Ege bölgesini tanıttılar

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Yerli ve Milli" adlı proje, Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Ege Bölgesi'nin tanıtılmasıyla devam ett

Kapaklı 24.12.2018 13:52:00 0
Ege bölgesini tanıttılar

Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde dün saat 11.00’de gerçekleştirilen ‘Ege Festivali’ programına Kapaklı Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram,Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş MHP Kapaklı İlçe Başkanı Serkan Genç, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, AK Parti Belediye Başkan aday adayları Akın Yılmaz, Salih Bezgin, Mustafa Çetin, Recep Biyik, Şakir Demirel, Ömer Karadeniz, MHP Kapaklı Belediye Başkan aday adayı Erbay Bekiroğlu, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak,  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

“EGE ZEYBEKTİR, AĞITTIR, TÜRKÜDÜR”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Okul Müdürü Cengiz Vural konuşma gerçekleştirdi. Vural “ Ege Kocatepe’dir, Dumlupınar’dır, zeybektir, ağıttır türküdür. Ege vatandır ve vatanın her karış toprağı kutsaldır. Anadolu’muzun eşsiz güzellilerini paylaşabilmek, kültürel ve manevi değerlerimizin önemini kavrayabilmek adına ilçe proje ekibi tarafından düzenlenen yerli ve milli projesi kapsamında n7 bölge 7 okul tanıtımıyla bugün sizlere Ege Bölgesinin ev sahipliğini yapacak, bölgenin kültürel, tarihi, manevi ve milli değerlerini sizlere tanıtmaya çalışacağız. Türkiye’nin batısında yer alan Ege Bölgesi ismini kıyısında olduğu Ege Denizi’nden alır. Bölge Kıyı Ege ve İç Batı Anadolu olmak üzer iki bölüme ayrılır.Bölgelerimi arasında yüzölçümü bakımından 5. Sırada bulunan Ege Bölgesi Türkiye’nin en uzun kıyısına sahiptir. Ekonomisi daha çok tarıma dayalıdır. Zeytin, üzüm, incir, haşhaş, tütün üretiminde ilk sıradadır. Ege Bölgesi sanayi bakımından ise Marmara’dan sonra 2.sıradadır. En fazla gelişen turizm etkinliği deniz turizmidir. Ayrıca tarihi eserler bakımından da oldukça zengindir. İşte tüm bu zenginlikleri daha iyi kavrayabilmek adına gelin hep birlikte Kapaklı’dan uzanan bir yolculuğa çıkalım. Ve Ege Bölgemizi daha yakından tanıyalım. “Üretimde Milli Tüketimde Yerli” sloganı ile yerli üretime destek vermek ve kültürel zenginliklerimizi tanıtmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu projede emeği geçen başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İrfan Danışmaz’a, kardeş okul müdürlerimize, öğretmenlerime ve sevgili öğrencilerime teşekkür eder şükranlarımız sunarım” diye konuştu.

 

 

 

“BÜYÜK BİR YANKI UYANDIRDI”

 

Yerli ve milli projenin beşinci durağı olan Ege Bölgesini Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinin tüm yönleriyle kendilerine tanıtacağını kaydeden Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz “Yerli ve milli projemiz Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan ekibimiz tarafından hazırlandı ve okullarımız tarafından faaliyete geçirildi. Daha önce konuşmalarımda dile getirdiğim gibi 7 bölgemizi 7 farklı okulda 7 farklı günde her yönleriyle tanıtıyoruz. Çokta büyük bir yankı uyandırdı. Ben hepinize ilgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

 

BÜYÜK BEĞENİ İLE İZLENDİ

 

Program Ege Bölgesini tanıtan sinevizyon gösterimi ile devam ederken, ardından ise eğitmen İsmail Erdoğan tarafından hazırlanan mehteran, harmandalı ve efe gösterisi büyük beğeni ile izlendi. Öğrenciler tarafından Ege yöresine ait türkülerin seslendirilmesinin ardından sergi gezildi. Ege yöresinin mutfak kültürünü de tanıyan protokol üyelerine yöresel yemek ve tatlılar ikram edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10