Komisyon raporları meclisten geçti

Kapaklı Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci oturumu buğün saat 16.00'da Kapaklı Belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın katılmadığı toplantıya

Kapaklı 7.01.2019 17:10:00 0
Komisyon raporları meclisten geçti

Toplantıya mazeret bildiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yanı sıra Mustafa Çetin, Bülent Çiftçi, Erol Özkan, Adem Sekmen, Bahtiyar Büyükbüce, Ufuk Bayraktar, Sevgi Aksoy katılmadı.

 

İKİ SOKAĞA İSİM VERİLDİ

 

Bugün saat 16.00’da gerçekleştirilen toplantıda bir önceki mecliste komisyonlara havale edilen gündem maddeleri görüşüldü. Gündemin ilk maddesinde İmar Komisyonuna havale edilen ilçe sınırları içerisinde ismi bulunmayan park, tesis ve benzeri yerlere isimleri verilmesi görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede “Pınarça Mahallesi 231 ada içerisinde yapımı tamamlanan parka ilçenin ilk kadın öğretmeni ve ilk kadın muhtarı olan Sabret Arıcı isminin verilmesi ve Pınarça Mahallesi 227 ada 7 parselde belediye tarafından yapımı tamamlanan çok amaçlı salona Bülent Ecevit isminin verilmesi, diğer park, tesis ve benzeri yerlerin isim verme çalışmaları için komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliği ile karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı. Komisyonun aldığı bu kararda oy birliği ile meclis tarafından kabul edildi.

 

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE GÖNDERİLDİ

 

İmar komisyonuna havale edilen Karaağaç Mahallesi ve Mimar Sinan mahallerinde bulunan hızlı tren ve civarına ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı, Mimar Sinan mahallesinde bulunan Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi dışında bulunan sanayi alanına ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve Fatih Mahallesinde bulunan sanayi alanına ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planında bina çekme mesafelerinin Kapaklı Organize Sanayi bölgesinde belirlenen bina çekme mesafelerinin uygulanmasına yönelik hazırlanan plan notu değişikliği görüşüldü. Komisyon tarafından oy birliği ile onaylanmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderilmesi kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.  İmar komisyonuna havale edilen bir diğer gündem maddesinde ise Karaağaç Mahallesi, Kazım Karabekir Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallelerinde bulunan uygulama imar planlarında 15 metre ve üzerindeki yollardan cephe alan parsellerin konut alanından ticari+konut alanına dönüştürülmesi görüşüldü. Konunun onaylanmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen Kapaklı Belediye Başkanlığı mali hizmetler müdürlüğü görev ve çalışma değişikliği konulu yazı ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görev ve çalışma değişikliği konulu yazılar oy birliği ile kabul edildi. 

 

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE YARDIM YAPILACAK

 

Bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım konusu da karara bağlandı. Komisyon tarafından yapılan bilgilendirmede “ İlçemizde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin özellikle gençler olmak üzere belediyemiz ve halkımıza olumlu katkıları bulunduğundan bu faaliyetlerini geliştirerek sunmaları için 5393 sayılı belediye kanunun 14/b maddesine istinaden ilgili madde hükümleri doğrultusunda belediyemiz görev ve sorumluluk alanı içerisinde faaliyette bulunan amatör spor kulüplerine 2019 yılı için ayni ve nakdi yardım yapılmasının uygun olduğuna ve kulüpler arası yardım tutarlarını belirleyerek bu doğrultuda protokol düzenlemek üzere Belediye Başkanına yetki verilmesinin uygun olduğuna komisyonumuzca oy birliği ile karar verildi” ifadeleri yer aldı. Komisyonun aldığı kararda meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10