Trakya Bölgesi'nin mevcut durumu masaya yatırıldı

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) tarafından desteklenen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yararlanıcısı olduğu "Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapas

Tekirdağ 24.12.2018 13:23:00 0
Trakya Bölgesi

"Trakya Bölgesi'nde İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon için Kapasite Artırımı Projesi" kapsamında düzenlenen programa Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Selçuk Albut, Prof. Dr. Fatih Konukçu, Dr. Bahadır Altürk ve Trakya İklim Değişikliği İzleme ve Adaptasyon Platformu üyeleri katıldı.

 

PROJE VE EĞİTİM PROGRAMI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

 

Ramada Otel'de düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan; "Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Trakya Bölgesi'ndeki iklim değişikliği konusuna büyük önem veriyoruz. Bu konudaki en büyük destekçimiz de Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'tır" dedi. Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Konukçu ise katılımcılarla proje ve eğitim programının detaylarını paylaştı.

 

ÇEŞİTLİ KONULARDA SUNUM YAPILDI

 

Dr. Bahadır Altürk tarafından Trakya Bölgesi Arazi Kullanımı, Arazi Örtüsü Mevcut Durumu ve Değişimler; Mehmet Seren Korkmaz tarafından Trakya Bölgesi Su Kaynakları; Çevre Yüksek Mühendisi Halil Yıldız Akbulut tarafından Trakya Bölgesi Su Kaynakları Kalitesi başlıklarında sunum yapılmasının ardından NKÜ Ziraat Fak. Tarım Ekonomisi Bölümü Dr. Öğr. Üy. Harun Hurma tarafından da Trakya Tarımı ve İklim Uzmanı Ferat Çağlar tarafından Trakya Bölgesi Ekstrem İklim Olayları hakkında sunum yapıldı.

 

SERTİFİKA VERİLDİ

 

Proje Veri Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Albut tarafından yönetilen "Değerlendirme Bölümü"nde Eğiticiler ise platform üyelerinden gelen soru, eleştiri ve katkılar analiz edildi.  Eğitim Programı sonunda "Trakya İklim Değişikliğini İzleme ve Adaptasyon Platformu" üyelerine Katılım Sertifikası verildi.

 

EĞİTİM PROGRAMLARI DEVAM EDECEK

 

Proje kapsamında, 10 Ocak 2019'da düzenlenecek 2. Eğitim Programında, Trakya bölgesi iklim değişikliği modelleme sonuçları, iklim değişikliğinin arazi ve su kaynakları, tarımsal üretim potansiyeli ve aşırı hava olaylarına etkisi konuları ele alınacakken,  24 Ocak 2019'da düzenlenecek olan 3. Eğitim Programında ise "Trakya'da iklim değişikliğinin etkileri en aza indirmek için alınabilecek önlemler ve adaptasyon stratejileri" konuları masaya yatırılacak.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10