Vali Yıldırım Saray'a çıkartma yaptı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım,ilçe ziyaretleri kapsamında Saray'da çeşitli ziyaretlerde bulundu. ilk olarak Saray Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Vali Yıldırım, sırasıyla Saray Belediyesi, ilÃ

Saray 18.01.2019 15:49:00 0
Vali Yıldırım Saray

Vali Yıldırım ilk olarak Saray Kaymakamı Adnan Tezcan’ı ziyaret etti. Ziyarette İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş da hazır bulundu.   Hükümet Konağı önünde Kaymakam Adnan Tezcan ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Yıldırım, Kaymakam Tezcan’dan,  ilçe hakkında bilgi verdi.

 

 

 

 

SARAY KAYMAKAMLIĞI’NDA KABUL ETTİ

 

Vali Yıldırım, ziyaretler kapsamında  Tekirdağ Valiliği twitter adresine yazarak kendisiyle tanışmak isteyen İşitme Engelli Hentbol Milli Takımı oyuncusu, TESKİ çalışanı Tugay Gündoğdu’yu Saray Kaymakamlığında kabul etti.

BAŞARILARINDAN DOLAYI KUTLADI

 

Vali Yıldırım, Çorlu İşitme Engelliler Hentbol takımında spora başlayan 2009 yılında Türkiye İşitme Engelliler Milli Hentbol Takımı’na seçilen, 2014 Yılı Samsun İşitme Engeliler Olimpiyatları’nda Dünya 2.ncisi,  2015  yılında Almanya’da yapılan Dünya Şampiyonasında  5.inci ve 2017 Yılında Samsun’da düzenlenen İşitme Engeliler Olimpiyat Şampiyonası’nda takımıyla birlikte 1. olan Tugay Gündoğdu’yu başarılarından dolayı kutladı.

 

TALİMAT VERDİ

 

Milli Sporcu Tugay Gündoğdu’da 2017 yılında 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında giydiği ve Olimpiyat birincisi oldukları formayı Vali Yıldırım’a hediye etti. Vali Yıldırım, Milli Sporcumuz Tugay Gündoğdu’ya antrenman yapabilmesi ve önümüzdeki yıl Dubai’de yapılacak Olimpiyatlara hazırlanabilmesi konusunda  destek olunması için Saray Kaymakamı Adnan Tezcan ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fehmi Çüren ‘e talimat verdi.

 

İLÇE HAKKINDA BİLGİ ALDI

 

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’a da iade-i ziyarette bulunan Vali Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığını da ziyaret ederek, İlçe Emniyet Müdür V. Oğuz Günhan  ve İlçe Jandarma Komutanı J.Teğ.Emrah Kaya’dan bilgi aldı.

 

ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

 

Vali Aziz Yıldırım, Saray İlçesi ziyareti sırasında 06.08.1995’te vatani görevini yaptığı Hakkari ili’nin Yüksekova ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Serkan Tuban’ın ailesini ziyaret etti. Vali Aziz Yıldırım’a ziyaret sırasında, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jan. Komutanı Albay Şahin Karakaş, Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, 41. Komando Tugay Komutanı Tank. Alb. Fatih Solmazlar ve İlçe Müftüsü Abdullah Eroğlu’da eşlik etti.

 

“ÖZGÜR BİR VATAN BIRAKABİLMEK İÇİN KENDİ CANLARINDAN VAZGEÇTİLER”

 

Şehit Serkan Tuban’ın babası Sezai Tuban’a başsağlığı ve sabır dileyen Vali Yıldırım; “Vatanımız için birçok yerde şehitler verdik. 1. Dünya Savaşında, Sakarya Savaşı’nda, Rus Harbin’de, Çanakkale’de, terörle mücadele sırasında verdiğimiz şehitler var.   Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hepsinin mekanı cennet olsun inşallah. Şehitlerimizin hepsi kıymetli bildikleri canlarından daha kıymetli bildikleri vatan, millet için kendilerinden sonrakilere daha özgür bir vatan bırakabilmek için kendi canlarından vazgeçtiler.” dedi. Ziyarette ayrıca İlçe Müftüsü tarafından Kur’an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10