Vatan Şairi Namık Kemal Tekirdağ'da anıldı

Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemal, doğum yıl dönümünün 178'inci yılı dolayısıyla Barış ve Özgürlük Parkı'nda Namık Kemal Anıtı'nın önünde anma töreni düzenlendi.

Tekirdağ 21.12.2018 15:09:00 0
Vatan Şairi Namık Kemal Tekirdağ

Namık Kemal’in doğduğu kent olan Tekirdağ'da düzenlenen anma törenine  Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, kurum ve kuruluş amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

ÇELENK SUNMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Anma töreni Barış ve Özgürlük Parkı'nda bulunan Namık Kemal Anıtı'nın önüne Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Garnizon Komutanlığı’nın çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunma töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması son buldu.

 

NAMIK KEMAL’İN EVİ GEZİLDİ  

 

Çelenk sunma programının ardından günün anısına Namık Kemal Evi'nde Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemal'in kişisel eşyalarının ve eserlerinin yer aldığı serginin açılışı, protokol üyeleri tarafından kurdele kesildi. Ardından protokol üyeleri Namık Kemal’in evini gezdi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10