Kura çekimi yapıldı

Salı günleri kurulan pazarın Alipaşa Mahallesi Atakent Konutları yanında Çorlu Belediyesi tarafından  inşa edilen Atakent Kapalı Pazar Yeri'ne taşınması konusunda yürütülen çalışmalarda s

Çorlu 8.01.2019 14:55:00 0
Kura çekimi yapıldı

Kura sonucunda Atakent Kapalı Pazar Yerinde yer alacak esnafların satış noktaları tespit edilirken, Çorlu Belediyesi ve Pazarcılar Odası tarafından yürütülecek çalışmaların kısa sürede tamamlanmasıyla birlikte pazar yeri hizmete gireceği ifade edilirken, üst katta aynı zamanda haftanın bir günü kadınların kendi el emekleriyle hazırladıkları ürünlerin satışı için stantlar kurulacağı kaydedildi.

 

PAZAR YERİ 3 BÖLÜMDEN OLUŞACAK

 

Yapımı tamamlanan ve kısa süre içerisinde hizmete girmesi planlanan Atakent Kapalı Pazar Yeri bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere 3 bölümden oluşacağını kaydeden Çorlu Belediyesi yetkilileri,  11 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan 4 asansör ve 3 merdivenin bulunduğu pazar yerinde 5 metre genişliğinde 272 adet tezgah yer alacak. Pazar yerinin bodrum katında balıkçılar, peynirciler, tavukçular için ayrılmış özel bölümler ile kuru bakliyatçılar, yufkacılar ve giyim esnafı yer alacak. Katta ayrıca çay ocağı, bebek bakım odası, engelli tuvaleti, tuvalet, mescit ile Pazarcılar Odası için hizmet bölümü ve zabıta için lokasyonlar bulunacak. Zemin katta meyve-sebze satışı yapılacak; ayrıca 112 acil ve hasta odası, 2 adet çocuk oyun alanı, bankamatik alanları, bay-bayan ve engelli tuvaletleri, bebek bakım odası, polis odası, zabıta odası idari bölüm ve dinlenme alanları yer alacak. Giriş katında ise 315 metrekarelik çok amaçlı salon, soyunma odaları ve bay-bayan tuvaletleri yer alacak. Atakent Kapalı Pazar Yerinde, pazar alışverişi için gelen vatandaşlara hizmet edecek 111 araçlık açık otopark ile pazar esnafının kullanabileceği 119 araçlık otopark bulunacak” dedi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10