Akay'dan muhtarlara termik teşekkürü

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy'de görev yapan mahalle muhtarları ve azalarla yemekte bir araya geldi. Çerkezköy'de bazı kapı ve alanların termik santrale kale yapıldığın

Çerkezköy 27.12.2018 17:12:00 0
Akay

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’de görev yapan mahalle muhtarları ve azaları yemekte ağırladı.

 

“NÜFUS 170 BİNLERE GLEDİ”

 

Veliköy Mahallesi’nde faaliyet gösteren Yalı Restaurant’ta bugün saat 12:30’da düzenlenen yemek programında bir konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ Bugün burada değerli mahalle muhtarlarımız ve azalarıyla birlikte 2018 yılının son toplantısını yapıyoruz. Beş yıldan bu yana da siz değerli muhtarlarımızla birlikte çalışmaktan mutluyum. Hepimiz 30 Mart 2014’te sandıklardan çıkarak seçimle göreve geldik.  5 yıldır birlikte Çerkezköy’e hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizim seçildiğimiz dönemde Çerkezköy’ün nüfusu 115 bin idi ve bugün 170 binlere geldi. Bizler büyüyen bir Çerkezköy’de görev yapıyoruz. Yaptığımız görevin sorumluluğu ve ağırlığı 5 yıldan bu yana katlanarak büyüyerek bu günlere geldi” dedi.

 

“BİZİM TEK DERDİMİZ ÇERKEZKÖY”

 

Çerkezköy’e hizmet etmek üzere görevler aldıklarını da kaydeden Akay, “Biz bu görevi milletten alarak bugünlere geldik. Şimdi ise yeni bir seçim döneminin arifesine doğru yaklaşıyoruz. Umut ediyorum bu seçim herkese  ve Çerkezköy’e  hayırlı olur. Bugüne kadar hep iyi niyetle,  birbirimizle paylaşarak, konuşarak Çerkezköy’e hizmet etmeye çalıştık, çabaladık. Muhtarlarımızla  her zaman yanyana  ve birlikte olduk. Bizlerin eksikleri olmuştur. Vatandaşlarımız zaman zaman beni bulmuştur, zaman zaman muhtarı bulmuştur, zaman zaman azalarımızı bulmuştur, zaman zaman meclis üyemizi bulmuştur. Vatandaşlarımızla buluşmalarda hepimizin derdi Çerkezköy’deki vatandaşımızın derdini dinleyip buna çözüm getirebilmekti” dedi.

 

 VATANDAŞLARDAN GELEN İSTEK VE TALEPLERİ KARŞILAMAYA ÇALIŞTIK

 

Göreve geldiği günden bu yana hep iyi niyetle görev yaptıklarını belirten Başkan Akay, “ Biz son 5 yıllık dönemde muhtarlarımızla birlikte iyi bir iletişim kurarak vatandaşa en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştık. İlişkilerimizi her zaman sıcak tuttuk. Devamlı birbirimizi dinlemeye çalıştık ve bugünlere   geldik. Bu süreçte Çerkezköy’ün altyapısına, üstyapısına çok ciddi yatırımlar yaptık, bunları da hep beraber yaptık. Biz vatandaşımızdan gelen istekleri, talepleri, ihtiyaçları, birinci başlangıç noktası muhtarlıklarımız, sonra meclisimiz ve belediyemiz çerçevesinde ilerleterek bunları özenle yapmaya çalıştık” dedi.

 

ÇERKEZKÖY ARTIK SU BASKINLARI YAŞAMIYOR

 

Başkan Vahap Akay,  göreve geldiklerinde Çerkezköy’ün ciddi altyapı sorunları olduğunu anımsatarak, “Ani su baskınları, dere taşkınları yaşayan ve derelerle ilgili ciddi ıslah ihtiyaçları olan bir Çerkezköy vardı. 28-30 kilogram yağışta su baskınları altında kalan Çerkezköy’e 2014’ten itibaren hep beraber büyükşehir belediyemiz, Çerkezköy belediyemizle, muhtarlarımızla, meclis üyelerimizle el ele hizmet ettik ve bugünlere kadar geldik. 5 yıl önce Çerkezköy’ün derelerine akan kanalizasyon şimdi  Veliköy mahallemize yapılan arıtma tesisine gidiyor. 28 kilogram yağışta su baskınının olduğu Çerkezköy şimdilerde 60-70 kilogram yağışları görmesine rağmen artık su baskınları yaşamıyor. Çorlu Deresi’nde yapılan ıslah çalışmaları ve düzenlemeler sayesinde dere taşkınları ile mahallelerimiz artık sel baskınlarıyla anılmıyor. Biz bu hizmetlerin hepsini vatandaşlarımızdan aldığımız geri dönüşlerle yaptık” diye konuştu.

 

BELEDİYENİN SORUMLULUĞUNDA OLMAYAN BİRÇOK KONUDA HİZMET VERDİK

 

Başkan Akay, Belediyenin görev ve sorumluluğunda olmamasına rağmen birçok konuya el atarak Çerkezköy’ün ihtiyaçlarının giderilmesini sağladıklarını da belirti. Başkan Akay “ Biz dere ıslahı Devlet Su İşleri’nin  görevidir demedik, el attık. Belediyenin yetki ve sorumluluğunda olmayan birçok alanlarda dahi milli eğitimin alanlarında, spor alanlarında, diyanetin, karayollarının alanında demedik belediye olarak bu işin içerisine girdik. Vatandaşlarımızdan aldığımız ihtiyaçlarının  karşılanmasındaki talepleri doğrultusunda onların ihtiyaçlarını karşılamak üzere bunları yaptık. Çerkezköy’de çok ciddi  ve önemli yer altı çalışmaları yaptık. Kanalizasyon altyapı çalışmaları yapıldı. Yağmur suyu çalışmaları yapıldı. Kızılpınar ve Çerkezköy’de 2 Pazar yerini tamamladık ve hizmete açtık. Veliköy Düğün Salonu’nu hizmete açtık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile  Cumhuriyet Mahallemizde yarı olimpik yüzme havuzunun temelini attık ve inşaatı devam ediyor. Çerkezköy’ün 118 noktasında park ve yeşil alan çalışması yaptık. 10 mahallemizde bulunan bütün yeşil alanları, parkları vatandaşlarımıza  ve çocuklarımıza teslim ettik. Her mahallemize de spor alanları ortaya çıkardık. Spora, spor alanlarına yatırım yaptık” dedi.

 

“BİZ HİZMET YAPARKEN ÖNÜMÜZDEKİ 50 YILI DÜŞÜNDÜK”

 

Aldıkları kararlardan dolayı zaman zaman da eleştirildiklerini kaydeden Akay; “Biz Çerkezköy’ün önündeki 40- 50 yılını düşünerek, büyüyen gelişen nüfusu hızla artan Çerkezköy’ün hızına  göre alınması gereken bazı kararlar almak zorunda kaldık. Trafik sirkülasyonu ile ilgilide çok ciddi kararlar aldık.  Bu aldığımız önemli kararlardan bir tanesiydi. Çerkezköy’ün yapılan yatırımlarında, aldığımız önemli kararlarında sadece bugünü de önündeki uzun yılları görüyor, gözlemliyor ve Çerkezköy’ün büyümesini o plana göre yapıyor olmamız lazım. Bunları yaparken siz muhtarlarımızla birlikte paylaşarak yaptık. İnşallah bundan sonraki süreçte de birlikte paylaşarak yapacağız” dedi.

 

BİZ GÖNÜLLERİMİZİDE BİRARAYA GETİREREK İŞLER YAPTIK

 

Başkan Akay, Çerkezköy’ü birlikte yönetme anlayışının her defasında altını çizerek yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü, “ Vatandaşlarımızdan aldığımız karşılıkları, vatandaşlardan aldığımız geri dönüşleri, muhtarlarımızla hep paylaştık, Ona göre kararlar verdik, ona göre yatırımlar yaptık. Çerkezköy’ün yer altına değil, yer üstünde gözüken yatırımlarına, parklarına, bahçelerine, binalarına, sokaklarına, kaldırımlarına değil, biraz da gönüllerimizi bir araya getirerek işler yapmaya çalıştık ve bu çalışmalarımızla da gönüllere dokunmaya çalıştık. Çerkezköy Belediyesi olarak son 5 yıl içinde ilçe genelinde gözlerini dünyaya açan bebeklere hayırlı olsuna gittik,  bu vesile ile 8 bin 500 aileyi ziyaret ettik. İlçemize yeni gelenlere hoşgeldine gittik. Kandilleri bir kandil şekeriyle hatırladık, hep beraber iftar sofralarında muhtarlarımızla birlikte on binlerce vatandaşımızla aynı iftar sofrasında buluştuk, beraber pilav dağıttık, çorba dağıttık. Yalnız başına yaşayan ailelerimizi sizlerle beraber tespit ettik. Çerkezköy Belediyesi bugün 330 noktaya sıcak yemek servisi yapar oldu. Zor gününde taziye anında taziye çadırlarıyla, taziye ikramlarıyla vatandaşlarımızın yanında olduk. Binlerce insanımızı Edirne’ye, İstanbul’a camilere, Çanakkale’ye şehitliğe gönderdik. Düğünde, dernekte, nişanda, mutlu günde hep beraber vatandaşlarımızın yanında olduk, olmaya çalıştık. Okula yeni başlayan kardeşlerimizin yanında olduk. Çerkezköy’ün güzelliğini birlikte paylaşarak yaşamaya çalıştık. Ülkemizin dört bir yanından, 81 ilinden gelen vatandaşlarla buluştuğumuz bu topraklarda daha fazla paylaşıma ihtiyaç var dedik ve muhtarlarımızın her söylediğini kıymetli kabul ettik. Bu çerçevede bugüne kadar bu paylaşımda bulunan muhtarlarıma, azalarıma çok teşekkür ediyorum. Güzel bir birliktelik yaşadık”

 

TERMİK SANTRALİN İPTALİNDE MUHTARLARIMIZDA ETKİLİ OLDU

 

Başkan Vahap Akay , “ Çerkezköy-Kapaklı ilçe sınırları içine yapılması planlanan ve geçtiğimiz günlerde iptal edildiği duyurulan kömürlü termik santral konusuna da değinerek, “Tüm seçilmişler gücünü milletten almaktadır bizde gücümüzü milletten aldık. Ekim 2016 tarihinde Çerkezköy’ün başına bir kara bela musallat oldu. Bu kara belanın adı termik santraldi. Biz hepimiz tüm muhtarlarımız el ele, gönül gönüle vatandaşlarından aldığı ‘bu topraklara termik santral yapılmasın, istemiyoruz’ haykırışını korkmadan, sıkılmadan, tüm baskıya rağmen yüksek sesle biz Çerkezköy’ün muhtarları olarak,  Çerkezköy’ün seçilmişleri olarak, hiçbir yönlendirmeye, hiçbir yanlış bilgiye kulak asmadan biz Çerkezköy’e termik santral yapılmasını istemiyoruz, benim sokağımdaki, benim mahallemdeki  vatandaş bu topraklara termik santral istemiyor diyen tüm muhtarlarıma  ve azalarımıza ayrıca  çok teşekkür ediyorum. 2 yıldır Çerkezköy’de termik santral yapılmasını savunanlar, Çerkezköy’de termik santral yapılmasına sessiz kalanlar, kapılarını, odalarını termik santrale kale yapanlar oldu. Bunları gördük, gözlemledik. Vatandaşın haykırışını, vatandaşın ‘ben bu topraklarda, burnumun dibinde termik santral yapılmasını istemiyorum’ haykırışına karşı kulaklarını, gözlerini kapatanlar oldu. Ancak muhtarlarım, gücünü milletten, gücünü sandıktan alarak görev yapan muhtarlarım bu haykırışa kulak verdi,  yanımızda oldu. Bugün bakanlık bir açıklama yaptıysa, termik santral yapılması teknik nedenlerden iptal edildi dediyse burada bulunan tüm muhtarlarımın bunda çok ciddi katkısı vardır. 2019 yılı mahallelerimize, Çerkezköy’ümüze, Tekirdağ’ımıza ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, yeni yılını kutluyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Haber/Seyit SÜREN-Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10