Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Bisanthe Oda Müziği Festivali'nin bu yıl dördüncüsü düzenlenecek. 20 Ocak Pazar günü saat 19:00'da açılış kokteyli ile başlayacak olan konserde s

Süleymanpaşa 15.01.2019 15:49:00 0
Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek

İki hafta sürecek olan konser ile Tekirdağ’ı klasik müziğe doyuracak olan Bisanthe 4. Oda Müziği Festivali’nde Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden sanatçıların yer aldığı oda orkestraları sahne alacak. Konserler Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenecek. Festivalin ilk gününde İdil Biret, Borusan Quartet Tekirdağlı klasik müzikseverlerle buluşacak.

 

SÜLEYMANPAŞA SANAT KENTİ KİMLİĞİNİ ORTAYA KOYACAK

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, hazırlıkların büyük bir titizlikle devam ettiğini ifade ederek "Bisanthe artık bizim kurumsallaşan ve sanat etkinliklerimizin çatısı haline gelmiş bir marka. Oda Müziği Festivali de bu markanın yerleşik etkinliklerinden biri. Bu yıl farklı bir çalışma yaptık ve konserlerimizi iki haftaya yaydık. Toplamda 9 farklı oda orkestrası bizlerle olacak. Hazırlıklarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Süleymanpaşa sanat kenti kimliğini ortaya koyacak. Halkımızdan her yıl artarak devam eden bir ilgi var. Tüm vatandaşlarımızı bu yıl da birbirinden değerli sanatçı ve topluluklarımızın yer alacağı Bisanthe 4. Oda Müziği Festivali’ne bekliyoruz" şeklinde konuştu.

 

“TÜM SANATSEVERLERİ KONSERLERİMİZE BEKLİYORUZ”

 

Festivalin bu yıl daha renkli bir havaya bürüneceğini belirten Bisanthe Oda Müziği Festivali Genel Sanat Yönetmeni Kemal Küçük, "Her yıl dünyanın ve Türkiye’nin en önemli oda orkestralarını Tekirdağlı dinleyicilerle buluşturmak için çok seçici ve titiz çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl en kapsamlı festivalimizi gerçekleştireceğiz. Tam iki hafta boyunca dolu dolu geçecek bir festival programı hazırladık. Beğeniyle izleneceğini umuyor ve tüm sanatseverleri konserlerimize bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

ÜCRETSİZ OLARAK DÜZENLENECEK

 

Ücretsiz olarak düzenlenecek konserleri izlemek isteyen vatandaşlar için konser akşamları saat 19.00’da Tekirdağ Valiliği önünden araç kaldırılacağı, ayrıca Namık Kemal Üniversitesi ana girişinden Rektörlük Binası önüne kadar 19.00-19-45 saatleri arasında da ring hizmeti verileceği belirtildi.

 

KONSER PROGRAMI

 

20 Ocak Pazar günü düzenlenecek olan konser saat 19:00'da Açılış Kokteyli ile başlayacak. Saat 20:00'da İdil Biret ve Borusan Quartet sahne alacak. 22 Ocak Salı günü saat 20:00'da Ametist Klarnet Beşlisi sahne alacak. 23 Ocak Çarşamba günü saat 20:00'da Bozok Quartet sahne alacak. 25 Ocak Cuma günü Saat 20:00'da Bendis Trio sahne alacak. 26 Ocak Cumartesi günü saat 20:00'da Bosphorus Nefesli Beşlisi sanatseverlerle buluşacak. 28 Ocak Pazartesi günü saat 20:00'de Likya Trio sahne alacak. 30 Ocak Çarşamba günü saat 20:00'da Mimar Sinan Kontrbas Quartet sahne alacak. 1 Şubat 2019 Cuma günü saat 20:00'da Bisanthe Quartet, 2 Şubat Cumartesi günü saat 20:00'da Emre Tamer ve İstanbul Kamerata Barok'un sahne almasıyla konser sona erecek.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10