Akay: Bu buluşmaları çok önemsiyorum

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay önceki akşam Çerkezköy Sağırlar Gençlik ve Spor Kulübü'nü ziyaret ederek işitme engelli kardeşlerimizin sorunlarını, istek ve taleplerini dinledi. Bu bera

Çerkezköy 20.01.2019 14:59:00 0
Akay: Bu buluşmaları çok önemsiyorum

CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Avcılar ve gençlik kolları üyeleriyle birlikte Yekeler İş Merkezi’nde bulunan Çerkezköy Sağırlar Gençlik ve Spor Kulübü’nü ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ‘ı burada Kulüp Başkanı Koray Malkoç, Tercüman Tuna Akgün ve işitme engelli vatandaşlar karşıladı.

 

“ÇOK MUTLU OLDUM”

 

Ziyarette konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ Böyle bir toplantıdan arkadaşlarımız bahsedince sizlerle buluşmak gibi konu geçince çok mutlu oldum. Bu beraberliği önemsiyorum. Bu gece bu ziyarette sizler kadar heyecanlıyım. Çerkezköy’e 5 yıldır Belediye Başkanı olarak hizmet etmeye çalışıyorum. Çerkezköy’de bir dönemin sonuna gelirken, yeni bir döneminde başına geliyoruz. Bir yandan 5 yıllık dönem içerisinde yaptıklarımızı anlatıyoruz, bir yandan da gelecek 5 yılın planlamasını yaparak, sizlerin, Çerkezköy halkının istek ve taleplerini not alıyoruz, dinliyoruz. Sizlerin düşünceleri, fikirleri bizler için önemli” diye konuştu.

 

EN ÇOK HEYECANLANDIĞIM ZİYARET BU OLDU

 

Yaklaşık 1.5 aydır her gün ev, dernek, esnaf ziyaretinde bulunduğunu fakat en çok heyecanlandığı anın bu ziyaret esnasında olduğunu belirten Akay, “ Bizlere kapılarınızı açtığınız, ağırladığınız, çay ikram ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu akşam ki buluşmayı gerçekten çok önemsiyorum” diye konuştu.

 

“ÇERKEZKÖY BİR MOZAİK”

 

Çerkezköy’de 81 ilden gelen insanların yaşadığını kaydeden Akay “ Çerkezköy bir mozaik.  Çerkezköy’ü güzel yapan da bu. Her ilden, her bölgeden vatandaşlarımız işi, aşı, ekmeği için alın teri ile mücadele ediyor, Çerkezköy’de yaşıyor. Bu insanlarımızın talep ve isteklerini alarak, önümüzdeki 5 yılda hangi sorunlarına çözüm üretiriz, derman oluruz bunun düşüncesi içerisindeyiz. O yüzden bu dönem yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı kitapçıklarımız ile paylaşacağız” diye konuştu.

 

“80 ÜYEMİZ BULUNUYOR”

 

Akay’ın konuşmasının ardından söz alan işitme engelli vatandaşlar istek ve taleplerini dile getirdi. Ziyaretten ötürü Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür eden Kulüp Başkanı Koray Malkoç “ Bu akşam bizleri ziyaret ederek onurlandırdınız. Derneğimizde toplam 80 üyemiz bulunuyor. Tekrardan arkadaşlarım adına sizlere ziyaretinizden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

 

“AKAY’DAN YER SÖZÜ“

 

İşitme engellilerin istek ve taleplerini Akay’a ileten tercüman Tuna Akgün, işitme engellilerin geniş ve ferah bir ortamda faaliyetlerine devam etmek istediklerini kaydetti. İşitme engellilerin bu talebi karşısında bir hedef koyacaklarını ifade eden Akay, “Bunu inşallah seçim beyannamesine koyacağız. Daha uygun bir ortamda derneğe imkan sağlayacağız. Bunun sözünü buradan vermek istiyorum.Bizim derdimiz Çerkezköy halkını nasıl mutlu ederiz diye düşünüyoruz. Burada bulunan üyelerin özel şartlarına göre daha mutlu edecek alanı sizlerle beraber ortaya çıkaracağız” diye konuştu.

 

“AMFİ İLE İLGİLİ PROJEM VAR”

 

Anfi Tiyatro’nun durumu hakkında sorulan soruyu da cevaplayan Akay, “ Kültür Merkezimizde sona gelindi. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde kültür merkezimizin açılışını yapacağız. Sizleri de bu açılışa bekliyoruz. Kültür merkezi hepimizin alanı olacaktır. 2019-2014 seçim kitapçığımda amfiyle ilgili projem var. Orada yeni bir düzenleme olacağını söylemek istiyorum” dedi.

 

“İLETİŞİM PROBLEM OLUYOR”

 

Hastane, Kaymakamlık, İŞKUR, Belediye gibi noktalarda işitme engelliler için tercüman bulunmasınıngerektiğine dikkat çeken işitme engelliler “ Türkiye’nin her yerinde işaret dili kursları var. Ancak yanlış eğitiliyorlar. İletişim problem oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuyu değiştirmesi gerekiyor. İşitme engellilerin eğitime kabul edilmesi gerekiyor” diye konuştu. Bu sorunu yeni öğrendiğini kaydeden Akay “ Belediyede personeline belli çerçevede doğru şekilde eğitim vermemiz gerekiyor. Böyle bir hassasiyetin olduğundan bilgim yoktu. İşaret dilini öğrendiğini bildiğimiz eğitmenin yetersizliğini görüyorsak bunu paylaşmamız gerekiyor” dedi. Ziyaret sonunda işitme engelliler ile selfie çekilen Başkan Akay, her türlü talep ve isteklerinde işitme engelli kardeşlerimizin yanında olacağını da sözlerine ekledi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10