Süper Ligde ilk devrenin lideri Saray Belediyespor oldu

Tekirdağ Süper Amatör Ligde ilk devre 13 haftalık maratonun ardından tamamlandı. Çerkezköy Doğanspor'un ligden çekilmesiyle 13 takımla oynanan Süper Ligde ilk devreyi 31 puan toplayan Saray Belediyespor lider ta

26.12.2018 15:16:00 0
Süper Ligde ilk devrenin lideri Saray Belediyespor oldu

Tekirdağ Süper Amatör Ligde ilk devrenin son haftasında oynanan altı karşılaşmada fileler ise 20 kez havalandırıldı.

 

SARAY BELEDİYESPOR ETKİLİ BAŞLADI

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligin lideri Saray Belediyespor, ilk yarının son maçında sahasında Malkara temsilcisi Sağlamtaşspor’la karşılaştı. Maça iyi başlayan Saray Belediyespor ilerleyen bölümlere doğru Onur’un golüyle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Golden kısa bir süre sonra Saray Belediyespor da  Feyyaz ceza sahası sağ çaprazında topla buluştu. Kalecinin önde olduğunu gören Feyyaz’ın yaptığı aşırtma vuruşta, top direğe çarptıktan sonra filelerle buluştu. Rakibinin oyundan kopmasını iyi değerlendiren Saray Belediyespor ilk devrenin son dakikalarında Onur ile bir gol daha bularak skoru 3-0 yaptı.

 

İLK DEVREYİ FARKLI GALİBİYET İLE KAPATTI

 

İlk devre etkili bir futbol ortaya koyan ev sahibi ekip ikinci devre de üstünlüğünü rakibine kabul ettirdi. Sağ kanattan yapılan ortada boş durumda topla buluşan Feyyaz, yaptığı şık kafa vuruşu ile skoru 4-0’a getirdi. Tek kale bir futbol ortaya koyan Saray Belediyespor karşısında Sağlamtaşspor varlık gösteremedi. Saray Belediyespor atağında Bahadır topla ceza sahasına girdi ve şık bir vuruşla skoru 5-0’a getirdi. Mücadelenin son bölümünde rakibine adeta top yüzü göstermeyen Saray Belediyespor, maçın yıldızı Onur’un golü ile skoru tayin etti (6-0). Bu sonuçla puanını 31’e çıkaran Saray Belediyespor, Tekirdağ Süper Amatör Lig’de ilk yarıyı en yakın rakibinin önünde 3 puan farkla lider tamamladı. Sağlamtaşspor ise ilk devreyi 19 puanla yedinci sırada tamamladı.

 

ÜÇ GOLLE KAZANDI

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde lider Saray Belediyespor’u takibini sürdüren Marmaraereğlisi Belediyespor evinde Ergenegücü Ulaşspor’u konuk etti. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Marmaraereğlisi Belediyespor Batuhan ile bulduğu golle öne geçti. Üstünlüğünü maç boyunca kabul ettiren Marmaraereğlisi Belediyespor rakibi karşısında rahat bir futbol ortaya koydu. Kalan dakikalarda Batuhan’ın iki gol daha atarak yıldızlaştığı karşılaşmaya Marmaraereğlisi Belediyespor 3-1 kazanmasını bildi. Marmaraereğlisi Belediyespor bu galibiyet ile ilk devreyi 28 puanla ikinci sırada tamamlarken, Ergenegücü Ulaşspor ise 21 puanla ilk devreyi altıncı sırada tamamladı.

 

KAPAKLI EVİNDE ÇARPILDI

 

Tekirdağ Süper Amatörde ligin 13.hafta karşılaşmasında Kapaklıspor evinde Çorlu Kültürspor’u konuk etti. Karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile başladı. İlerleyen bölümlere doğru Kapaklıspor kalesinde hızlı hücumlar geliştiren Çorlu Kültürspor golü de bulmasını bildi. Sol kanattan Rıza’nın kullandığı serbest vuruşta topa iyi yükselen Murat düzgün vuruş ile topu ağlara göndererek Çorlu Kültürspor’u deplasmanda öne geçirdi.  Kalesinde gördüğü şok golün ardından toparlanmaya çalışan Kapaklıspor beraberlik golü için yüklendi. Karşılaşmanın 30’uncu dakikasında gelişen Kapaklıspor atağında topla buluşan Özgün’ün vuruşu direği sıyırdı.  İlk devrenin uzatma dakikalarında rakip savunmadan top kapan Alihan, savunma oyuncularını geçerek kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleciyi ters köşe yapmayı başaran Alihan, fileleri havalandırarak skoru 1-1 yaptı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı.  Galibiyet golü için yüklenen Kapaklıspor 61’inci dakikada kalesinde golü gördü. Sağ kanattan gelişen atakta Kapaklıspor kalecisi Sezai topu sektirdi. Topu iyi takip eden Aykut düzgün vuruş ile topu ağlara göndererek konuk ekip Çorlu Kültürspor’u 2-1 öne geçirdi.Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip Çorlu Kültürspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.  Bu sonuçla ligdeki dördüncü mağlubiyetini alan Kapaklıspor 25 puanda kalırken, önemli bir galibiyet alan Çorlu Kültürspor ise puanını 28 yaptı. Kapaklıspor ligin ilk devresini ise 8 galibiyet 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile tamamladı.

 

DÜŞME HATTINDAN UZAKLAŞTI

 

Son haftalarda kötü sonuçlar alan Muratlı Belediyespor ise ilk devrenin son karşılaşmasında evinde 1461 Karadenizspor’u konuk etti. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan ev sahibi ekip arzuladığı gole ise karşılaşmanın 18’inci dakikasında ulaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Süleyman Koçtan sahneye çıkarak takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Maçın ilk yarısı bordo beyazlıların üstünlüğü ile tamamlandı. Maçın ikinci yarısında oyun hâkimiyetini iyice eline alan Muratlı Belediyespor, tek kale top oynadı. Maçın 61. dakikasında Doğan Kızılboğa’nın ayağından golü bulan ev sahibi Muratlı Belediyespor farkı 2’ye çıkardı. Maçta başta gol olmadı. Muratlı Belediyespor rakibini 2-0 ile geçerken, düşme hattından da uzaklaştı.Muratlı Belediyespor bu galibiyet ile puanını 17 yaparken, 1461 Karadenizspor ise 15 puanda kaldı.

 

 BÜYÜKYONCALI DEPLASMANDA ŞEN

 

Büyükyoncalıspor Tekirdağ Süper Amatör Ligin 13. Haftasında deplasmanda karşılaştığı Malkara 14 Kasımspor’u 2-1 yendi. Saha şartlarından dolayı Hayrabolu’nda oynanan karşılaşmaya Büyükyoncalıspor hızlı başladı. Karşılaşmanın 5’inci dakikasında Büyükyoncalıspor’da sahneye çıkan Emre Karakaya şık bir golle skoru 1-0 yaptı. Bulduğu golle büyük bir moral bulan konuk ekip Büyükyoncalıspor ilk devrenin sonlarına doğru Onur ile farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın ikinci devresinde ev sahibi ekip Malkara 14 Kasımspor farkı bire indirse de kalan dakikalarda istediğini elde edemedi. Bu sonuçla tarihinde ilk defa Süper Amatör Lig’de mücadele eden Büyükyoncalıspor ilk yarıyı 4 galibiyet 2 beraberlik ve 7 mağlubiyet sonucu topladığı 14 puanla 12. sırada bitirdi. 13 maçta kalesinde 28 gol gören Büyükyoncalıspor, rakip fileleri 18 kez havalandırdı. Malkara 14 Kasımspor ise ilk devreyi 17 puanla dokuzuncu sırada tamamladı.

 

SİTESPOR’DAN BİR PUAN

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Çorluspor evinde Kapaklı Sitespor’u konuk etti. Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumunda oynanan karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile başladı. Taraftarının desteği ile maça iyi başlayan ev sahibi ekip ilerleyen bölümlere doğru kaydettiği golle öne geçti. Gelen golün ardından büyük moral bulan Çorluspor karşısında Kapaklı Sitespor beraberlik için yüklenmeye çalıştı. İlk devrenin ilerleyen bölümlere doğru Çorluspor kazandığı penaltıyı değerlendiremedi.  Karşılaşmanın ilk devresini mağlup tamamlayan Kapaklı Sitespor ikinci devre oyunda hakimiyeti tamamen eline aldı. Rakip kalede beraberlik için yüklenen konuk ekip Kapaklı Sitespor arzuladığı golü bularak skoru eşitledi. Karşılaşmada beraberliğin gelmesiyle birlikte heyecanda artarken, ilerleyen bölümlerde her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol çıkmadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Çorluspor ligin ilk devresini yedi puanla tamamlarken, Kapaklı Sitespor ise 16 puanda tamamladı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10