Siyaset yapmak kimsenin tekelinde değildir” diye konuştu.

 

BELEDİYE BÜTÇESİNİN 3 KATINI HALKIMIZA HİZMET OLARAK VERMEYİ ANLATTIM

 

Çerkezköy Belediyesi’nin bütçesinin 2018 yılı itibariyle yıllık 166 milyon  olduğunu ifade eden Akay,Kısa sürede yaptığımız saha çalışmalarında 166 milyon gibi devasa bütçeyi şu anki hali hazırda hizmetin bu bütçe ile 3 katını halkımıza hizmet olarak vermeyi rakamlar ve projeler ile anlatmaya çalıştım.  Kısa bir süre önce benim İYİ parti’ye gelmemi ve belediye başkan adayı olmamı talep eden Cemalettin Turlin ve yönetim kurulu maalesef görevden alındı. Bu durum nedeniyle tüm istek ve motivasyonumu kaybetmem ve vefasızlık yapmamın mümkün olmaması sonucu olarak İYİ Parti Çerkezköy Belediye başkan aday adaylığı resmi başvurusu yapmayacağımı ve aday adaylığından çekildiğimi üzülerek bildiririm” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10