"Eğitimde güç birliği yapacağız"

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Yerli ve Milli" adlı proje, Yıldızkent Ortaokulu'nda Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tanıtılmasıyla son bu

Çerkezköy 27.12.2018 16:50:00 0

Yıldızkent Ortaokulu’nda bugün saat 12:00’de gerçekleştirilen Güneydoğu Anadolu Bölgesi programına; Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları Akın Yılmaz, Ömer Karadeniz, Hayırsever Serkan Karagöz, Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir, Trakya Okul Kıyafetleri Üreticileri ve Satıcıları Derneği Başkanı Yaşar Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Serkan Genç, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.  

 

 

ONUR DUYUYORUM

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan Yıldızkent Ortaokulu Müdürü Levent Akın; “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün başlattığı ve bugün sonuncusunu gerçekleştirdiğimiz üretimde yerli tüketimde milli projesi kapsamında siz değerli misafirlerimize Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni tanıtmaktan dolayı büyük onur duyuyorum. Şanlı geçmişimiz ile tüm toplumlara örnek olmuş, her çağda çağın gereklerine uymuş bir milletin evlatları olmamızın bize yüklediği sorumluluk ile bu çağda da yerli ve milli dinamiklerimizin harekete geçirilmesi zorunlu hal almıştır. Tüm boyutlarıyla hayatımızın içinde yer alan değerlerimizi bilmek, sahiplenmek ve korumak hepimizin görevidir. Başkasının taklidi olmadan kendi olabilmektir ve kendi kalabilmektir yerli olmak; kadim coğrafyanın asıl unsuru olarak içinde bulunduğumuz, büyüdüğümüz ve yaşadığımız değerlere sahip çıkmaktır ve sonraki nesillere aktartabilmektir milli olmak. Yerli ve milli düşünce, başkasının varlığını kendi varlığının üzerinde üstün tutmaz. Yıllardır beraber yaşadığımız bu topraklarda herhangi bir ayrım yapmadan, farklı renkleri bir araya getirmek güzel bir mozaik oluşturmaktır. Mardin Kalesi’nden sesleniyorum sizlere, tüm dillerin tüm ırkların kardeşçe yaşadığı güzel kentten nemrut’tan bakıyorum, dünyanın en güzel manzarasından; Urfa’dan kucaklıyorum sizleri Hz. İbrahim inancıyla kardeşçe; Diyarbakır surlarında geziyorum, kulağımda sayısız evliyanın hüzünlü sesi; Hasankeyf’te buluyorum kendimi, medeniyetin en derinlerinde; Cudi’den bakıyorum, soğuk ve sessiz; güzel Antep yemekleri ile doyuyor, Veysel Karani’nin duasıyla huzur buluyoruz. Yüreğinde doğallığı kaybetmeyen, kültürünü hala samimi bir şekilde yaşayan ve yaşatan insanların güzel bölgesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tanıtım gününde başta emeği geçen proje sorumlusu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  Sayın İrfan Danışmaz’a müdür yardımcılarıma ve değerli öğretmenlerime, okul aile birliği yönetim kuruluna ve tüm velilerime, Kapaklı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ne Kapaklı Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Ömer Faruk Atlı ve Çerkezköy Halk Eğitim Öğretmeni Emrah Ova’ya teşekkür ediyorum” dedi.

 

YERLİ VE MİLLİ PROJEMİZ KAPAKLIMIZI GERÇEKTEN HAREKETE GEÇİRDİ

 

Okul Müdürü Levent Akın’ın konuşmasının ardından yerli ve milli proje kapsamında daha önce diğer okullarda yapılan organizasyonlarla ilgili slayt gösterisi sunuldu. Slayt gösterisinin sunulmasının ardından konuşma yapan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz; “Evet bugün final yapıyoruz. Okulumuzda gördüğüm kadar çok güzel hazırlanmış. Yerli ve Milli projemiz Kapaklımızı gerçekten harekete geçirdi. 7 okulumuzun başta okul müdürlerine öğretmen arkadaşlarımıza okul aile birliğine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tabi bu işin hazırlanış aşaması da vardı. Proje ekibimi de burada anmak istiyorum. Onlarla birlikte bu projeyi hazırladığımızda Kapaklı için gerçekten çok önemli bir proje olduğu daha sonra anladık” dedi.

 

KAPAKLI BİR EĞİTİM ORDUSU

 

Kapaklı’nın ilçe olarak 23 bin öğrencisi olan bin 30 öğretmeni olan 49 tane kurumu olan resmi büyük bir eğitim ordusu olduğunu kaydeden Danışmaz; “Daha önce belirttiğim gibi potansiyelimiz çok yüksek. Eğer biz bunları değerlendirebilirsek Kapaklı ilçemizi gerçekten daha iyi yerlere getirebiliriz. Tabi son dönemde Kapaklı ilçesinde meydana gelen hareketlilik çerçevesinde hayırseverlerimiz de devreye girdi. Hayırseverlerimizin desteğiyle bin 800 öğrencimize kışlık yardım aldık. Tabi bunların yanı sıra eğitimin niteliğini arttırmamız gerekiyor. Akademik anlamda başarılarımızın artması gerekiyor” dedi.

 

BUNU BAŞARMAMIZ GEREKİYOR

 

Yıldızkent Ortaokulu’nun, bölgenin en başarılı ortaokulu olduğunu ifade eden Danışmaz; “Ancak biz Kapaklı ilçesi beyin göçü veren bir ilçeyiz. Tespitlerimizden bunu anladık.  Yani ortaokuldan sonra öğrencilerimizi burada tutamıyoruz. İşte bunu tutmamız gerekiyor. Nasıl başarıcağız. Planımız hazır. Her daim her projede planlı hareket ediyoruz. Ertuğrulgazi Anadolu Lisemiz bittiğinde artık Kapaklı ilçesi beyin göçü vermeyecek. Keza bu yıl yapılan ortak sınavlarda Kapaklı Anadolu Lisemiz Tekirdağ içerisinde bulunan 30’dan fazla Anadolu lisesi arasında 4’üncü oldu. Tabi bunda ortaokuldan sonra öğrencilerimizin diğer ilçelere geçişinin yeni sınav sistemiyle engellemiş olması çok büyük etken bunu daha fazla hızlandırmamız gerekiyor. Biz fen lisesi kazanan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Ancak fen lisesinin kıyısından, köşesinden geçen bir şekilde fen lisesi kazanamamış öğrencilerimizi burada tutmamız gerekiyor. Bunu başarmamız gerekiyor. Eğer bunu başarırsak biz akademik anlamda da yarışabilir bir ilçe haline geliriz. Çünkü Ertuğrulgazi Anadolu Lisemiz 32 derslikli ve konum itibari ile çok uygun bir yerde yapılıyor” dedi.

 

“EĞİTİMDE BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ”

 

Kapaklı’nın Organize Sanayi Bölgesi olduğunu  ancak bizim meslek liselerinin bölümlerinin organize sanayi bölgesinde cevap veremediğini kaydeden Danışmaz; “Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarda çalışacak iş gücünü burada bizim liselerde yetiştirmemiz gerekiyor. Örneğin mekatronik, endüstiriyel otomosyan, robotik kodlamayla ilgili hiçbir bölümümüz, çalışmamız yok. Yeni yeni başlıyor. Kapaklı ilçemizde bu alanları aştığımızda bizde o yarışın içerisinde olacağız. Biz her alanda yarışabilir ilçe olmamız lazım. O nedenle birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerekiyor. Marka bir ilçe olmak istiyorsak eğitimde birlikte hareket edeceğiz ve güç birliği yapacağız” dedi.

 

YÖRESEL YEMEKLER İKRAM EDİLDİ

 

Danışmaz’ın konuşmasının ardından Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tanıtım sunumu yapıldı. Ardından Anasınıfı Öğretmeni Dilek Özkanat’ın ve anaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Mardin kına gecesi reyhani oyunu renkli görüntülere sahne olurken, Anasınıfı Öğretmeni Gamze Şahan ve anaoklu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Urfa sıra gecesi keyifli görüntüler oluşturdu. Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Gaziantep yöresi hal oyunu gösteriminin sunulmasının ardından aralarında Yıldızkent Ortaokulu Müdürü Levent Akın’ın da aralarında bulunduğu Müzik Öğretmenleri Ömer Yıldız ve Nurşin Tuğba Yıldız tarafından Güneydoğu Anadolu bölesi türküleri seslendirildi.  Programın ardından protokol üyeleri sergiyi gezerken, okul yönetimi tarafından katılımcılara Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yöresel yemekleri ikram edildi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10