Başkanlığa Burhan Koç  getirilecek

Trakya Yozgatlılar Federasyonu tarafından 17 Şubat'ta yapılacak olan 1. Olağan Kongre öncesi aday tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda 1. olağan kongrede Yozgatlılar Federasyon Kurucu Başkanı Osm

Çerkezköy 17.01.2019 12:48:00 0
Başkanlığa Burhan Koç  getirilecek

Trakya Yozgatlılar Federasyonu binasında Çarşamba günü saat 18:00’da yapılan toplantıda Çerkezköy Belediye CHP Meclis Üyesi Enver Bayram, Trakya Yozgatlılar federasyonu üyeleri, Çerkezköy’de faaliyet gösteren Çerkezköy Malatyalılar Derneği, Çerkezköy Sivaslılar Derneği,Çerkezköy Vezirköprülüler Derneği,Kapaklı Elmalılar Derneği başkanları da hazır bulundu.

 

FEDERASYONUMUZ BÜYÜK BİR KURULUŞ OLDU

 

Trakya Yozgatlılar Federasyonu Kurucu Başkanı Osman Karadavut, “Trakya’da yaşayan Yozgatlılar olarak hem birlik beraberliğimizi pekiştirmek hem de bulunduğumuz yerlere daha faydalı olabilmek için bölgede faaliyet gösteren 7 Yozgatlılar Derneği’nin bir araya gelmesiyle Trakya Yozgatlılar Federasyonu’nu kurduk. Kısa zamanda federasyonumuz büyük bir kuruluş oldu.  Yönetim kurulumuzun aldığı karar ile 17 Şubat tarihinde federasyonumuzun 1. olağan genel kurul toplantısını yapacağız. Ayrıca bu toplantıda bir yönetim değişikliği kararı da aldık. 7 Yozgatlılar Derneği  başkanımız ve yönetim kurulları ile aldığımız karar ile Kapaklı ilçemizde ikamet eden Yozgatlı iş adamlarımızdan Burhan Koç’u  yapılacak kongremizde  federasyon başkanımız  tek adayı olarak kongremizi yapacağız. Bu akşam sizlere kongrede seçeceğimiz federasyon başkanımızı tanıtmak için toplanmış bulunuyoruz” dedi.

 

DERNEKLERİMİZ DAHA İYİ BİR YAPININ ALTINDA OLACAKLARDIR

 

Çerkezköy’de 160 dernek faaliyette olduğunu ifade eden Karadavut, “ Onların başkanları dışında yönetimleriyle iletişimimiz yok. Bu nedenle bizlerin federasyon çatısı altında toplanması hem güç  birliği açısından hem de birbirimize yardımlaşma ve dayanışma bakımından da önemli. Dolayısıyla derneklerimiz daha iyi bir yapının altında olacaklardır. Bugüne kadar Çerkezköy ve Kapaklı olmak üzere 5 bin Yozgatlı ile bağımız vardı.  Bundan böyle tüm Trakya’daki Yozgatlılar ile iletişimde olacağız. Diğer derneklerle de birlikte yürümek istiyoruz. Osman Karadavut olarak ben Çerkezköy’de  derneğimizi ve federasyonumuzu kurarak vizyonumu tamamladım. Derneğimizi ve federasyonumuzu buraya kadar getirdim. Çalışmalarımda her zaman bana destek veren dernek başkanlarımıza, tüm arkadaşlarıma ve üyelerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

17 Şubat tarihinde yapılacak kongrede Trakya Yozgatlılar Federasyonu Başkanlığına getirilmesi kararlaştırılan Başkan Adayı Burhan Koç da,  konuşmasına kısa bir özgeçmişini dile getirerek başladı. 4 yıldır Çerkezköy Yozgatlılar Derneği yönetim kurulu üyesi olduğunu dile getiren Burhan Koç, “Federasyonumuza bağlı  7 dernek başkanımız bir araya gelerek federasyon başkanlığı için beni layık görmüşler.  Her birine teşekkür ediyorum. Kongrede bu görevi devraldığımda büyük görevi özveri ile yerine getireceğimden kimsenin şüphesi olmasın. İyi ve kötü günlerimizde de devamlı birbirimizin yanında olacağız. Kendi aramızda olduğu gibi yaşadığımız yerlerdeki insanlarımızla da birlik ve beraberliğimizi daha üst noktalara çıkararak yaşadığımız yerlere de faydalı hizmetlerin yapılmasına katkı sağlayacağız.  Trakya Yozgatlılar Federasyonumuzun Yozgatlı vatandaşlarımıza bölge insanlarımıza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyor, sizlerle geleceğe daha güvenle bakarak iyi çalışmalara imza atacağımıza da inanıyorum” dedi.

 

DERNEKLER BULUNDUĞU YERLERİN AYNASIDIR

 

Dernekçiliğin özverili çalışma ve fedakarlık isteyen bir iş olduğunu kaydeden Çerkezköy Belediye CHP Meclis Üyesi Enver Bayram da, “Dernekler bulunduğu yerlerde o yerleşim yerlerinin aynasıdır, rengidir, kokusudur ve o yerin kültür zenginliğidir. Trakya Yozgatlılar Federasyon başkanlığına getirilmesi kararlaştırılan Burhan Koç Ağabeyimizin en iyi şekilde görev yapacağına canı gönülden inancım tamdır.”dedi.

 

ÖRNEK TEŞKİL EDECEK

 

Enver Bayram’ın ardından toplantıda bulunan dernek başkanları da yaptıkları konuşmalarda Trakya Yozgatlılar Derneği’nin çalışmalarına katkı ve destek vereceklerini  ve her zaman da Federasyonun yanında yer alacaklarını  ifade ederek,  böyle bir federasyonun Trakya Bölgesi’nde ilk olması nedeniyle diğer hemşeri derneklerinin de federasyon çatısı altında toplanmalarına örnek teşkil edeceğini dile getirdiler.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10