Başkan Akay, vatandaşlarla bir araya geldi

31 Mart yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden yeniden belediye başkanlığına aday gösterilen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, seçim çalışmaları kapsamında kahve ziyaretlerini sürdü

Çerkezköy 9.01.2019 12:59:00 0
Başkan Akay, vatandaşlarla bir araya geldi

Büyük bir aile olduklarını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’ün, Türkiye’nin 81 ilinden vatandaşların buluştuğu bir kent olduğuna dikkat çekerek, bu bilinçle doğumdan ölüme, her an vatandaşın yanında, derdine derman olmaya çalışan bir belediyecilik anlayışıyla hizmet ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini belirtti.  

 

“HEPİMİZİN ÜZERİNE BÜYÜK SORUMLULUKLAR DÜŞÜYOR”

 

Başkan Akay, 2014 seçimleri öncesinde ‘Çerkezköy Sevdası’ diyerek bir yola çıktığını ifade ederek, belediye kapısından içeri girerken parti rozetini çıkardığını ve herkesin belediye başkanı olacağımı söylediğini anımsattı.  Görev süresi boyunca herkese eşit ve ortak hizmet etme anlayışıyla çalışmış olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Başkan Akay; “Kentimiz 81 ilden göç alıyor. Bu vatandaşlarımızı Çerkezköylülük bilinci ile ortak hemşericilik anlayışında buluşturmaya gayret ettik. Bizler işimiz, aşımız için bu topraklarda buluştuk. Çerkezköylülük bilincini oluşturmak ve kültürümüzü yaşatmak adına hepimizin üzerine büyük sorumluluklar düşüyor” şeklinde konuştu.

 

“MAHALLE SAKİNLERİMİZİN KULLANIMINA AÇACAĞIZ”

 

Yaptığı konuşmasında Veliköy Mahallesi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Akay; Veliköy Mahallesi’nde düğün salonu yaparak Çerkezköylülerin hizmetine açtıklarını kaydederek, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun üst tarafında kalan bölgede park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.  Veliköy Mahallesi’ne ayrıca bir adet halı saha, bir adet basketbol sahası ve bir adet de tenis sahası yaptıklarını ifade eden Başkan Akay; “Çalışmalar tamamlanmak üzere. En yakın zamanda buraları da mahalle sakinlerimizin kullanımına açacağız” dedi.

 

“HER AN VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLMAYA ÇALIŞTIK”

 

Başkan Akay, ziyarette yaptığı diğer çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Kapalı pazar yerini açtıklarını kaydeden Başkan Akay; “ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Kültür Merkezi temelini attık, çok yakında hizmete açacağız. Kentimizde yeşil alanlar oluşturduk. Parkları tekrar vatandaşlarımızın kullanımına kazandırdık. Cesaretle altyapı çalışmalarına başladık. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde Kavakdere ıslah çalışmalarını tamamladık” dedi. İlçede eğitim açığının kapanması için ellerinden  gelen tüm imkanları sonuna kadar kullandıklarını ifade eden Başkan Akay; “Çerkezköy’de adım adım, sokak sokak hizmet ettik. Belediye ile vatandaşlarımızı buluşturmakla ilgili sorumluluklarımızı da yerine getirdik. İyi günde kötü günde vatandaşımızın yanında olduk. Milli Bayramlarda Çerkezköy’ü bir araya getirecek çalışmalar gerçekleştirdik. Her an vatandaşımızın yanında olmaya çalıştık” ifadelerine yer verdi.

 

KIZILPINAR’DA YAPILAN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Kızılpınar Mahallesi’nde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 84 kilometre kanalizasyon, 4 kilometre de yağmursuyu hattı yaptıktan sonra 240 sokak ve 17 caddede yol ve kaldırım çalışmalarını tamamlama noktasına geldiklerini ifade eden Başkan Akay,  Kızılpınar Mahallesi’nin çehresini değiştirdiklerini kaydetti. Başkan Akay, Kızılpınar Mahallesi’nde Kocameşe Piknik Alanı’nda revizyon çalışmaları yapıldı ve vatandaşlarımızın kullanımına açıldı.  Büyükşehir Belediyemizin 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Kızılpınar Mahallemize 21 derslikli bir okul kazandırdık ve adını da Mustafa Kemal Ortaokulu koyduk. Yeni okul alanları oluşturduk. Eski belediye binasında Jandarma Noktası oluşturduk. Kapalı Pazar Yeri yaptık” dedi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10