Çocuk atletizm eğitim semineri düzenlendi

Ergene Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği çocuk atletizm eğitim semineri' düzenlendi.

Ergene 2.01.2019 15:00:00 0
Çocuk atletizm eğitim semineri düzenlendi

İki gün süren seminere 59 kursiyer katılırken, seminerde kursiyerlere uzman eğitmenler tarafından teori ve uygulama dersleri verildi.  Kursiyerler ayrıca 3-12 yaş grubunda bulunan çocuklarla uygulama yapma olanağı da buldu.

 

ÇEŞİTLİ DERSLER VERİLDİ

 

Eğitimin birinci gününde Çocuk Atletizm Eğitim Semineri Koordinatörü Necdet Ayaz tarafından 3-7 yaş aralığında 88 öğrencinin katılımıyla Yıldırım Beyazıt Han Ortaokulu Spor Salonunda ‘Y’ Nesli ve Çocuk Atletizmine Giriş, Çocuklarda Fizyolojik Farklılıklar ve Antrenmana Geçişte Uyum dersleri anlatılırken, ikinci günde ise Öğr. Gör. ve A Spor kanalında spor yorumcusu Haldun Domaç tarafından Çocuklara Psikolojik Yaklaşım, Fair-Play dersleri verildi.

 

SERTİFİKA VERİLDİ

 

 Seminerin son bölümünde de kursiyerlere ‘Eskimeyen Değerlerimiz’ adı altında 1968 Meksika Olimpiyatların’ da 4. olan eski maraton koşucusu İsmail Akçay tanıtıldı. Akçay’a Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak tarafından ödül verildi. Kaymakam Kızıltoprak yaptığı konuşmada ‘Çocuk Atletizm Eğitim Semineri’ nin Ergene İlçemizde gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti vurgulayarak sporun ve sporcunun her zaman yanında olduğunu ve ilçemizi spor anlamında bir adım daha  öne çıkarmak için destek vermeye devam edeceklerini söyledi.  Seminer Kaymakam Kızıltoprak’ın kursiyerlere sertifikalarını vermesiyle son buldu.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10