Çerkezköy Belediyesi kışa hazır

Çerkezköy Belediyesi, etkili olabilecek kar yağışı ve buzlanmalara karşı kış hazırlıklarını tamamladı. 21 kişilik ekiple 24 saat esasına göre çalışmalar yürüteceklerini belirten Çer

Çerkezköy 25.12.2018 17:54:00 0
Çerkezköy Belediyesi kışa hazır

Çerkezköy Belediyesi, etkili olabilecek kar yağışı ve buzlanmalara karşı kış hazırlıklarını tamamladı.

 

YOĞUN KAR YAĞIŞI VE BUZLANMALARA KARŞI ÖNLEMLER ALINDI

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy belediyesinin kış tedbirleri ile aldığı önlemler konusunda, “Şu an itibariyle Çerkezköy Belediyesi Teknik Hizmetler Birimi’ne ait depolarımızda 100 ton tuz ve 40 ton solüsyon var. Ayrıca 2 tuzlama aracı, 1 solüsyon aracı, 3 kar küreme aracı, 3 kepçe ve 3 adet de greyder, iki adet kamyondan ve 21 personelden oluşan kışla mücadele ekibi belediyemizin teknik hizmetler amirliğimiz biriminde  hazır beklemektedir. Kötü hava koşullarına göre de Büyükşehir Belediyemizin depolarından duruma göre gerekli malzeme takviyesi de yapılacaktır” dedi.

 

 KARLA MÜCADELE EKİBİ 24 SAAT ESASINA GÖRE GÖREV YAPACAK

 

Başkan Akay, olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelebilecek yoğun kar yağışı ve buzlanmalara karşı belediyenin karla mücadele ekibinin 24 saat esasına göre iki vardiya halinde çalışacağını ve ekibin hazır halde tam donanımlı olarak bekletildiğini belirtti. Özellikle  ana arterler başta olmak üzere rampalar ve Atatürk Viyadüğü’nde meydana gelebilecek buzlanma olaylarına karşı ekiplerin sık aralıklarla   gerekli kontrolleri yapacağını ve tüm ana arterlerin yoğun kar yağışında trafiğe açık tutulması için çalışılacağını belirtti.

 

ZABITA EKİPLERİMİZ DE GEREKLİ ÇALIŞMAYI YAPACAK

 

Başkan Vahap Akay, Yollarda meydana gelebilecek buzlanma olaylarında  tehlike arz eden bölgelerde de devamlı olarak zabıta ekiplerinin devriye gezerek yol kontrolleri yapacağını ifade ederek,  tehlike arz eden yolların trafiğe açılmasını sağlamak ve herhangi bir  olumsuz bir olayın yaşanmaması için  bu tür yollarda trafiğin rahatlaması için teknik hizmetler  birim amirliğine durumu bilgilendirerek karla mücadele ekiplerinin bu bölgelerde de  gerekli çalışmaların yapılmasını sağlayacaklarına yardımcı olarak duruma müdahale edileceğini dile getirdi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10